A Kifejezés felhasználói adatmezők ereje

…Avagy hogyan lehet még jobban feltuningolni a Felhasználók által létrehozott egyedi mezők modult?

Az ügyfeleink eddig is imádták a Felhasználók által létrehozott egyedi mezők modult, mert ki tudták bővíteni a készletnyilvántartó programot a saját szájuk íze szerint, ha olyan speciális adatot szerettek volna tárolni, melyet nem tartalmazott a progam alapértelmezetten.

Annak idején, amikor lefejlesztettük ezt a modult a készletnyilvántartó programban, nem gondoltuk volna, hogy lehet még tovább fokozni … és megtörtént…

A kifejezés adatmező segítségével, olyan oszlopokat hozhatunk létre, melyek nem valódiak, hanem ki számoltak! Bármilyen normál számolást tartalmazhatnak, méghozzá úgy, hogy hivatkozhatunk benne más, létező oszlopok értékére – legyen az oszlop akár beépített, akár felhasználói.
A létező oszlopokra szögletes zárójellel lehet hivatkozni. Egy egyszerű példa : [Darabszám]-[Kifizetett mennyiség*] . Az oszlop megjeleníti a Darabszám oszlop és a kifizetett mennyiség oszlop különbségét. A Kifizetett mennyiség oszlop név után azért van * karakter, mert a készletnyilvántartó program a * jellel különbözteti meg a felhasználói adatmezőket (vizuálisan), a normál, beépített adatmezőktől.

Egy másik példa: [Készlet]*[Súly] . De ennél komplexebb képleteket is használhatnak a tapasztaltabb felhasználók pl. IF([Sor összeg]<500000;’Normál ügyfél’;’Top ügyfél’) . Ez a képlet szöveget jelenít meg az oszlopban, attól függően, hogy milyen értéket tartalmaz a ‘Sor összeg’ cella értéke.

Készletnyilvántartó program: kifejezés felhasználói adatmező
Készletnyilvántartó program: kifejezés felhasználói adatmező

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot.