Ügyviteli szoftver fejlesztési napló

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2024-Július

 1. Projekt: Elrendezés
  Eddig a Projekt szoftverben a “Projekt felső rész elrejtése” segítségével el lehetett rejteni a projekt felső részét, hogy több hely maradjon a Bevételezés és Kiadás táblázatoknak. Ezt lecseréltük egy “Elrendezés” legördülő listára, ahol az alábbiak közül lehet választani:
  ◉ Bevétel + Kiadás
  ◉ Bevétel
  ◉ Kiadás
  ◉ Minden látszik (Felső rész + Bevétel + Kiadás)
 2. Program lekicsinyítés a tálcára
  A bal felső sarokban, a Raktár kiválasztás legördülő listától jobbra, az “áthúzott szem” ikonra kattinva el lehet kicsinyíteni teljes mértékben az Ügyviteli szoftvert úgy, hogy ne látszódjon a tálcán, felszabadítva a helyet. Ha vissza akarjuk állítani, kattintsunk a tálcán az óra jelzéstől balra található ^ gombra, majd az ügyviteli szoftver ikonjára.
 3. Számla fizetési felszólítás: teszt üzemmódban is
  A Számla Böngészésből indítható “Felszólító email küldése az összes ki nem fizetett számlára” modulban lehetőség van arra, hogy teszt emailt küldjünk ki. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek nem kapnak emailt, csak nekünk küldi el a program a felszólító leveleket. Ilyenkor az ügyviteli szoftver a Beállításokban beállított BCC (titkos másolat) email címre küldi el az emaileket.
 4. Projekt: Év kiválasztás
  A Projekt szoftverben az év kiválasztási legördülő lista fordított rendezésű: legfelül van az idei év és csökkenő sorrendben lehet kiválasztani a többi, rendelkezésre álló évet.
 5. Számla böngészés: Bankszámlaszám
  A Számla böngészésben megjelenítettük a Bankszámlaszám oszlopot is, így könnyen le tudjuk szűrni a számlákat egy adott számlaszámra. Akkor hasznos, ha több saját számlaszámunk van.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2024-Június

 1. Ajánlat beemelése Szállítólevélbe
  Már árajánlatot is be lehet emelni szállítólevélbe. Elérhetőség: Egyéb menüpont / Adatok betöltése / Árajánlat betöltése.
 2. Termék történet: eladott ár megjelenítés
  A Termék történetben megjelenítettük az eladott árat is.
 3. AdatGondnok szoftver: Nav felküldés
  Az AdatGondnok szoftvert felkészítettük NAV számla felküldésre. Akkor lehet hasznos, ha külső forrásból importáljuk a számlákat az ügyviteli szoftverbe és naponta, egy megadott időpontban szeretnénk az összes számát felküldeni a NAV-hoz.
 4. Mozgások böngészése: Egyedi adatmezők
  A Mozgások böngészése modulban a háttérben betöltjük a mozgások fejléceinek egyedi adatmezőit is. Ennek köszönhetően, ha később egy olyan nyomtatványt szeretnénk nyomtatni, amely tartalmazza ezeket az egyedi adatmezőket, akkor ezek az adatok is megjelennek a nyomtatványon.
 5. Raktár közti szállítólevél -> Crm naptár bejegyzés
  Be lehet állítani az ügyviteli programot úgy, hogy a raktárak közötti szállítólevél befejezése után automatikusan megnyissa a Crm szoftver új esemény ablakát. A program előre kitölti az esemény témáját a szállítólevél sorszámával, valamint a forrás- és célraktár neveivel. A felhasználó mentés előtt szükség szerint módosíthatja az esemény adatait.
 6. Árajánlat: Sarzs számos termékek
  Az Árajánlat modul más Sarzs számos termékeket is le tud kezelni.
 7. Ügyfél megrendelés: Sarzs számos árajánlat beemelése
  Ha az Ügyfél megrendelés modulba egy olyan árajánlatot emelünk be, mely Sarzs számos termékeket tartalmaz, minden sarzs számos termék beemelésénél ki kell választani a megfelelő sarzs számot, az Árajánlatban szereplő mennyiséggel.
 8. Árajánlat tételek beemelése a Számlázás ablakba
  Az “Adatok betöltése / Módosítása”/ “Árajánlat betöltése” menüpont segítségével ki lehet választani egy árajánlatot és be lehet tölteni a tételeit a számla ablak Kosár táblázatába.
 9. Ügyfél importálás Excelből
  Ha a cégnév vessző karaktert tartalmazott, az “Ügyfél importálás Excelből” modul nem hozta át a “,” jelet (kihagyta). Módosítottuk az ügyviteli programot és most már ebben az esetben is jól működik.
 10. Crm Naptár: Több napos esemény
  Ha a Crm programban egy több napos eseményt hozunk létre,  “Ragadós” címkét nem veszi figyelembe átmozgatáskor. Más szavakkal: csak az egynapos ragadós eseményeket mozgatja át a következő napra, ha nem voltak elvégezve.
 11. Projekt Bevétel Menü
  A Projekt szoftver Bevételek táblázata feletti menüben alternatív színekkel könnyítettük meg a felhasználó számára a gyorsabb használatot.
 12. Számla böngészés: Kiemelt megjegyzés
  Feltűnővé tettük a megjegyzés cell háttér színét a Számla böngészés modulban, abban az esetben, ha tartalmaz megjegyzést. Így szembetűnőbb a felhasználó számára, hogy milyen számlákhoz tartozik megjegyzés.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2024-Május

 1. Százalékos kuponok
  A Kupon modult
  kibővítettük úgy hogy nemcsak fix összegű, hanem százalékos kuponokat is lehet készíteni. Egy százalékos kupont alkalmazva automatikusan kiszámolja az összeget a tételek összege alapján. Ha módosítjuk a szállítólevél tételeit, a kupon kedvezmény is módosul.
 2. Szállítólevél összesítés – összes cégre (számla adatokkal) Gyorsítás
  Felgyorsítottuk a “Szállítólevél összesítés – összes cégre (számla adatokkal) Gyorsítás” jelentést ≈91.11%-al!* 
  * A fenti eredményt egy 147 szállítólevelet tartalmazó időszakra kaptuk, ahol minden szállítólevél össze volt kötve számlával).
 3. Bevételezés: sarzs szám -> felesleges szünet
  A bevételezésnél az ügyviteli szoftver levágja a felesleges szüneteket (space) a sarzs számos termékek sarzs számáról, hogy ne okozzon későbbi hibákat. A felhasználót ilyenkor üzenet tájékoztatja.
 4. Szállítólevél: Vásárlási utalvány
  Ha a szállítólevél kosár táblázatában Vásárlási utalvány típusú sor összegét módosítjuk, azonnal frissíti a nettó és bruttó végösszegeket.
 5. Felhasználói adatmezők kibővítése az Árajánlat sorokkal
  A Felhasználói adatmezők modult kibővítettük az Árajánlat sorok táblázatával. Mostantól már itt is kibővíthetjük az adatokat egyedi adatmezőkkel.
  Ezek a mezők elérhetők mind az Ajánlat készítésnél, mind pedig az Ajánlat Böngészésnél.
 6. Számla böngészés: nyomtatvány kiválasztás
  A “Számla nyomtatvány kiválasztás, nyomtatás előtt” jelölőnégyzet már nem csak a nyomtatásra, hanem az előnézeti ablakra is vonatkozik: ha be van pipálva, akkor az előnézet megtekintése előtt ki lehet választani, hogy melyik számlanyomtatvány formátummal szeretnénk megjeleníteni a számla adatokat.
 7. EPR időszakos jelentés, számlákból
  Elkészült az “EPR időszakos jelentés, számlákból” jelentés, mely az Epr modulhoz kapcsolódik. Ez a jelentés nem csak az EPR-hez kapcsolódó adatokat jeleníti meg, hanem a termék tábla egyedi adatmezőit is.
 8. Ügyfelekhez saját bankszámlaszám feltüntetése a számlán
  Saját bankszámlaszámot lehet rögzíteni ügyfelenként (vagyis nem az ügyfél bankszámaszámát, hanem a sajátunkét). Ha ennek az ügyfélnek a kiállított számlákon más bankszámlaszámot szeretnénk megjeleníteni, akkor ide kell beírni ezt az egyedi bankszámlaszámot. Projektenként lehet hasznos, ha egyedi bankszámlaszámra szeretnénk gyűjteni egy projekt bevételeit. Ha egy ilyen ügyfelet választunk ki számlázáskor, az ügyviteli program rákérdez a program felhasználójától, hogy le szeretné-e cserélni a bankszámlaszámot.
 9. Módosító számla és duplikált számla: bankszámlaszám
  Módosító számlánál és duplikált számlánál az ügyviteli szoftver az eredeti számla bankszámlaszámát is “áthozza” az új számlára. Devizás számlánál és egyedi bankszámlaszámnál hasznos.
 10. Termék import: jogosultsághoz kötve
  Jogosultsághoz kötöttük a Termékek menüből elérhető “Termék importálás Excelből” funkciót.
 11. Felhasználói adatmezők kibővítése az Árajánlat fejléccel
  A Felhasználói adatmezők modult kibővítettük az Árajánlat fejléccel 
  Az egyedi mezők elérhetők mind az Ajánlat készítésnél (Egyéb menü / “Árajánlat fejléc: egyedi adatmezők szerkesztése”), mind pedig az Ajánlat Böngészésnél.
 12. Beszállítói rendelés jelentés, tételekkel
  Elkészítettük a “Beszállítói rendelés jelentés, tételekkel” jelentést, mely a beszállítói megrendelések fejléceit jeleníti meg a tételekkel együtt. Az ügyviteli program megjeleníti az egyedi adatmezőket is.
 13. Árajánlat: Szolgáltatások
  Az Árajánlat modulhoz eddig csak termékeket lehetett hozzáadni, de az új ügyviteli verzióban már szolgáltatásokkal is bővíteni lehet az ajánlatot!

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2024-Április

 1. EPR kezelés
  Elkészítettük az EPR karbantartás modult, ahol nyilván lehet tartani az EPR díjakat, elnevezéseket és számla szövegeket.
 2. Új ügyfél rögzítés adószám megadásával
  Az “Új ügyfél rögzítés adószám megadásával” modul eddig a Navtól lekérte adószám alapján a cég rövid nevét pl. “VörösPáva Kft.” és azt használta. Néha előfordul, hogy egy ügyfélnek nincs rövidített név bejegyezve, például egy önkormányzatnak. Az új ügyviteli szoftver ezért a teljes nevet kéri le abban az esetben, ha a rövid név nincs kitöltve.
 3. Szállítólevél: Vonalkódos keresés
  Optimalizáltuk a vonalkódos keresést a Szállítólevél + Számla modulban.
 4. Mozgás böngészés: Új jobb oldali menü
  A Mozgás böngészés modulban lecseréltük a felső táblázat melletti gombokat egy modern mini-menüre.
 5. ElitConto Export adószám ellenőrzés
  Az ElitConto Export bejövő számla adószám ellenőrzése most már csak a kiválasztott időperiódusra vonatkozik.
 6. Csak 0-nál nagyobb mennyiségek engedélyezése
  Kizárólag 0-nál nagyobb mennyiségeket lehet rögzíteni a Bevételezés, Szállítólevél és Visszavételezés modulokban.
 7. Számla: Tétel törlés
  A Számlázó ablakban a kosár táblázatba rögzített tételeket ki lehet törölni az F8 gombbal, hasonlóan, mint a Bevételezésnél és a Szállítólevélnél.
 8. Diagram: Vissza a táblázathoz
  A Diagram készítő modulban elkészítettünk egy “Vissza a táblázathoz” gombot, mely segítségével vissza lehet térni az eredeti jelentés táblázatához.
 9. Új mennyiség módosító ablak
  Lecseréltük a mennyiség módosító ablakot a Bevételezés, Szállítólevél és Visszavételezés modulokban.
 10. Szállítólevél: felvitel gyorsítás Fifo esetén
  Felgyorsítottuk a Szállítólevél modulban a Kosár tételek hozzáadását, Fifo működés esetén.
 11. Számla: Automatikus ügyfél kiválasztás
  Szabad szövegű számla esetén az ügyviteli szoftver automatikusan megnyitja az ügyfél kiválasztó ablakot.
 12. Mozgás böngészés: Proforma számla készítés
  A Mozgás böngészésben a szállítólevél tételeiről már közvetlenül Proforma számla is készíthető.
 13. Bevételezés: aktív szerkesztő kiemelés
  A Bevételezésben kiemeltük az aktív beviteli felületeket, hogy a felhasználó pontosan tudja, hol hagyta abba az adatrögzítést, ha visszatér a számítógéphez. Más szavakkal: ha a felhasználó belekattint egy szerkesztőbe, az kiemelt színű lesz.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2024-Március

 1. Gyártás és recept: Folyamat megszakítása
  A Gyártás és Recept modulban, ha az alkatrészek sarzs számos termékek, akkor bármelyik sarzs számos termék adat bekérésekor meg lehet szakítani az egész folyamatot.
 2. Termék csoportos árváltoztatás kibővítése beszerzési nettóval
  A Termékek menüjében található “Termék – Csoportos Árváltoztatás” modult kibővítettük úgy, hogy a kijelölt termékek beszerzési nettó értékét is lehet egyszerre módosítani.
 3. Árajánlat: Általános ügyfél kiválasztó ablak
  Az Árajánlat modul ügyfél kiválasztása már az általános ügyfél kiválasztó ablakot használja.
 4.  Milyen termékek készíthetők a főtermékből mobil raktár közti mozgással?
  Ez a nagyobb fejlesztés két részből áll:
  ◉ Az Ügyviteli szoftverben a Termékek ablakot kibővítettük a “Milyen termékek készíthetők belőle, mobil raktár közti mozgással? ” menüponttal, ahol a felhasználó beállíthatja, hogy a kijelölt termékből milyen végtermékek készíthetők a Mobil szoftveres raktár közti mozgással. Ha egy terméknél nincs semmi beállítva, akkor a Mobil szoftverben nem lesz korlátozás. De ha legalább egy “céltermék” ki van jelölve, akkor már csak az adott halmazból enged kiválasztani.
  ◉ A Mobil Ügyviteli programban, ha a felhasználó a Raktár közti mozgást választja és más céltermékbe akarja mozgatni a terméket, a program ellenőrzi, hogy a cél termék benne van-e a megengedett termékek csoportjában. Ha nincs benne, nem engedi véglegesíteni a folyamatot.
 5. Crm esemény: Eltelt idő
  A Crm szoftverben az “Esemény óta eltelt idő” gombra kattintás már nem csak az esemény óta eltelt napok számát írja ki, hanem kiszámolja, hogy hány év, hónap, hét és nap telt el azóta.
 6. Termékek: Menü
  A Termékek modulban alcsoportokba szerveztük a Termék menü összetartozó menüpontjait.
 7.  Crm: Bővített lista – Intervallumra
  A Crm programban a “Crm: Bővített lista – Intervallumra” varázsló kibővítettük az eddigi ‘Összes ügyfél’ és a ‘A következő lépésben kiválasztott ügyfél’  opciókat az ‘Aktuális ügyfél’ választási lehetőséggel, mely alapértelmezett lett. Így ha már a “cél ügyfélen” állunk a Crm szoftverben, alapértelmezésként az ő eseményeit listázza ki a jelentés.
 8. Gyártás és recept: Sarzs számos végtermék lejárati dátum
  Ha a Gyártás és Recept modulban, a végtermék is és az alkatrészek is sarzs számos termékek, akkor az ügyviteli szoftver kikeresi a leghamarabb lejáró kiválasztott alkatrész lejárati dátumát és azt állítja be a főtermék lejárati dátumához.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2024-Február

 1. Bejövő számla: felhasználó rögzítés
  A Bejövő számlák modulban az ügyviteli szoftver új számla felvitelkor rögzíti a felhasználó nevét.
 2. Leltár böngészés : soronkénti Nettó érték
  A Leltár böngészés alsó táblázatában tételenként megjelenítjük a nettó értéket is (Nettó beszerzési egységár*Talált mennyiség).
 3. Szerviz Felhasznált anyagok hozzáadása Kosár funkcióval
  A Szerviz Munkalap szoftverben a Felhasznált anyagok hozzáadását megújítottuk: a felugró Termék kereső ablakban a Kosár gombra kattintva hozzá tudjuk adni a kiválasztott terméket a listához, majd helyben rákereshetünk a második hozzáadandó termékre és azt is hozzáadhatjuk. Amikor az összes termék a kosárba van, bezárjuk az ablakot és a szerviz program egyszerre beteszi őket a Felhasznált anyagok táblázatba.
 4. Felhasználó aktivitási statisztika
  Elkészült a Felhasználó aktivitási statisztika jelentés, mely a kiválasztott felhasználó aktivitásait jeleníti meg a kiválasztott periódusra. Jelenleg megjeleníti az adott időperiódusban a következő műveletek létrehozott darabszámait: Bejövő számla, Kimenő számla, Szállítólevél, Raktár közti szállítólevél, Leltár.
  Elérhetősége: Jelentések / Egyéb / Vezetői jelentések / Felhasználó aktivitási statisztika.
 5. Termék napló: Szerviz Munkalap -> Kiadás
  A Termék naplóban megjelennek a Szerviz munkalap szoftver által készült termék kiadások.
 6. Jelentés csoport ikonok
  A Jelentések alatt lévő jelentés csoportok ugyanazokat az ikonokat használják, mint az ügyviteli program megfelelő menüpontjai, hogy gyorsabban lehessen azonosítani őket. Például a Számla jelentések ikonja ugyanaz, mint a Szabad szövegű számla ikonja stb.
 7.  Beszállítói megrendelés: Ügyfél rendelés darabszám
  A Beszállítói Megrendelés modulban a keresőtáblázatban minden termék mellett megjelenik az ügyfél megrendelés mennyisége és egy gombocskára kattintva megtekinthetjük a részleteket is (pl. hány különböző ügyfél rendelte meg a terméket).
 8. Szerviz szoftver: Kiszállási díj nettósítása
  Ha a Szerviz Munkalap szoftverben az “Eladási ár képzés” beállítás bruttóra van állítva, akkor ha a kijelölt munkalapokból számlát készítünk, a kiszállási díjat “visszanettósítja” a számlán, hogy a bruttó ár megegyezzen a munkalapon feltüntetett kiszállási árral.
 9. Több raktáros termék mennyiségi jelentés
  A “Több raktáros termék mennyiségi jelentés” megjeleníti a végfelhasználói eladási árat is.
 10. Új Leltár nyomtatvány
  Elkészítettük a “Leltár 9” leltár nyomtatványt, mely a beszerzési ár eltérésen kívül soronként is megjeleníti a beszerzési nettó leltár értéket (melyet az oldal alján összesít).
 11. Szerviz szoftver: Felhasznált anyagok kiválasztása
  A Szerviz Munkalap szoftverben a Felhasznált anyagok hozzáadás ablakban megjelenítettük a termékek aktuális készletét és a végfelhasználói eladási árat is.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2024-Január

 1. Crm Naptár: Évváltás
  Felgyorsítottuk az évváltást a Crm Naptárban, valamint a könnyebb kiválasztás miatt az évváltási listában fordított sorrendben vannak az évek (pl. 2024,2023, 2022 stb.).
 2. Ügyfél információs ablak: Ki nem számlázott szállítólevelek 1.
  Az Ügyfél Információs Ablakban a “Ki nem számlázott szállítólevelek” listában már nem jelennek meg az érvénytelenített szállítólevelek.
 3. Több raktáras termék mennyiségi lista módosítás
  A “Több raktáras termék mennyiségi lista (“lefúrásos” mátrix)” jelentés már megjeleníti a Fogyást (szállítólevél adatokból) és a Megrendelve mennyiséget (az Ügyfél rendelés adatokból)
 4. Jogosultság Jelentés: Felhasználói adatmezők
  A Jogosultság jelentésben már a Felhasználók által létrehozott egyedi adatmezők is megjelennek. Emellett felgyorsítottuk a jelentés betöltődését, mely sok raktár esetén szembetűnő.
 5. Ügyfél információs ablak: Ki nem számlázott szállítólevelek 2.
  Az Ügyfél Információs Ablakban a “Ki nem számlázott szállítólevelek” listában meg lehet tekinteni a szállítólevél nyomtatványt.
 6. Általános ablakok: Menü mentés
  Most már minden általános ablakban testre lehet szabni és el lehet menteni a menüt.
 7. Mobil Komissiózás : Tizedes kezelés
  A Mobil Komissiózás modul már a tizedes mennyiségeket is lekezeli.
 8. Oszlop sorrend visszatöltés Excelből – Gyorsítás
  Felgyorsítottuk a “Oszlop sorrend visszatöltés Excelből” folyamatát.
 9. Egy termék kiadási mozgásai jelentés
  Felgyorsítottuk az Egy termék kiadási mozgásai jelentés betöltődését.
 10. Ügyviteli Program: jogosult felhasználó
  Az ügyviteli szoftver fejléce tartalmazza a programot jogosult cég nevét. Ez különösen akkor hasznos, ha egy számítógépen több cég adatait kezeljük, különböző ügyviteli program példányokkal, így könnyen meg tudjuk különböztetni, hogy melyikben vagyunk.
 11. Számla lista: termékre, Üzletkötőre jelentés módosítás
  A “Számla lista: termékre, Üzletkötőre jelentés” eredményében megjelenítettük a termék cikkszámot és az utolsó beszerzési nettó árat is.
 12. Állomány útvonal csatolás: Több állomány csatolás egyszerre
  Az  “Állomány útvonal csatolás” modulban egyszerre több állományt ki lehet jelölni az állomány kiválasztó ablakban és az ügyviteli program egyszerre csatolja őket.
 13. Ügyfél információs ablak bővítés: Crm megtörtént eseményekkel
  Az Ügyfél Információs Ablakban már el lehet érni a Crm megtörtént eseményeket az Egyéb fül alatt.
 14. Szolgáltatások: Idegen nyelv rögzítés
  A Szolgáltatások modulban már az Idegen Nyelv 1.-et is lehet rögzíteni, melyet az ügyviteli szoftver figyelembe vesz, például az idegen nyelvű szállítólevelek kiállításánál.
 15. Milyen termékeknek van állomány csatolásuk?
  Elkészítettük a “Milyen termékeknek van állomány csatolásuk?” jelentést, mely kilistázza termékenként az állomány útvonal csatolás darabszámát. Hasznos lehet például akkor, ha tudni szeretnénk, hogy milyen termékekhez felejtettünk el csatolni állományokat. A termékekhez tartozó Felhasználói adatmezőket is megjeleníti. Több raktáras verzióban rákérdez, hogy csak a jelenlegi raktár termékeit szeretnénk megjeleníteni, vagy az összes terméket.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2023-December

 1. Állomány útvonalának csatolása: Alapértelmezett könyvtárak
  Létrehoztuk az állomány útvonal csatoláshoz kapcsolódó ” Termék célkönyvtár”, “Szállítólevél célkönyvtár”, illetve a “Bejövő számla célkönyvtár” beállításokat. Ha ezek ki vannak töltve, akkor az ügyviteli szoftver először bemásolja az adott állományt a beállításban megadott könyvtárba, majd ezt csatolja. Remek megoldás, ha egy cégnél külön NAS-on vagy állományszerveren tárolják a céges állományokat.
 2. Bejövő számlák: tételek összezárása
  A Bejövő számlák (Számlanyilvántartó) modulban egy gombra kattintva be lehet zárni a számlához tartozó al-táblázatot, hogy kevesebb helyet foglaljon.
 3. Ügyviteli program: betöltődés gyorsítás
  Felgyorsítottuk az ügyviteli szoftver betöltődésénél a számlák előolvasását. Átlagosan 5-30 másodperccel gyorsabban töltődik be a korábbi verzióhoz képest.
 4. Általános ablakok: Adatrács sorrend mentés Excelbe
  Mostantól az általános ablakok oszlop sorrendjét ki lehet menteni Excel táblázatba, illetve vissza lehet tölteni. Hasznos lehet, ha többféle oszlop sorrendet szeretnénk elmenteni, illetve ha a generált Excel állományt felhasználva egy kolléga betölti a saját beállításaiba.
 5. Mobil Kölcsönzés böngészés: Szerkesztés
  A Mobil Kölcsönzésben a Kölcsönzés Böngészés ablakban már elérhetők a következő menüpontok:
  ◉ Dátum periódus szerkesztése
  ◉ Ügyfél csere
  ◉ Tételeinek szerkesztése / megtekintése
 6. Szerviz szoftver: tizedes felhasznált anyag levonás
  A Szerviz Munkalap Szoftver már a tizedes mennyiséget is lekezeli a felhasznált anyag raktárból levonásánál.
 7. ElitConto könyvelő szoftver exportálás
  Az ElitConto könyvelő szoftver exportálás ablakban letiltottuk az oszlopok sorrendjének a megváltoztatását, mert hibát okozhatott az ElitConto export állományban.
 8. Gyártás modul: Sarzs szám információ
  Az ügyviteli program Gyártás moduljában (Recept modul) az összeszerelési ablakban egy gombra kattintva meg tudjuk tekinteni a kijelölt sarzs számos termék összes sarzs számos információit (pl. sarzs számok, lejárati dátumok stb.).
 9. Állomány útvonalának csatolása: folyamatos frissítés
  A Termék modulban és a Mozgások böngészése modulban ha állományokat szeretnénk csatolni az adott sorhoz, akkor nem kell bezárni az állomány csatolás ablakot, ha a következő termék, illetve szállítólevél sorra ugrunk, mert az Állomány csatolás ablak automatikusan frissül. Ez a megoldás rendkívüli módon felgyorsítja az állomány csatolás folyamatát, ha a felhasználó nagy mennyiségű állományt csatol különböző sorokhoz.
 10. Bejövő számlák: Gyerek sorok kikapcsolása
  A nemrég kifejlesztett Bejövő számlák al-táblázatának sok ügyfelünk nagyon örült, hiszen helyben tudják rögzíteni a számlákhoz kapcsolódó tételeket. Azonban használat közben kiderült, hogy amikor a felhasználó nem szeretne tételeket rögzíteni, hanem csak a számlák között lépeget, akkor zavaró, ha kinyílik a számla altáblázata. Ezért most betettük a  “Gyerek sorok?” jelölőnégyzetet. Ezt kikapcsolva nem mutatja a Bejövő számlák ablak a gyerek sorokat. Természetesen bármikor vissza lehet kapcsolni.
 11. Belső Excel: háttérbe tehető ablak
  Módosítottuk a Belső Excel ablakot, hogy ha nyitva van,lehessen más ablakokra váltani. Ezenkívül át lehet húzni egy másik monitorra is, ha több képernyővel dolgozunk.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2023-November

 1. Számla jelentések menü áttekinthetőbbé tétele
  Kategorizáltuk és áttekinthetőbbé tettük a fő ablakban a Jelentések / Számla alatt található jelentéseket. E mellett innen azonnal meg lehet nyitni a Számla Böngészés ablakot, ahol további jelentések találhatók.
 2. Bejövő számlák: tételek al-táblázatban
  A Bejövő számlák modulban helyben, külön ablak megnyitása nélkül fel lehet vinni új tételsort, a “táblázat a táblázatban” technológiát használva.
  Ilyenkor a kijelölt számla sor alatt megnyílik egy újabb kis táblázat, mely az adott számla sorait tartalmazza.
 3. Kölcsönzés: Visszavételezés gyorsítás
  A Kölcsönző programban felgyorsítottuk a visszavételezés folyamatát.
 4. Minimum készlet lista: egyedi adatmezők
  A Minimum készlet listában is megjelennek az egyedi adatmezők, több raktáras változatban.
 5. Jogosultság Jelentés
  A Felhasználók-Jogosultságok modulban elkészítettük egy új jogosultság jelentést, mely kilistázza az összes felhasználó jogait, raktáranként.
 6. Új jelentés: Számla tételes jelentés
  Elkészítettük a “Számla tételes jelentés”-t, mely a Számla Böngészés ablak Jelentések menü/Egyéb alatt található. Az adott időintervallumban az összes számlatételt megjeleníti, de tovább szűrhetünk bármilyen megjelenő adatra pl. ügyfél nevére, vagy a tételek különböző tulajdonságaira.
 7. Mobil Crm: Táblázatos Naptár és Feladatkiosztó
  A Mobil Crm Naptár és Feladat kiosztóban már nemcsak a vizuális ablakban lehet új eseményt rögzíteni, illetve meglévő eseményt szerkeszteni, hanem a táblázatos ablakban is.
 8. Szállítólevél Visszavételezésből Számla
  Felgyorsítottuk a Számlázó ablak betöltődését a Szállítólevél visszavételezés ablakból.
 9. Szerviz Munkalap szoftver: Belső megjegyzés már táblázatban
  A Belső megjegyzés adatmező már nem csak a munkalap részletes ablakban érhető el, hanem közvetlenül a munkalap táblázatból is.
 10.  Ügyfél megrendelés: csak a saját raktárból módosítható
  Az Ügyfél megrendelés böngészésben csak az aktuális raktár megrendelései szerkeszthetők, több raktáras ügyviteli szoftver esetén. Más raktárban készült ügyfél megrendelésre kattintva a szoftver figyelmeztet, hogy váltson át a megfelelő raktárra a szerkesztéshez.
  Ez a fejlesztés a felhasználói figyelmetlenséget védi ki, nehogy véletlenül elállítsák a raktárkészletet.
 11. Mobil Kölcsönzés: Kölcsönzés böngészés
  A Mobil Kölcsönzés modult kiegészítettük a Kölcsönzés Böngészés menüponttal.
 12. Termék nyomtatás etikettre (Apli LCA 2516)
  Eltávolítottuk az Termék nyomtatás etikettre (Apli LCA 2516) menüpontot, mert nem volt igény rá az ügyfeleink körében.
 13. Projekt: Tételek Szabad műveletes ár módosítás
  A Projekt szoftverben létrehozunk egy “Tételek Szabad műveletes ár módosítás” menüpontot, melyre kattintva tömegesen megváltoztathatjuk a Bevételezés sorok nettó árát, akármilyen egyszerű képletet használva (összeadás, kivonás, osztás, szorzás). Példa a használatra: “*1.16”.  Ilyenkor az összes tétel sor összegét megnöveli 16%-al. Másik példa: “+1000”. Ebben az esetben minden tétel sor árát megnöveli 1 000 Ft-al.
 14. Bejövő számlák: Újraszámolás gomb
  A Bejövő számlák modulban minden sorban elérhető az újraszámolás gomb, melyre kattintva a számla tétel sorokból aktualizálja a nettó, bruttó és áfa összegeket.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2023-Október

 1. Szerviz Munkalap betöltődési sebesség
  Felére csökkentettük a Szerviz munkalapok betöltési sebességét.
 2. Ügyfél információs ablak: ügyfél megjegyzés
  Az Ügyfél információs ablakban megnöveltük az ügyfél megjegyzés méretét, hogy görgetés nélkül több adat látszódjon.
 3. Raktáronkénti Termék minimumkészlet
  Hatékonyabbá tettük a termék minimum készlet módosításakor történő frissítést a Többraktáras ügyviteli programban.
 4. Több számlázási cég egy programban: szabad szövegű számla
  A “Több számlázási cég egy programban” modulban néha előfordult, hogy szabad szövegű számla esetén nem töltötte ki a háttérben a saját cég azonosítóját. Ezt javítottuk.
 5. Beszállítói Megrendelés: nyomtatás
  Számla megtekintése után a Beszállítói megrendelés böngészés nyomtatványa nem mutatta a tételeket. Az új ügyviteli szoftverben ez már jól működik.
 6. E-számla, e-szamla.hu Pdf számlakép
  Az E-számla felküldése esetén felküldjük az eredeti számla nyomtatvány képét, Pdf-ben, e-szamla.hu szolgáltatás esetén.
 7. Szállítólevélből -> Számla: tétel sorrend
  Szállítólevélből Számla készítés esetén az ügyviteli program ugyanolyan sorrendben jeleníti meg a számlázó ablakban a tételeket, mint ahogy a szállítólevélen voltak.
 8. Több szállítólevél: Egy számla : visszavételező szállítólevél
  A Több szállítólevél: Egy számla modulban már ki lehet választani a Visszavételező szállítóleveleket is. Beemelés esetén a mennyiség mínusz előjelű lesz.
 9. Új ügyfél rögzítés adószám megadásával változtatások
  Az “Új ügyfél rögzítés adószám megadásával” már a rövidített cégnevet rögzíti, valamint kiegészíti az adószámot az utolsó két számjeggyel pl. “-2-13”
 10. Bevételezés: Polc ellenőrzés
  Bevételezésnél, az adott tétel polc mennyiség rögzítésénél a az ügyviteli program eddig is figyelte, hogy a felhasználó ne rögzíthessen többet, vagy kevesebbet a polcokhoz a megengedettnél. Azonban ha a felhasználó rászűrt egy adott polcra és a szűrő még aktív volt az ablak bezárásánál, akkor a “leleményes” felhasználó kikerülhette az ellenőrzést. Ezt módosítottuk.
 11. Összeszerelési és szétszerelési tételek jelentés módosítás
  Az “Összeszerelési és szétszerelési tételek jelentés”  a következő mozgásokat mutatja:
  ◉ Recept összeszerelés: alapanyag levonás
  ◉ Recept összeszerelés: végtermék növelés
  ◉ Recept szétszerelés: végtermék levonás
  ◉ Recept szétszerelés: alapanyag növelés
 12. Kölcsönzésből -> Számla: eredeti ár
  Ha egy Kölcsönzésből számlát készítünk, akkor a számlázó az eredeti listaárat is megjeleníti a számlán, kedvezmény százalékkal együtt.
 13. Visszavételezés: Hosszban tárolt termékek
  Már hosszban tárolt terméket is vissza lehet vételezni az új ügyviteli szoftverben.
 14. Szerviz Munkalap szoftver: Belső megjegyzés
  Létrehoztunk egy Belső megjegyzés adatmezőt. Minden szerviz munkalaphoz külön Belső megjegyzést írhatunk. Ezeknek a tartalma nem jelenik meg a nyomtatványokon.
 15. Új jelentés: Ki nem számlázott szállítólevelek
  Elkészítettük az új, “Ki nem számlázott szállítólevelek” jelentést, mely a Jelentések / Szállítólevél menüpont alatt található.
 16. Szerviz Munkalap: több szervizes munkalapja egy számlán
  Ha a Szerviz szoftverben több munkalapról egy összevont számlát szeretnénk készíteni és több szervizes is szerepel a kijelölt munkalapokon, akkor a szerviz program figyelmezteti a felhasználót (mert befolyásolhat bizonyos szervizzel kapcsolatos számla jelentéseket).

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2023-Szeptember

 1. Mobil ügyviteli szoftver: Menüpontok elrejtése
  A Mobil ügyviteli szoftverben el lehet rejteni globálisan a megadott menüpontokat. Hasznos lehet akkor, ha a felhasználó cég nem használja az összes lehetőséget a Mobil ügyviteli szoftverben és emiatt azt szeretné, hogy a felhasználóknak letisztultabb felülete legyen, kevesebb menüponttal.
 2. E-számla, szamlakozpont.hu stornózás
  Módosítottuk az E-számla felküldését számla sztornózáskor, szamlakozpont.hu szolgáltatás esetén, mert nem minden esetben küldte fel a stornó számlákat.
 3. Navnak elküldött számlák
  A Navnak elküldött számlák ablakban megjelenítjük a Számla kelte mezőt is.
 4. Szamlakozpont.hu : Bankkártyás fizetés
  Az ügyviteli szoftver E-számla felküldő moduljában bankkártyás fizetés esetén kiegyenlítettre állítja az  a számlát a Szamlakozpont.hu rendszerében.
 5. Unas webshop: automatikus frissítés opciók
  Az Unas Webáruház modul automata frissítésénél be lehet állítani az alábbi lehetőségek egyikét:
  ◉ Ügyfél rendelés Letöltés Unasból + Termék adatok Letöltés Unasból
  ◉ Ügyfél rendelés Letöltés Unasból + Feltöltés Unasba:Termék adatok
  ◉ Feltöltés Unasba:Termék adatok,NINCS Ügyfél rendelés letöltés
 6. Számla: MNB árfolyam frissítés gépeléskor
  Korábban megoldottuk, hogy Számlázáskor ha a felhasználó átállítja a Teljesítési dátumot, a program rákérdez, hogy frissítse-e az aznapi árfolyamot.
  A legtöbb ügyfelünk a Teljesítési dátum módosításakor a dátum kiválasztó mini ablakot használta, viszont nemrég előfordult, hogy a felhasználó helyben begépelte a dátumot és ilyenkor az MNB árfolyamra vonatkozó kérdés hamarabb felugrott. Ezt lekezeltük az új ügyviteli szoftver verzióban.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2023-Augusztus

 1. Visszavételezés gyorsítás
  Gyorsítottunk a Visszavételezés véglegesítésén.
 2. Dinamikus termék történet: Recept
  A Dinamikus termék történet már a Recept Összeszerelés és Szétszerelés műveleteit is mutatja.
 3. Új Belső szállítólevél nyomtatvány
  Elkészítettünk egy új belső szállítólevél nyomtatványt, mely megjeleníti a Sarzs számokat és a lejárati dátumokat.
 4. Összeszerelési és szétszerelési tételek jelentés
  Elkészült az “Összeszerelési és szétszerelési tételek jelentés”, mely a Recept műveletekhez kapcsolódik.
 5. Unas webáruház feltöltés bővítés
  Már fel lehet tölteni úgy is termékeket az Ügyviteli szoftverből az Unas webáruházba, hogy nem küldjük el a termék nevét. Ez akkor lehet hasznos, ha teljesen más a termékek elnevezése a két rendszerben és a felhasználó csak a darabszámot és az árat szeretné frissíteni.
 6. Dinamikus termék történet: Ugyanaz a termék egy szállítólevélen
  Módosítottuk a dinamikus termék történetet, mert ha egy szállítólevél tételei között ugyanaz a tétel két külön sorban szerepelt, ugyanazzal az időbélyeggel, akkor a második tétel nem látszott a történetben.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2023-Július

 1. Visszavételezés: figyelmeztetés kiszámlázott szállítólevélre
  Ha a Visszavételezés modulban egy olyan szállítólevelet töltünk be (F4), melyhez számla tartozik, az ügyviteli program beemeli, de figyelmezteti a felhasználót.
 2. Mobil ügyviteli szoftver: Verziószám megjelenítés
  A Mobil Ügyviteli szoftverben bejelentkezéskor megjelenítettük az app verziószámot, hogy a felhasználó ellenőrizni tudja a jelenlegi verziót. 
 3. Bevételezés – Fifo Lista Jelentés
  Optimalizáltuk a “Bevételezés – Fifo Lista” jelentés betöltődését.
 4. Mozgás Böngészés: Raktár közti szállítólevél -> Pdf
  Ha a Mozgás böngészés modulban egy Raktár közti szállítólevél előnézetéből Pdf állományt mentünk ki, alapértelmezetten az StsExport\Szallitolevel könyvtárba teszi.
 5. “Termék – Gyártási szám és Lejárati dátum raktáronként” jelentés
  A “Termék – Gyártási szám és Lejárati dátum raktáronként” jelentés már megjeleníti soronként a Beszerzési ár összesen oszlopot (beszerzési ár*mennyiség), valamint összesíti a táblázat alján.
 6.  Visszavételezés: stornózott szállítólevelek beemelésének tiltása
  A Visszavételezés modul nem enged stornózott szállítólevelet betölteni.
 7. Árajánlat: ügyfél egyedi árak visszarögzítése
  Mostantól lehetőség van arra, hogy az Árajánlat modul véglegesítésekor az adott ügyfél tételeinek árajánlatban módosított árait visszarögzítse az Ügyfél egyedi áraihoz.
 8. Termékek: Mindenben keres
  A Mindenben Keres funkció már a Termékek ablakból is elérhető.
 9. Több raktár: minimum készlet: egyedi adatmezők 
  A Több raktár: minimum készlet modult felkészítettük az Felhasználói egyedi adatmezők megjelenítésére.
 10. Sarzs szám módosítása
  A Termékek ablakban található “Termék – Sarzs szám lista” ablakban módosítani lehet egy termék sarzs számát és lejárati dátumát. A módosítás tényét az ügyviteli szoftver lenaplózza.
 11. Számla nyomtatvány kiválasztás, nyomtatás előtt
  Ha a Számla böngészés modulban a felhasználó bejelöli a “Számla nyomtatvány kiválasztás, nyomtatás előtt” jelölőnégyzetet, számla másolat nyomtatás előtt az ügyviteli program felajánlja a rendszerben lévő számla nyomtatvány formátumokat.
 12. MNB árfolyam: frissítés teljesítési dátum módosításakor
  Számlázáskor ha a felhasználó átállítja a Teljesítési dátumot, a program rákérdez, hogy frissítse-e az aznapi árfolyamot.
  Igenlő válasz esetén lekérdezi a számlában beállított deviza árfolyamát a teljesítés dátumára és frissíti a számla ablakban. Csak MNB modul megléte esetén működik!
 13. Mobil ügyviteli szoftver: Raktár közti mozgatás – tizedes
  A Mobil ügyviteli szoftverben tizedes mennyiségeket is mozgathatunk a Raktár közti mozgás modulban.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2023-Június

 1. Beszállítói Megrendelés: tétel szétbontás
  A Beszállítói Megrendelés modulban az új, “Tételt szétbont” menüpont lehetővé teszi, hogy a kijelölt tétel sort leduplikáljuk egy másik tétel sorba, a mennyiség figyelembevételével:
  ◉ A felugró ablakban be lehet írni a cél mennyiséget pl. 3
  ◉ Az ügyviteli szoftver nem enged olyan sort duplikálni, ahol a mennyiség 1 (hiszen az 1-et nem lehet szétbontani), valamint nem enged nagyobb mennyiséget beírni, mint ami lehetséges (például, ha 10 volt az eredeti darabszám, akkor maximum 9-et enged beírni).
  ◉ Véglegesítéskor az eredeti tétel sor darabszámát módosítja, illetve felrögzíti  az új tételt.
 2. Számla böngészés: csoportosítás
  Ha a Számla böngészés oszlop felső táblázatát lecsoportosítjuk egy oszlop szerint (például deviza), akkor az ügyviteli szoftver csoportonként külön-külön megjeleníti a bruttó összegeket.
 3. Több raktár: minimum készlet helyben szerkesztés
  Több raktáras verzióban már közvetlenül a Termékek ablakban is szerkeszteni lehet a Termék Minimum készletet. Ilyenkor a termék minimum készlet mindig az aktuális raktárra vonatkozik.
 4. Ügyfél rendelés betöltés a Szállítólevélbe
  Ha Ügyfél rendelést töltött be a felhaszáló a Szállítólevél+Számla modulba és a sarzs számos kiválasztó ablakban a Mégse gombra kattintott, a program hibajelzést adott. Ezt javítottuk, az új ügyviteli program ilyenkor felajánlja a következő sarzs számot a megrendelésből (amennyiben van).
 5. Beszállítói Megrendelés: Termék infó ablak
  A Termék infó ablakot már a Beszállítói Megrendelés modulból is meg lehet hívni. A keresőtáblázatban, lépegetés közben frissíti a lebegő termék infó ablakot.
 6.  Új Termék Történet
  Leváltottuk a régi Termék Történet ablakot egy újra, mely dinamikusan kérdezi le az adatokat a mozgásokból és különböző színekkel jelöli a mozgásokat.
 7. Sarzs számos Leltár készítés
  A Sarzs számos leltár készítés modulban, ha egy sarzs számos terméket már hozzáadtunk a kosárhoz és ugyanabból a sarzs számból továbbiakat szeretnénk hozzáadni a “Kijelölt tételek hozzáadása” menüponttal, akkor  az ügyviteli szoftver csak azokat a sarzs számokat adja hozzá, melyek korábban nem lettek rögzítve a Kosár táblázathoz.
 8. Több raktár: Termék Minimum készlet bővítése
  Több raktáras verzióban a Termék Minimum készlet ablakot kibővítettük a Termék Megjegyzés oszloppal, így minden termékhez külön-külön megjegyzést lehet rögzíteni, raktáranként.
 9. Dinamikus jelentések
  Felkészítettük az ügyviteli szoftvert arra, hogy olyan dinamikus, egyedi jelentéseket készíthessünk az ügyfeleinknek, melyet a többi ügyfél nem láthat.
  Akkor lehet szerepe, ha olyan speciális jelentést kér az ügyfél, melyet a többi ügyfél semmiféleképpen nem tud használni, például egy olyan egyedi adatmezőre hivatkozik, mely másnál nem található meg.
 10. Termék Történet
  Kibővítettük a Termék történetet a Vevő / Beszállító nevével. A szokásos módon lehet szűrni, keresni erre az oszlopra is.
 11. Sarzs számos Leltár készítés – Termék napló kapcsolat
  A Sarzs számos leltár készítés véglegesítéskor hozzáadja automatikusan a Kosár táblázathoz az összes – a felhasználó által nem rögzített – hiányzó sarzs számot. Emiatt az új Termék napló a Leltár esemény megjelenítéskor az adott termék teljes mennyiségét mutatja.
 12. Mobil ügyviteli szoftver jogosultságok
  Az Ügyviteli programban meg lehet adni a Mobil app jogosultságokat, akár raktáranként is, ha a Több raktáras verziót használjuk.
 13. Mozgás böngészés módosítás
  Bruttó árszámolás esetén a Mozgás böngészés modul bizonyos esetekben nem az eladott bruttó összeget jelenítette a szállítólevél alsó táblázatában, hanem az általános eladási árat. Javítottuk.
 14. Projekt – tétel hozzáadás
  Projekt tétel hozzáadáskor a projekt szoftver hibaüzenetet adott. Javítottuk.
 15. Mobil Komissiózás : ablak bezárás
  A Mobil Komissiózás modul véglegesítéskor bezárja a szállítólevél kiválasztó ablakot.
 16. Raktár közti szállítólevél stornózás
  A Raktár közti szállítólevél stornózáskor az utólagos előnézeti kép nem volt megfelelő. Javítottuk.
 17. Főmenü: Jogosultságok / Jelszavak
  Létrehoztuk a “Jogosultságok / Jelszavak” almenüt a Beállítások alatt, mely alatt mostantól elérhetők a “Felhasználók/Jogosultságok”,”Jogosultságok Mobil eszközre” és “Az aktuális felhasználó jelszó módosítása” menüpontok.
 18. Mobil: többraktáras termék lista
  Több raktáras üzemmódban a Mobil raktárban a termékek modul az aktuális raktár készletét mutatja.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2023-Május

 1. Rlb Export könyvtár beállítás
  Az új ügyviteli programban már be lehet állítani az Rlb könyvelő program exportálási könyvtárát, ha azt szeretnénk, hogy ne az alapértelmezett helyre mentsen.
 2. Főkönyvi számok a költséghely kiválasztásnál
  A Bejövő számlák modulban, amikor számla soronként rögzíti a felhasználó a költségeket, az ügyviteli program már a főkönyvi számokat is mutatja a listában, nem csak a megnevezéseket.
 3. Szerviz szoftver: Szerviz ügyfelek módosítás
  Módosítottuk a Szerviz ügyfelek ablakot. Egyrészt növeltük a hatékonyságát, másrészt kisebb hibákat tartalmazott, melyeket javítottunk.
 4. Felhasználó hozzárendelése ügyfélhez
  Elkészült egy új funkció: minden felhasználóhoz hozzá lehet párosítani egy ügyfelet a Felhasználók-Jogosultságok ablakban. Ennek a funkciónak az elsődleges célja az, hogy az Android alkalmazásban a felhasználók saját maguknak ügyfél megrendeléseket hozhassanak létre.
 5. Általános ablakok: szűrés funkció
  Ha a felhasználó átkattint a Keresés üzemmódról a Szűrés üzemmódra, a program kiszedi a gyors üzemmódot, hogy a felhasználó azonnal tudjon szűrni az adatokra.
 6. Felhasználók aláírása
  A Felhasználók Jogosultságok modulban már rögzíteni lehet  felhasználók digitális aláírását. Az aláírások különböző nyomtatványokon jelennek meg automatikusan. 
 7. Szállítólevél: nyomtató kiválasztás
  Alapértelmezetten a Szállítólevél a Beállításokban beállított nyomtatóra nyomtat, de most lehetőség van arra, hogy a szállítólevél véglegesítése előtt kiválasszuk a cél nyomtatót, ha kipipáljuk a “Más nyomtatóra nyomtatom” jelölőnégyzetet.
 8. Mozgás böngészés: szállítólevél nyomtatvány kiválasztás
  Ha a Mozgás böngészés modulban újra szeretnénk nyomtatni egy szállítólevelet, lehetőségünk van kiválasztani, hogy ne az alapértelmezett nyomtatvány sablont használja, hanem a kiválasztottat.
 9. Szervizes aláírás megjelenítés a Munkalapon
  A Szerviz szoftverben bizonyos Munkalap nyomtatványokon már megjelenítjük a szervizes munkatárs aláírását.
 10. Költséghely kiválasztás a bejövő számlák fejlécénél is
  Már nem csak tétel soronként lehet költséget rögzíteni a Bejövő számlák modulban, hanem közvetlenül a számláknál is.
 11. Termékek hozzárendelése Felhasználóhoz
  A Felhasználók-Jogosultságok ablakban felhasználónként termékeket lehet hozzárendelni. Segítségével korlátozhatjuk felhasználónként, hogy milyen termékeket választhat ki az Androidos Ügyfél megrendelésnél.
 12. Google Drive csatolás: Megnyit funkció módosítás
  A Google Drive Csatolás modul “Megnyit” funkcióját módosítottuk, mert bizonyos felhasználók egy megadott környezetben nem érték el az állományt.
 13. Visszavételezés
  Elkészítettük a “Visszavételezés: Ellenőrizze soronként a mennyiséget?” bellítást, mely segítségével ki és be lehet kapcsolni a Visszavételezés modul mennyiség ellenőrzését a szállítólevél sor szerkesztésénél.
 14. Áltálános ablakok: Monitor áthelyezés
  Az új ügyviteli szoftverben az általános ablakok mindig ugyanazon a monitoron jelennek meg, ahová előzőleg a fő programot átmozgatta a felhasználó.
 15. Rlb: Automatikus export állomány generálás
  Ha kipipáljuk az “Automatikus RLB mentés program induláskor?” beállítást, akkor  az Rlb könyvelő program automatikusan kiexportálja a jelenlegi hónapot program induláskor, a beállított könyvtárba.
 16. Felhasználók: Vonalkód
  Már vonalkódot lehet rendelni a felhasználókhoz a Felhasználók Jogosultságok modulban. 
 17. Mobil Raktár: Belépés már vonalkóddal is
  Mostantól beállítható, hogy a Mobil Raktár bejelentkezése ne felhasználónév / jelszó párossal történjen, hanem a felhasználó vonalkódjával.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2023-Április

 1. Recept összeszerelési ablak
  Az Összeszerelés és Gyártás modulban kiegészítettük az Összeszerelés ablakot a legyártandó termék nevével és darabszámával, hogy nyomtatás esetén egyértelmű legyen a dolgozónak, hogy mit kell összeszerelnie. 
 2. Költséghely rögzítési lehetőség a termékekhez
  Termékenként ki lehet választani a költséghelyet (főkönyvi számokat) melyeket előzőleg a Költséghely modulban kell rögzíteni.
 3. Recept (Összeszerelés és Szétszerelés): Jogosultsághoz kötve
  Jogosultságokhoz kötöttük a Recept (Összeszerelés és Szétszerelés) menüpontot.
 4. Több raktár: termék betöltődés gyorsítás
  Gyorsítottunk a Több raktáras verzió ügyviteli szoftver termék betöltődésén.
 5. Recept: tizedes szám probléma javítás
  Bizonyos helyzetekben, amikor az Összeszerelés és Gyártás modulban  a legyártandó fő termékhez szükséges alapanyag termék mennyisége pontosan megegyezett az alapanyag teljes készletével, az ügyviteli szoftver nem engedte kiadni (tizedes lebegőpontos összehasonlítás miatt). Az új verzióban ez minden esetben jól működik.
 6. Általános ablakok: direkt keresés megszüntetés
  Megszüntettük a Direkt keresést az általános ablakokban, mert az új “Mindenben keres” sokkal hatékonyabb.
 7. Költséghely rögzítési lehetőség a Bejövő számlákhoz
  A Bejövő számlák modulban is rögzíteni lehet a költséghelyeket, a számlákhoz kapcsolódó sorokban. Az ügyviteli program az adatokat a Költséghely modulból veszi.
 8. Szállítólevélből számla: Számla tétel kategória
  Ha a Mozgás Böngészésből szállítólevélből készítünk számlát, akkor itt is ki lehet választani a Tétel kategóriát (melyet a Törzs adatokban lehet rögzíteni).
 9.  Bevételezés: kereső táblázat betöltődés gyorsítás
  Felgyorsítottuk a kereső táblázat adatainak a betöltődését a Bevételezés modulban.
 10. Recept modul: Manuális szétszerelés
  A Gyártás és Recept modult kiegészítettük Manuális szétszereléssel.
  Ezt a menüpontot használva az ügyviteli program varázslója végigvezet a lépéseken:
  ◉ Ki kell választani a szétszerelt terméket és beírni a szétszerelt termék mennyiségét. A program figyel arra, hogy ne lehessen többet szétszedni, mint amennyi a raktárkészleten van.
  ◉ Ezek után bármennyi végterméket ki lehet választani (vagyis azokat a termékeket, melyek a szétszerelt termékből keletkeztek).
  ◉ Véglegesítéskor az ügyviteli szoftver levonja a szétszerelt termék mennyiségét a raktárról és megnöveli az alkatrészek mennyiségeit.

  Jelenleg normál és sarzs számos termékekkel működik.

 11. Költséghelyek importálása Excelből
  A Költséghelyek modult kibővítettük Excel importtal. Be lehet olvasni a költség számokat (főkönyvi számokat) és a hozzájuk tartozó megnevezéseket.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2023-Március

 1. Crm naptár : projekt segédablakok betöltődése
  A Crm szoftver naptárában optimalizáltuk a Projekt fülről elérhető Projekt kiválasztás, Tétel kiválasztás, illetve Eszköz kiválasztás ablakok betöltődését.
 2. Ügyfél megrendelés: Sarzs számos összevonás
  Az Ügyfél megrendelés modul kereső táblázata összevontan mutatja az azonos termék különböző sarzs számait.
 3. Mobil Raktár: Bevételezés sarzs számos termékekre
  A Mobil Raktár bevételezés modulját kibővítettük úgy, hogy a Sarzs számos termékeket is kezelje.
 4. Proforma számlából Előleg számla
  A Proforma számla böngészés modulból közvetlenül is ki lehet állítani a kijelölt proforma számlából Előleg számlát.
 5. Felhasználói adatmezők: összesítés
  Eddig az ügyviteli szoftver minden szám típusú felhasználói adatmezőt összesített a táblázat alján. Most már lehetőség van ennek kikapcsolására (oszloponként külön-külön), illetve lehetőség van az összesítés helyett átlagot, minimumot, maximumot és sor számot beállítani.
 6. Ügyfél Megrendelés böngészés: utólagos szerkesztés
  Az Ügyfél megrendelés böngészésben, ha utólagosan szerkeszteni szerette volna a felhasználó a megrendelést, bizonyos körülmények között nem nyílt meg a szerkesztési ablak. Javítottuk.
 7. Szerviz Szoftver: Javítás típusok
  Új, átláthatóbb felületen jelenítettük meg a Szerviz program javítás típusait.
 8. Mobil Crm: Táblázatos formátum 
  A Mobil Crm táblázat Naptár és Feladat kiosztó részét kibővítettük táblázatos megjelenítéssel is.
 9. Ügyfél megrendelés: foglalt Sarzs szám megjelenítés
  Az Ügyfél megrendelés készítésekor, ha a Megrendelve oszlop gombocskájára kattintunk, az ügyviteli szoftver megjeleníti a korábban megrendelt termékek sarzs számait és lejárati dátumait is.
 10. Inaktív ügyfél módosítás
  Az “Ügyfél kiválasztó ablak: NE engedje kiválasztani az ügyfelet lejárt és ki nem fizetett számla esetén” beállítás esetén volt egy “kiskapu”: ha nem a Rendben gombra kattintva választotta ki a felhasználó az ügyfelet, hanem duplát kattintott az adott ügyfélre, akkor nem futott le az ellenőrzés. Javítottuk. 
 11. Crm Naptár: Delegálás több személynek 
  A Crm feladatkiosztó naptárában az eddig megszokott elvégző személyen kívül további delegáltakat lehet hozzáadni. Az új kis piktogram gombra kattintva egy új ablakban megnézhetjük / hozzáadhatjuk az aktuális esemény delegált személyeit. Fontos, hogy a delegált személyek saját naptárbában csak akkor jelennek meg ezek az (indirekt) események, ha be van kapcsolva a “Crm Esemény: a delegált (további elvégző) naptárában is jelenjen meg?” beállítás.
 12. Számla Lista – Munkalapokra : szűrés számla kiállítás dátuma  szerint
  A “Számla Lista – Munkalapokra” jelentésben már számla kiállítás dátumra is lehet szűrni, így még rugalmasabban lehet ezt a jelentést kezelni.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2023-Február

 1. “Leltár 5” nyomtatvány: tizedes
  A “Leltár 5” leltár nyomtatványt beállítottuk, hogy ha bármelyik mennyiség (készlet, számolt mennyiség, eltérés) tizedes számot tartalmaz, akkor jelenítse meg a tizedes jegyeket is.
 2. Felhasználók által létrehozott kifejezés adatmezők
  Felhasználók által létrehozott egyedi adatmezőkben létrehozott Kifejezés típusú adatmezők már az adatok csoportosításakor is összeadódnak, csoportonként. Például ha Termékek ablakban lecsoportosítjuk az adatokat termék csoportra, akkor a kifejezés egyedi adatmező(k) összesítése termék  csoportonként és összesen is megjelenik.
 3. Belső Excel: Nyomtatás
  A Belső Excel modulból már lehet nyomtatni és nyomtatási előnézetet megtekinteni, minden fontos beállítással (pl. margó, rácsvonal, papírméret stb.)
 4. Mobil modulok: dátum periódus kiválasztás
  A Mobil modulokban szélesebbre vettük a dátumperiódus kiválasztó ablakban a tól-ig dátumok szélességét, mert bizonyos képernyőkön nem fértek ki a napok utolsó számjegyei.
 5. Selejtezés: táblázatok közötti távolság beállítás
  A Selejtezés modulban el lehet menteni a Keresési táblázat és a Kosár táblázatok magasságát.
 6. Projekt szoftver: Nem létező termékek importálása
  A Projekt szoftverben már lehetőség van terméktörzsben nem található termékek importálására, Excel állományból.
  A projekt szoftver ebben a sorrendben várja az Excel adatokat: A.oszlop: Cikkszám, B.oszlop: Megnevezés,C.oszlop: Mennyiség,D.oszlop: Nettó egységár.
 7. Egyedi sorszámú termékek leltározása
  Az Egyedi sorszámú termékek leltározásánál bizonyos esetekben előfordult, hogy a tétel hozzáadása során az ügyviteli szoftver nem frissítette a Kosár táblázatot. Ezt javítottuk.
 8. Proforma számla: Egyedi adatrács mentés
  Eddig a Proforma Számla ugyanazokat az adatrács beállításokat használta, mint a Számla modul, de mostantól külön el lehet menteni a kinézetet itt is.
 9. Megrendelés Beszállítótól: beszerzési ár összesítés
  A Megrendelés Beszállítótól Kosár táblázatában soronként is és alul is összesítettük a megrendelési árakat (beszerzési ár * mennyiség).
 10. Új jelentés: Egyedi sorszámú termékek raktáranként
  Elkészült az új, ” Egyedi sorszámú termék jelentés raktáranként”, mely az összes raktáron levő egyedi sorszámú termékeket kilistázza. Elő lehet szűrni egy megadott raktárra, de az Összes raktárat is ki lehet választani.
 11. Kölcsönző szoftver: tétel százalékos kedvezmény
  A Kölcsönző szoftverben elkészítettük a tétel százalékos sor kedvezmény számolását.
 12. NAV-nak elküldött számlák módosítás
  A “NAV-nak elküldött számlák” jelentés külön színnel jeleníti meg a Processing és Received állapotban levő számlákat.
 13. Belső Excel: Kijelölt területet nyomtat
  Megjelenítettünk egy “Kijelölt területet nyomtat” jelölőnégyzetet a Belső Excel modulban.  Ha be van kapcsolva, akkor csak a kijelölt területet nyomtatja ki.
 14. Sarzs számos Beszállítói megrendelés -> Bevételezésbe
  Ha gyártási számos (sarzs számos) beszállítói megrendelést emelünk be a Bevételezésbe és valamelyik tétel sarzs szám bekérésénél a “Mégse” gombra kattintunk, kihagyja a tételt és nem teszi be a Kosár táblázatba. Ha a későbbiek során egy másik bevételezésbe be szeretnénk emelni, akkor újra fel fogja ajánlani. A beemelt sarzs számos termékek mennyiségéből az ügyviteli program levonja a korábban már betöltött mennyiségeket (például 20 darab volt eredetileg, de előzőleg 5-öt betöltött a felhasználó, akkor 15 darab lesz a Kosár táblázatban).
 15. Projekt: Bevételek táblázat menü
  Vadonatúj és könnyen átlátható menüt készítettünk a Projekt modul bevételek táblázata fölé. Ez a menü leváltja a korábban használatos Parancsok gomb-menüt.
 16. Egy ügyfél kintlévő termékei, szállítólevél és visszavételező szállítólevél alapján
  Kibővítettük a fenti jelentést úgy, hogy az ügyviteli program felajánl egy csoportosítási választást:
  ◉ Termékenként (alapértelmezett)
  ◉ Termék és azon belül szállítólevél fejléc
  ◉ Termék és azon belül szállítólevél lábléc
  A lényege az, hogy ha például szállítólevél fejléc alapján csoportosítunk, akkor szűrni, keresni és rendezni tudunk ugyanazon a terméken belül.
 17. Ügyfél Megrendelés böngészés – Android eszközre
  Elkészítettük az “Ügyfél Megrendelés böngészés – Android eszközre” modult, mely tovább bővíti az androidos ügyviteli program palettáját. Meg lehet tekinteni az adott ügyfél rendeléseket, akár tételesen is.
 18. Google Drive csatolás: Folyamatos frissítés
  Megoldottuk, hogy a Mozgások böngészése modulban a Google drive állomány csatolás ablak folyamatosan frissítse a kiválasztott szállítólevélhez tartozó állományok listáját. Emiatt az ablakot nem kell bezárni, mert ahogy a felhasználó rákattint egy másik szállítólevélre, automatikusan frissül.
 19. Sablonok, nyomtatványok: Duplikálás beépített sablonból
  A különböző Felhasználói nyomtatvány sablonok modulban, ha beépített sablonból duplikál a felhasználó, megjelenítheti a sablon belső azonosítóját, hogy könnyebben azonosítani tudja a sablont, hasonló nevű nyomtatványok esetén.
 20. Selejtezés: naplózás
  Átalakítottuk és hatékonyabbá tettük a Selejtezés modul naplózását.
 21. Beszállítói megrendelés: megrendelt termékek
  A Beszállítói megrendelés Kereső  táblázatában megjelenítettük a termékekhez tartozó Ügyfél megrendelések darabszámát is.
 22. Belső Excel: Formátum másolás
  Elkészítettük a “Formátum másolást”a Belső Excel modulban.  Hasonlóképpen működik, mint az Excelben:
  ◉ Kijelöljük a másolni kívánt területet,
  ◉ Majd rákattintunk a Formátum másoló gombra,
  ◉ Végül pedig a cél területre.
 23. Egyedi sorszámú termék leltár: 0-ra állítás
  Ha a Leltározásnál belekattintunk egy Egyedi sorszámú termék Talált mennyiség cellájába, akkor megjelenik egy törlés gomb, melyre kattintva a felhasználónak lehetősége van 0-ra állítani a mennyiséget. A Leltározás véglegesítésekor a 0-s darabszámú egyedi sorszámú termékek törlődnek az adatbázisból.
 24. Termék törzs: csoportra bontott mennyiség megjelenítés
  Ha a Termékek modulban bámilyen adat szerint csoportosítunk, az ügyviteli szoftver csoportonként megmutatja, hogy hány tétel tartozik alá.
 25. Megrendelés beszállítótól böngészés: Egyedi adatmezők
  Már a Beszállítói megrendelés böngészésében is használni lehet a Felhasználók által létrehozott egyedi adatmezőket.
 26.  Termék történet: Selejtezés megtekintés
  Közvetlenül a Termék történet ablakból lehetőség van a Selejtezés nyomtatvány megtekintésére.
 27. Ügyviteli program főmenü: váltakozó színek
  Az ügyviteli szoftver főmenüjében az egymás alatt levő kibombló almenük váltakozó színűek lettek, hogy könnyebb legyen a felhasználónek kikeresni a megadott menüpontot.
 28. Ügyviteli szoftver – Okostelefonra: Menü méret változtatás
  Az okostelefonra fejlesztett ügyviteli programban már ál lehet állítani a menüpontok méretét. Jelenleg Normál méret és Nagy méret van. Bizonyos felbontásoknál előnyös lehet a választás, illetve “vastag ujjú” ügyfeleink könnyebben tudják a nagy méretű gombokat használni.
 29. Több raktár: sarzs számos Beszállítói megrendelés
  A Több raktáras verzióban, ha a termékek között sarzs számos tételek szerepeltek, akkor a Beszállítói megrendelés keresőtáblázatában ezek a tételek többször szerepeltek, ha több sarzs szám is tartozott egy tételhez. Ezt javítottuk.
 30. Gyártási szám és Lejárati dátum raktáronként
  A  “Gyártási szám és Lejárati dátum raktáronként” jelentés betöltődését optimalizáltuk.
 31. Visszavételezés: tizedes mennyiség
  A  Visszavételezés modulban már tizedes mennyiséget is rögzíteni lehet a visszavételezett tétel mennyiségénél.
 32. Beszállítói Megrendelés böngészés: Bevételezve?
  Beszállítói Megrendelés böngészés modulban át lehet szerkeszteni a “Bevételezve?” jelölőnégyzetet.
 33. Szerviz szoftver: új ügyfél rögzítés menetközben
  Módosítottuk a Szerviz Munkalap szoftverben az Új ügyfél felvitelét.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2023-Január

 1. Beszállítói megrendelés: Tétel duplikálás
  A Beszállítói Megrendelés modulban már egy kattintással le lehet egy tételt duplikálni. Hasznos lehet például, ha jelezni akarjuk a beszállítónak az ajándék tételeket. Ilyenkor felvisszük a valóban megvásárolni kívánt terméket a megadott darabszámmal, majd leduplikáljuk a sort, az árat átírjuk 0-ra és átírjuk a mennyiséget az ajándék mennyiségre.
 2. Sarzs számos leltár: kötelező dátum kitöltés
  A Sarzs számos leltárnál az ügyviteli program nem engedi véglegesíteni a leltárat, ha bármelyik tételnél nincs kitöltve a lejárati dátum
 3. Termék: deviza beszerzési ár
  A Termékeknél már nem csak a forintos, hanem a devizás beszerzési árat is lehet rögzíteni.
 4. Szerviz program: Általános ügyfél kiválasztó ablak
  A Szerviz program ügyfél kiválasztása már az általános ügyfél kiválasztó ablakot használja.
 5. Komissiózás modul: Androidra
  Elkészült a Komissiózás modul az Android alapú Ügyviteli Szoftverre. Lépések:
  ◉ A felhasználó kiválasztja a szállítólevelet
  ◉ Összekészíti a tételeket
  ◉ Vonalkód olvasóval beolvassa az összes raklapokon levő tételeket
  ◉ A program megjeleníti, hogy a szállítólevél mely tételei nem egyeznek meg darabszámban, különböző színekkel.
  ◉ Hiba esetén új lehetőség van a vonalkódok újraolvasására.
  ◉ Helyes beolvasás esetén az ügyviteli szoftver beállítja a szállítólevél állapotát Komissiózottra, így legközelebb nem ajánlja fel a program
 6. Új nyomtatvány a Beszállítói Megrendelés modulban
  Elkészítettünk egy új, Angol-Magyar beszállítói nyomtatványt a Beszállítói megrendelés modulban.
 7. Kölcsönző program: Össz.mennyiség
  A Kölcsönző szoftverben átneveztük a “Kiadható” oszlopot “Össz.mennyiség”-re, mert félreértésre adott okot.
 8. Belső Excel: Felhasználónként külön-külön
  A Belső Excel modult kibővítettük úgy, hogy minden felhasználó elérheti a saját belső Excel táblázatait, melyek csak hozzá tartoznak. Ez a fajta belső excel nem tartozik ügyfélhez, vagy termékhez stb. hanem kizárólag a bejelentkezett felhasználóhoz. Elérhetőség: Főmenü / Beállítások legördülő menü / “Nagy Sándor: Belső Excel” (itt értelemszerűen az ügyviteli szoftver mindig lecseréli a nevet az aktuális felhasználó nevére).
 9. Megszakadt Sarzs számos Leltár folytatás
  Sarzs számos (gyári számos) leltárban elkészítettük a “Leltár sorok beemelése félbeszakított leltárból” menüpontot, mely segítségével folytatni tudunk egy esetlegesen korábban félbeszakadt leltárat.
 10. Leltár: Kosár táblázat: összes tétel törlése
  Egy külön menüpontra kattintva ki lehet törölni a kosár táblázat összes tételét a Leltár modulban.
 11. Google Drive csatolás: több állomány kiválasztás egyszerre
  A Google Drive csatolás modulban már több állományt is ki lehet választani egyszerre a felhős feltöltéshez.
 12. Beszállítói megrendelés: deviza ár betöltése
  A Beszállítói megrendelés modulban, ha olyan beszállítót választunk ki, ahol ki van töltve az EU adószám, a program megkérdezi a felhasználót, hogy a normál, Forintos beszerzési árakat töltse be a tételek hozzáadásánál, vagy a deviza beszerzési árakat.
 13. Több szállítólevél: Egy számla gyorsítás
  Gyorsítottunk a “Több szállítólevél: Egy számla” modul betöltődésén, mely sok tétel esetén szembetűnő.
 14. Számla Lista (stornó számlákkal) jelentés
  A Számla Lista (stornó számlákkal) jelentést kibővítettük „Fizetve” és „Mennyit fizetett” adatmezőkkel.
 15. “Inaktív” ügyfél
  Az “Ügyfél kiválasztó ablak: NE engedje kiválasztani az ügyfelet lejárt és ki nem fizetett számla esetén” beállítás kipipálása esetén a az ügyviteli program nem is engedi kiválasztani az ügyfelet az általános ügyfél kiválasztó ablakban, ha ki nem fizetett, lejárt számlája van. A kiválasztást felül lehet bírálni a Rendszergazda jelszavának beírásával.
 16. Sarzs számos leltár: táblázatok magasságának a mentése
  A Sarzs számos leltár ablakban el lehet menteni a Kereső és a Kosár táblázatok beállított magasságait.
 17. Google Drive csatolás: Állományok törlése
  A Google Drive csatolás modulban már közvetlenül az ügyviteli szoftverből ki lehet törölni a feltöltött állományokat. A program rákérdez a törlésre és ha a felhasználó megerősíti, törlés után naplózza az eseményt.
 18. Kölcsönző program: Általános ügyfél kiválasztó ablak
  Kölcsönző program is áttért az általános ügyfél kiválasztó ablak használatára.
 19. Sarzs számos Beszállítói megrendelés -> Bevételezésbe
  Ha a Bevételezésbe beemelünk egy olyan Beszállítói megrendelést, mely gyártási számos (sarzs számos) termékeket tartalmaz, akkor az ügyviteli program bekéri a sarzs számos terméket gyártási számát és lejárati dátumát.
 20. Devizás Proforma: Bankszámlaszám
  Ha a Proforma számla modulban a felhasználó átállítja a pénznemet devizára, az ügyviteli szoftver rákérdez, hogy a devizás saját bankszámla számot (alapértelmezett választás), vagy a normál bankszámlaszámot szeretné használni.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2022-December

 1. Pénztár jelentés időintervallumra: Nyitó és Záró összeg
  A “Pénztár jelentés időintervallumra” jelentés megjeleníti a Nyitó és Záró összegeket a jelentés fejlécében (az időintervallum után). Ez a nyomtatási képen is látszik.
 2. Szállítólevél:egyedi sorszámú termékek Excel importja
  Elkészült egy egyedi sorszámú termékekre készített Excel import modul, mely az Excelben levő egyedi sorszámú termékeket dolgozza fel és teszi be a Szállítólevél Kosár táblázatába. Elérhető: Egyéb menü / “Adatok betöltése” / “Importálás Excelből belső azonosító szerint (egyedi sorszámú termék)” 
 3. Ügyviteli szoftver: Google Drive csatolás
  A “Google Drive csatolás” modul segítségével állományokat csatolhatunk az ügyviteli program különböző soraihoz például termékekhez, ügyfelekhez, szállítólevelekhez. Hasznos kiegészítés, ha valaki felhőben szeretné tárolni a csatolásait, ráadásul be lehet állítani, hogy a megosztott mappa mindenkinél azonos legyen.
 4. Bejövő számlák: Pénztárbizonylat dátum
  A Bejövő számlák modulban ha rákattintunk a “Pénztár bizonylat készítés” menüpontra, akkor az ügyviteli szoftver alapértelmezetten az adott számla teljesítési idejének a dátumát ajánlja fel a pénztárbizonylat dátumaként, de át lehet módosítani.
 5. Szállítólevél nyomtatvány : Tétel összevonás
  Egy nagyon hasznos beállítással bővítettük ki az ügyviteli programot: ha a felhasználó kipipálja a “Szállítólevél nyomtatvány:vonja össze az azonos tételeket azonos összeggel?” beállítást, a szállítólevél nyomtatványon összevonva látszik minden azonos termék, ha azonos az ára. Ez elsősorban hosszban tárolt termékeknél lehet hasznos, de normál termékeknél is jól használható.
 6. Számlák nyilvántartása: Google Drive csatolás
  A Bejövő számlák modulban is rendelkezésünkre áll a Google Drive állomány csatolás.
 7. Kölcsönző szoftver: gyorsított tétel hozzáadás
  Az új Kölcsönző szoftverben a kölcsönzési tétel hozzáadásánál nem záródik be automatikusan a tétel kiválasztó ablak, lehetővé téve a felhasználónak, hogy tetszőleges számú kölcsönzési tételt rögzítsen egymás után. Ha a felhasználó felvitte az összes terméket, egyszerűen bezárja a kiválasztó ablakot.
 8. Raktár közti szállítólevél: több számla kiállítása
  A Mozgás böngészés modulban a “Kiadás más raktárba” résznél már egy raktár közti szállítólevélből több számlát is ki lehet állítani. Az ügyviteli program megkérdi a felhasználót, hogy le szeretné cserélni a számlát, vagy hozzá szeretné adni.
 9. Google Drive csatolás: Állományok megtekintése
  A “Google Drive csatolás” modulban már lehetőség van az ügyviteli szoftveren belül megtekinteni a feltöltött állományokat.
 10. Mozgások böngészése: Menü mentés
  Már a Mozgások böngészése modulban is felhasználónként testre lehet szabni a menü rendszert.
 11. Szállítólevél: Számla betöltése
  A Szállítólevél ablakba már egy kiválasztott számla tételeit is be lehet tölteni. Elérhetőség : Egyéb menü / “Adatok betöltése” / “Szállítólevél: Számla betöltése”
 12. Termékek:Excel exportálás Ügyfél megrendeléshez
  A Termékek modulból egy kattintásra ki lehet exportálni a termékeket egy olyan Excel formátumba, melyet az ügyfelünk ki tud tölteni a saját megrendeléseihez. Az Excel állomány tartalma: Terméknév, Cikkszám, Vonalkód, Mennyiség (alapértelmezetten 0, mert az ügyfél fogja kitölteni).
  Ezt az Excel állományt kell kitölteni az ügyfeleknek és visszaküldeni.
 13. Google Drive csatolás: Már a Crm-ben is
  Már a Crm szoftverből is elérhető a “Google Drive csatolás funkció. Ügyfélhez is lehet Google állományokat csatolni és ügyfél megtörtént eseményből is.
 14. Ügyfél megrendelés: Excel import
  Az ügyfelek által visszaküldött megrendelési Excel állományt be lehet importálni az Ügyfél megrendelés modulba. Elérhetőség: Egyéb menü / “Ügyfél Excel állomány beolvasása”.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2022-November

 1. Szerviz szoftver: Számla készítés a kijelölt munkalapokról
  A Szerviz szoftver “Számla készítés a kijelölt munkalapokról” megváltoztattuk az alábbiak szerint:
  Ha csak egy munkalapot jelölt ki a felhasználó, akkor a szerviz program automatikusan kitölti a számlázó ablakban az ügyfél adatait.
  Amennyiben több munkalap lett kiválasztva, akkor a szerviz szoftver Felteszi a kérdést:”Hagyja a számla cég adatait üresen és majd utólag választom ki az ügyfelet” vagy “Töltse be az ügyfél adatait a számla ablakban”.
 2. Több raktár kiválasztás: Minden raktár
  A Több Raktáras ügyviteli program verzióban a jelentésekben a raktár kiválasztásánál a “Minden raktár” opciót legelölre tettük, hogy sok raktár esetén könnyű legyen kiválasztani.
 3. Számla Lista – bővített jelentések: Árfolyam
  A “Számla Lista – bővített (stornó számlák nélkül)” és “Számla Lista – bővített (stornó számlákkal)” jelentésekben megjelenítettük az árfolyamot is.
 4. Több raktáras Termék Minimum készlet ablak
  A Több Raktáras programban a Termék Minimum készlet ablakot kibővítettük a termék megjegyzés oszloppal.
 5. E-számla: Számlaközpont.hu
  A E-számla modul szamlakozpont.hu változatát kibővítettük úgy, hogy a vevő csoportos adószámát is átadja  az E-számla szolgáltatónak.
 6. ElitCONTO könyvelőprogram exportálás
  Az ElitCONTO könyvelőprogram exportálás elején, ha az ügyviteli szoftver az ellenőrzéskor ki nem töltött adószámokat talál a Bejövő számlák modulban, figyelmezteti ugyan a felhasználót, de lehetőséget ad neki, hogy mégis folytassa az exportálást ElitConto könyvelő programba.
 7. Új felhasználó létrehozása
  A Felhasználók-Jogosultságok modulban, új felhasználó létrehozásánál azonnal felugrik a jelszó változtató ablak.
 8. Szerviz szoftver: Berendezés tartozékok
  Kiszélesítettük a Berendezés tartozékok táblázatot a Szerviz programban, így sok felhasználói adatmező esetén jobban átlátható.
 9. Számla Lista – bővített jelentések gyorsítás
  A “Számla Lista – bővített (stornó számlák nélkül)” és “Számla Lista – bővített (stornó számlákkal)” jelentések betöltődését felgyorsítottuk, mely sok számla lekérdezése esetén szembetűnő.
 10. Jelszóváltoztatási szabályok
  Felhasználók-Jogosultságok modulban jelszó változtatási szabályokat lehet megadni. Meg lehet határozni, hogy az új jelszó tartalmazzon-e nagybetűt, kis betűt, számot, illetve speciális karaktereket. A jelszó minimális hosszát is be lehet állítani.
 11. Egy termék bevételi mozgásai
  Az “Egy termék bevételi mozgásai ” jelentés, több raktáras ügyviteli szoftver esetén nem hozott kiválasztandó termékeket, ha a “Minden raktár” opciót választotta a felhasználó. Javítottuk.
 12. Visszavételezett szállítólevelet nem lehet stornózni
  Az Ügyviteli szoftver nem engedi stornózni a Mozgás böngészés modulban azt a szállítólevelet, melyről korábban akár egy tételt is visszavételeztek.
 13. “Recept Alapanyag Lista” jelentés: raktár választás
  A Több raktáras ügyviteli programban a “Recept Alapanyag Lista” jelentés megjelenít egy raktár kiválasztó ablakot, ahol egy, vagy több raktárat ki lehet választani. A jelentés eredménye csak a kiválasztott raktár(ak) receptes termékeit fogja tükrözni.
 14. Projekt szoftver: Főcsoport rendezés az ajánlaton
  A Projekt szoftverben eddig is lehetett az Árajánlat nyomtatványon csoport szerint rendezni, de most már főcsoport szerint is lehet. Ha ki van töltve a főcsoport szerinti rendezés, akkor a projekt program főcsoportra és azon belül csoportra rendez. Tekintve, hogy a főcsoport szöveges, kézzel beírható adatmező, ezért dupla idézőjellel kell beírni a rendezést (ha használjuk) pl. “Burkolási munkák”, “Villanyszerelési munkák”.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2022-Október

 1. Árrés jelentés gyorsítás
  Felgyorsítottuk az “Eladási érték és árrés jelentés – termék beszerzési árból” jelentést. Körülbelül 50%-al gyorsabban töltődik be, 100-nál több számla esetén.
 2. Felhasználói adatmezők: Szerviz gép tartozékok
  A Felhasználói adatmezők modult kibővítettük a Szerviz Munkalap programban található Berendezés Tartozékok táblázatával. Mostantól már itt is kibővíthetjük az adatokat egyedi adatmezőkkel.
 3. CRM – kiválasztott ügyfél projektjei módosítás
  A Crm szoftverben a “CRM – kiválasztott ügyfél projektjei” modult módosítottuk az alábbiak szerint:

  ◉ Ha az aktuális ügyfélnek nincs projektje, a Crm program egy rövid ideig megjelenő ablakban tájékoztatja a felhasználót.
  ◉ Ha az ügyfélnek csak egy projektje van, a program megnyitja a Projekt szoftvert, kiválasztva az ügyfél projektjét.
  ◉ Amennyiben az ügyfélnek több projektje van, a crm szoftver megjeleníti a Projekt kiválasztó ablakot, hogy a felhasználó kiválaszthassa a számára megfelelőt.

 4. Szerviz szofter: Új berendezés hozzáadás rendezés
  A Szerviz Munkalap szoftverben az Új berendezés hozzáadás ablakában az alapértelmezett keresési oszlop a Megnevezés lett.
 5. Árrés jelentés
  A “Eladási érték és árrés jelentés – termék beszerzési árból” jelentés rossz eladási haszonszázalékot mutatott azoknál a számláknál, ahol ugyanaz a termék többször szerepelt. Ezt javítottuk.
 6. Felhasználó: jelszóváltás
  A Felhasználók jogosultságok modulban és a “Az aktuális felhasználó jelszó módosítása” modulban is lecseréltük az új jelszó módosítása ablakot egységes, modernebb kinézetre.
 7. Számlázó: Számla tétel kategória
  A Törzs adatokban számla tétel kategóriákat lehet létrehozni (például “Munkadíj”, “Egyéb szolgáltatás”,”Dobozok”), számla készítéskor pedig tételenként ki lehet választani. A Jelentésekben van szerepe.
 8. Szerviz szofter: Gyári szám figyelés
  Nem lehet két egyforma gyári számot rögzíteni Szerviz Munkalap szoftver ügyfélhez rendelt gépeinél. A felhasználói figyelmetlenségből adódó többszörös gép rögzítést kerüli el ez a fejlesztés.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2022-Szeptember

 1. Általános cégkiválasztó ablak: egyedi adatmezők megjelenítése
  Az Általános Cég kiválasztó ablak oszlopait a felhasználó kibővítheti a Felhasználói egyedi adatmezőkkel.
 2. Általános ablakok: Mindenben keres
  Az Általános ablakokba betettük a Mindenben keres funkciót, mely a táblázat bármelyik cellájára rá tud keresni / szűrni.
 3. Számla böngészés: Év kiválasztás gombocska
  A Számla böngészés ablakban már nem csak a legördülő listával lehet évet változtatni, hanem a mellette elhelyezkedő kis gomb segítségével is. Kattintásra az ügyviteli program egy külön ablakban jeleníti meg az éveket, átláthatóbb módon.
 4. Mozgás böngészés: már egy szállítólevélhez több számla is csatolható
  A Mozgás böngészésben eddig egy szállítólevélhez csak egy számlát lehetett csatolni. Az új ügyviteli szoftverben már nincs ilyen korlát: az ügyviteli szoftver rákérdez, hogy le szeretné cserélni a jelenlegi számlát, vagy bővítené szeretné? A második esetben hozzáfűzi az új számlaszámot a korábbihoz, így már a böngészés ablakban is azonnal láthatjuk a változást.
 5. Általános cégkiválasztó ablak: további adatmezők megjelenítése
  A Vevők / Egyéb funkciók / “Általános cégkiválasztó ablak extra oszlopainak beállítása” menüpont segítségével tovább bővíthetjük az Általános Cég kiválasztó ablak oszlopait.
 6. Számla böngészés: Év kiválasztás
  A Számla böngészésben levő év kiválasztást megváltoztattuk úgy, hogy az ügyviteli program csak akkor kérdezi le az adatokat, ha bezáródik az ablakocska, így ha a felhasználó véletlenül egy másik évre kattint, nem töltődnek újra feleslegesen az adatok.
 7. Leltár: nem nullás raktárkészletű termék beszúrása
  A Leltár modulban a “Összes (nem nullás raktárkészletű) termék beszúrása” funkció bizonyos esetekben nem frissítette a Kosár táblázatot. Javítottuk.
 8. Projekt számológép használat: Bevételek és Kiadások nettó értékénél
  Projekt Menedzsment modul Bevételek és Kiadások táblázataiban a Nettó értékek beírásánál beépített számológép segít a felhasználónak az ár kiszámolásában.
 9. Termék – Csoportos Árváltoztatás
  A Termék – Csoportos Árváltoztatás funkció hibát írt ki abban az esetben, ha a termék megnevezés idézőjelet tartalmazott. Javítottuk.
 10. Számla böngészés: Mindenben keres
  Az ügyviteli szoftver már a Számla böngészés ablakban is alkalmazza a Mindenben Keres funkciót (a számla fejléc táblázatban).
 11. Szállítólevél termék lista üzletkötőre
   A Szállítólevél termék lista üzletkötőre jelentés, bruttó árszámolás esetén hibát írt ki, ha a varázslóban a Visszavételező szállítólevél jelölőnégyzet ki volt pipálva. Javítottuk.
 12. Ügyfél információs ablak: Üzletkötő megjelenítése
  Az Ügyfél információs ablak megjeleníti az üzletkötőt is.
 13. Visszavételezés: mennyiség figyelmeztetés
   A Visszavételezés figyelmeztet, ha egy adott tételből többet szeretnénk visszavételezni az eredeti szállítólevélen levő mennyiségnél. Ez akkor is működik, ha több részletben vételeztünk vissza az adott szállítólevélből: az ügyviteli program eltárolja, hogy összesen eddig mennyit vételeztek vissza és ezt figyelembe véve figyelmezteti a felhasználót.
 14. Számla böngészés: Ügyfél információs ablak
  Már a Számla böngészésből is elérhető az Ügyfél információs ablak
 15. Projekt: Mindenben keres
  Már a Projekt szoftverből is elérhető a Mindenben Keres funkció (a fő táblázatban)
 16.  Crm szoftver: Státuszok ablak
  Hatékonyábba tettük a Státuszok ablak betöltődését a Crm programban.
 17. Google Naptár szinkronizálás
  Újra fejlesztettük és egyúttal felgyorsítottuk a teljes Google Naptár szinkronizálás modult.
 18. ElitCONTO Export: Extra ellenőrzés
  A “Számla exportálás ElitCONTO könyvelőprogramba” modul induláskor ellenőrzi, hogy a bejövő számlák között van ki nem töltött adószám, illetve helytelenül beírt adószám (ahol az ügyfelekben rögzített adószám nem egyezik meg a bejövő számlánál rögzített adószámmal). Bármelyik eset felmerülése esetén a program nem engedi a felhasználónak az ElitConto exportálás véglegesítését. Ilyenkor megjelenít egy hiba ablakot a hibás számla sorszámokkal és cégnevekkel.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2022-Augusztus

 1. Crm megtörtént események gyorsítása
  Felgyorsítottuk a Crm szoftverben a megtörtént események betöltődését
 2. Számlázás: Tételek összevonása
  A Számla készítő ablakban lehetőség van a tételek összevonására. Két opció közül választhatunk: 
  Vonja össze az azonos nevű tételeket
  Vonja össze az azonos nevű ÉS árú tételeket
  Az új funkció elérhetősége: Egyéb menü / “Adatok betöltése/módosítása” /”Tételek összevonása”
 3. Ügyfél információs ablak: szállítási cím
  Az ügyfél információs ablak már a szállítási címet is megjeleníti.
 4. Crm: Telefonszámra keresés
  A Crm szoftverben a telefonszám szótöredékre keresés mutatja a cég nevét a kontakt személyek mellett, abban az esetben is, ha a Crm program  akontakt személy telefonszámában találta meg  a beírt telefonszám részletet.
 5. Szállítólevél: EU adószámú vevő
  Ha a szállítólevél modulban egy olyan ügyfelet választunk ki, ahol a vevőnek ki van töltve az EU adószáma, az ügyviteli szoftver automatikusan átállítja az Áfa kulcsot 0%-ra és üzenetet küld a felhasználónak erről.
 6.  Sarzs számos termék szétbontása a szállítólevélen
  A szállítólevélben lehetőség van egy, a Kosár táblázatban hozzáadott Sarzs számos (gyártási számos) sort szétbontani. Hogy működik?
  Pl.ha 10 darab van a jelenlegi sorban és 2-t ír be a felhasználó a felugró ablakba, akkor a jelenlegi sor mennyisége 8 lesz és a program létrehoz egy új sort, melynek 2 lesz a mennyisége.
  Akkor hasznos, ha például kedvezményt szeretnénk megadni, de csak bizonyos darabszámra (a fenti példánál maradva 8 darab teljes áron, 2 darab pedig 50%-os kedvezménnyel, vagy akár ingyen).
  Ez a funkció itt található meg:  Egyéb /”Gyártási számos tételt szétbont”.
 7. Ügyfél megrendelés: gyártási számos termék árak
  Az Ügyfél Megrendelés modul bizonyos beállítások  és gyártási számos termékek esetén nem jelenítette meg a kosár táblázatban az eladási árat. Javítottuk.
 8. Több szállítólevélből egy számla: tétel összevonás
  A Beállításokban a következő lehetőségeket állíthatjuk be a Több szállítólevélből egy számla tétel összevonással kapcsolatban:
  Vonja össze, azonos tételek esetén (átlagárat számolva)
  Vonja össze, ha a tétel ÉS az ár megegyezik
  Ne vonja össze
  A Több szállítólevélből egy számla modul használatakor az ügyviteli program felteszi újra a kérdést, de alapértelmezetten kijelöl a Beállításokban kijelöltet, így az esetek nagy részében egy egérkattintással, vagy egy Enterrel tovább lehet haladni, de így megadtuk a lehetőséget a felhasználónak, hogy bizonyos esetekben felül tudja bírálni az alapértelmezett beállítást.
 9. Crm naptár: hónap beállítás
  A Crm naptárban, átalakítottuk a jobb oldalon taláható hónap navigációs sávot: élesebben és átláthatóbban jelennek meg a hónapok és a hetek sorszámozásai.
 10. Ügyfél megrendelés betöltése a szállítólevélbe sarzs szám esetén
  Már Sarzs számos (gyártási számos) termék esetén is meg lehet oldani azt, hogy részletekben töltjük be egy adott ügyfél megrendelés tételeit a szállítólevélbe. Például ha egy adott gyártási számos termékből 10 darab van az ügyfél megrendelésen, több különböző szállítólevélen is kiadhatjuk (akár hetek múlva is) a fennmaradó tételeket.
 11.  Több raktáras “Szállítólevél+Számla” jog
  Több raktáras ügyviteli programnál a Felhasználók/Jogosultságok modulban kétszer jelent meg a “Szállítólevél+Számla” jog. Ezt javítottuk.
 12. Szerviz Munkalap szoftver: Naptár
  A Szerviz Munkalap szoftver naptárát eddig csak kizárólagos ablakban lehetett megnyitni, most viszont a nyitott Szerviz Naptár mellett további modulokat lehet használni.
 13. Ügyfél kiválasztó ablakban ügyfél információ megjelenítés
  Az általános ügyfél kiválasztó ablakban meg lehet hívni az ügyfél információs ablakot a kijelölt ügyfélre.
 14. E-Számla: e-szamla.hu: felküldött számla ellenőrzése
  Az e-szamla.hu-ra feltöltött számla esetén az ügyviteli szoftver ellenőrzi, hogy feltöltötték-e korábban ugyanazt a e-számlát és ha igen, felugró üzenettel figyelmezteti a felhasználót.
 15. Crm program: Bővített lista – Intervallumra
  A Crm szoftverben található “Bővített lista – Intervallumra” jelentésben már ki lehet választani, hogy csak egy kiválasztott ügyfél eseményeit szeretnénk látni.
 16. Projekt naptár: projekt tétel kiválasztás gyorsítás
  Jelentősen felgyorsítottuk a projekt tétel kiválasztást a Projekt naptárban, sok tétel esetén. A betöltődési idő körülbelül 26x gyorsabb lett.
 17. Új jelentés: Számla lista, mértékegységre bontva
  Elkészült a “Számla lista, mértékegységre bontva” jelentés, megy megmutatja, hogy egy időperiódusban mennyit adtunk el összevonva a kiválasztott mértékegységekből (pl. kiló, liter, darab stb.). Elérhetősége: Számla böngészés modul, Jelentések menü / Egyéb
 18. Ügyfél megrendelés: Nyomtatvány adatok
  Felkészítettük az ügyviteli szoftvert arra, hogy az Ügyfél megrendelés nyomtatványon – ha az ügyfeleink úgy kérik – bármilyen ügyfél adatot meg tudjunk jeleníteni.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2022-Július

 1. Kölcsönzés lezárása szerkesztés közben
  Ha a felhasználó megnyit egy új kölcsönzést a Kölcsönző szoftverben, a  program lezárolja azt a kölcsönzést és ha egy másik felhasználó próbálja megnyitni, a kölcsönző program egy üzenetben jelzi, hogy éppen XY felhasználó szerkeszti az adott kölcsönzést.
 2. Összes termék kiadási mozgásai: Munkaszám
  Az “Összes termék kiadási mozgásai” jelentés megjeleníti a szállítólevelek munkaszámait is.
 3. Szállítólevél – termék lista, üzletkötőre: termék csoport
  A “Szállítólevél – termék lista, üzletkötőre” jelentésben már lehetőség van a termék csoport megjelenítésére is.
 4. Beállítások nyomtatvány kiválasztás
  A Beállítások modulban időnként előfordult, hogy nem frissítette azonnal a kiválaszott nyomtatványt vizuálisan. Habár a a megfelelő nyomtatványt választotta ki a háttérben, mégis megzavarta a felhasználót. Ezt javítottuk.
 5. Mozgások böngészése: új kinézet
  Modernebbé és egyúttal jobban átláthatóbbá tettük a “Mozgások böngészése” modult.
 6. Szerviz munkalap szoftver: belső nyomtatványok
  Gyorsítottunk a Belső szerviz munkalap nyomtatvány betöltődésén.
 7. Szűrés letiltása névjegykártya nézetben
  Letiltottuk a szűrés lehetőségét Névjegykártya nézetben, a Vevők, Beszállítók, Versenytársak és Termékek modulokban, mert néhány ügyfelünket megzavarta: azt gondolták, hogy adat módosításra szolgál. Az adatokat továbbra is lehet szűrni a táblázatos formátumban.
 8. Böngészésben kiválasztott számlák : számla kelte
  A  Számla Böngészés modul “Böngészésben kiválasztott számlák” jelentésének a végeredményét kibővítettük a számla kelte adatmezővel.
 9. Mozgások böngészése: Állományok csatolása
  A “Mozgások böngészése” modulban már állományokat és könyvtárakat lehet csatolni bizonylatonként. Két féle állomány csatolási lehetőség van:
  Az állomány útvonalának a csatolása (ez az ajánlott)
  Fizikai állomány csatolás (ez “terheli” az adatbázist)
  Mindkét esetben a Raktár program képes helyben megnyitni az adott állományt a hozzá tartozó programmal pl. a Pdf állományokak az Acrobat Readerrel nyitja meg.
 10. Felhasználói adatmezők: több tizedes megjelenítés
  A Felhasználók által létrehozott egyedi adatmezők modul már a sok tizedest is formázottan jeleníti meg a táblázatokban, egészen 6 tizedig.
 11. Crm program: Kiválaszott ügyfél projektjei
  A Crm programban a “Kiválasztott ügyfél projektjei” menüpontra kattintva a crm szoftver egy ablakban megjeleníti a Projekt nyilvántartó szoftver kijelölt ügyfélhez tartozó projekteket. Itt ki lehet választani, hogy mely projektet szeretnénk megnyitni.
 12. Szerviz munkalap szoftver nyomtatvány: Garanciális javítás
  A Szerviz Program nyomtatványán nem jelent meg eddig a “Garanciális javítás” munka típus. Ezt kibővítettük.
 13. Raktár közti mozgás: Áfa kulcs
  A Több Raktáras Raktár programban a “Árumozgatás más raktárba (hálózaton)” modulban az ügyviteli program figyeli hogy a kiválasztott cél  raktárhoz tartozik-e hozzákötött ügyfél. Ha igen, akkor megnézi, hogy az adott ügyfélnek ki van-e töltve az EU Adószáma. Kitöltött EU adószám esetén rákérdez, hogy a tételek rögzítését 0%-os áfával szeretné a felhasználó, vagy a termék törzsben rögzített áfa értékével.
 14. Ügyfelek: alapértelmezett devizanem
  Az ügyfeleknél, az “Ügyfél egyéb tulajndonságainak a beállítása” menüpont alatt rögzíteni lehet az adott ügyfél devizanemét.
 15. Elkészült az Ügyfél csoportok modul
  A Crm szoftver csomag már tartalmazta, de mostmár különálló modulként is elérhető az Ügyfél csoportok modul azoknak, akik nem vásárolták meg a Crm szoftvert.
 16. Számla nyilvántartó: Pénztár bizonylat
  Bizonyos esetekben, ha a Számla nyilvántartó modulból pénztár bizonylatot készítettek, az ügyviteli szoftver hibaüzenetet adott. Ezt sikerült reprodukálni és kijavítani.
 17. Össze nem kötött számlák összekötése az ügyfelekkel
  A Számla böngészés menüben elérhető egy új menüpont, a “Össze nem kötött számlák összekötése az ügyfelekkel”. ‘Normál esetben erre a funkcióra nincs szükség, hiszen a rendszerből készült számlák össze vannak kötve az ügyfelekkel. Akkor lehet mégis szükség rá, ha számlák eredetileg egy másik rendszerben készültek, csak pl. XML importálással átkerültek az ügyviteli program adabázisába.
  Működés: A program lekérdezi azokat a számlákat, melyek nincsenek ügyfelekkel összekötve és ha talál az ügyfelek között olyat, melynek az adószáma megegyezik a számla adószámával, összeköti őket.
 18. Számla importálás Xml állományból: Ügyfél rögzítés
  A Számla Importálás Xml állományból modul már automatikusan az ügyfelet is létrehozza, ha nem találja meg az ügyfél törzsben adószám alapján.
 19. Összes termék kiadási mozgásai: Utolsó beszállító
  Az  utolsó beszállító nevét is megjelenítettük az “Összes termék kiadási mozgásai” jelentésben.
 20. Bevételezés: automatikusa deviza átállítás
  Beszállító váltásnál az ügyviteli program automatikusan átállítja a bevételezés ablak devizáját és árfolyamát, attól függően, hogy milyen deviza volt beállítva nála.
 21. Több raktáras minimum készlet állítás
  A Több raktáras termék minimum készlet induláskor megkérdezi a felhasználót, hogy az összes sort szeretné látni, vagy csak azokat a sorokat, ahol a minumumkészlet>0? Ugyanígy működik a “Minimum készlet lista” is, mely a fenti ablakból hívható meg.
 22. Szállítólevél: Importálás Excelből egyedi cikkszám szerint
  A Szállítólevél + Számla modulban, az Egyéb / “Adatok betöltése” menüpont alatt Excelből is lehet importálni. Az ügyviteli szoftver feldolgozza az Excelt: ha megtalálja a termékek között az Excel A. oszlopában szereplő cikkszámot, akkor rögzíti a Kosár táblázatban, a B. oszlopban megadott mennyiséggel.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2022-Június

 1. Szállítólevél – termék lista, üzletkötőre jelentés
  A “Szállítólevél – termék lista, üzletkötőre” jelentésben már a visszavételező szállítóleveleket is meg lehet jeleníteni.
 2. Egy termék bevételi mozgásai
  Az “Egy termék bevételi mozgásai” jelentés már a mennyiséget is összesíti a táblázat alján.
 3. Felhasználók és Jogosultságok menü
  Modern, könnyen kezelhető menüre cseréltük le a Felhasználók-Jogosultságok modul vezérlő elemeit.
 4. Csekkes fizetési mód
  A Számlázót kibővítettük csekkes fizetési móddal.Jelenleg nincs mindegyik számla nyomtatvány felkészítve csekkes fizetési módra.
  Nézze meg az előnézetben, hogy látszik-e a Csekk fizetési mód! Ha nem, kérem, jelezze felénk.
 5. Számla importálás Xml állományból
  A Számla készítés Xml állományból modul állomány feldolgozását hatékonyabbá tettük.
 6. Bevélezés devizában: eladási ár átszámolás
  Eddig, ha devizában adtuk meg a bevételezés árait, az Ügyviteli program csak a beszerzési árakat ajánlotta fel forintosításra. Most már lehetőség van az eladási árakat is forintosítani (ennek akkor van jelentősége, ha bevételezés közben a felhasználó elfogadja az ügyviteli szoftver által felajánlott eladási árakat, emiatt devizában kerülnek rögzítésre a Kosár táblázatba). Ezeket az opciókat kínálja fel a program:
  Szorozza be a nettó beszerzési árakat
  Szorozza be a nettó beszerzési árakat ÉS az eladási árakat
  Hagyja így az árakat
 7. Számlázás: csoportos adószám ellenőrzés
  Ha a számlázás ablakban ki van töltve a csoportos adószám, akkor a program azt ellenőrzi az előnézetre kattintáskor, illetve véglegesítéskor.
 8. Részletes ügyfél módosítás naplózás
  Tekintve, hogy néhány ügyfelünk hanyag alkalmazottai miatt előfordult, hogy az Ügyviteli program vevőinél és beszállítóinál fontos adatokat átírtak (például volt olyan, hogy valaki ahelyett, hogy rögzítette volna az új ügyfelet, egyszerűen átírt egy meglévő ügyfelet az új névre (!!!), az adószám pedig maradt a régi ügyfélé), kifejlesztettük itt is a részletes naplózást. A program rögíti, hogy ki, mikor, miről mire írt át a Vevők és a Beszállítók modulban.
 9. Szállítólevél – termék lista, üzletkötőre jelentés
  Az Ügyfél felhasználói adatmezőket is meg lehet jeleníteni a “Szállítólevél – termék lista, üzletkötőre” jelentésben.
 10. Korlátlan Belső Excel: kibővített formázás
  A Korlátlan Belső Excel modulban már teljes körűen lehet formázni. Néhány példa a teljesség igénye nélkül:  betű típus, szín, méret, cella háttérszín,  cella igazítások, cella összevonások, csoportosítás, rendezés, megjegyzés beszúrása cellákhoz, képletek alkalmazása.
 11. “Összes termék kiadási mozgásai” jelentés
  Az “Összes termék kiadási mozgásai” jelentést kibővítettük úgy, hogy a varázslóban ki lehet választani egy specifikus raktárat, melyre a jelentés vonatozik (de természetesen meghagytuk az összes raktár kiválasztás opciót is).
 12. Beállítások: Teszt e-mail küldés
  A Beállítások ablakban már letesztelhetjük az e-mail küldés beállásokat. Értelemszerűen előbb ki kell tölteni az Smtp beállításokat az “E-mail beállítások” fül alatt, hogy ez működjön. A teszt email küldés elérhetősége: Beállítások ablak / “Egyéb funkciók” / “Rendszergazdai parancsok” / “Teszt e-mail küldése”.
 13. Termékek és Ügyfelek adatrácsainak mentése
  A Termékeknél és az Ügyfeleknél az “Az ablak rácsainak mentése erre a számítógépre (Ini állomány)” már az StsExport/Ini könyvtárba menti az állományt. Ugyanez igaz a parancs ellentettjére, a visszatöltésre.
 14. Raktárak kiválasztása
  A Több Raktáras ügyviteli programban a raktárak kiválasztása legördülő listában sokkal több raktár látszik alapértelmezésben, így a felhasználónak nem kell görgetni a raktárak között.
 15. Oszlop sorrend visszatöltés Excelből – optimalizálás
  Optimalizáltuk az “Oszlop sorrend visszatöltés Excelből” funkciót: elrejti az Excelben nem látható szakaszokat és oszlopokat.
 16. Több raktáras felhasználó jogosultság másolás
  A Több raktáras ügyviteli program Felhasználók és Jogosultságok modul alábbi funkcióit újra terveztük és felgyorsítottuk:
  ◉ Egy felhasználó kiválasztott raktár jogainak másolása a saját többi raktárba
  ◉ Egy felhasználó raktár jogainak másolása

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2022-Május

 1. Kölcsönzés Információs ablak
  A Kölcsönző program kiegészült a Kölcsönzés információs ablak rész-modullal, mely a Kölcsönzés böngészésből hívható meg. Egy külön ablakban megjeleníti a az aktuális kölcsönzés azonosítóit, állapotát és a kölcsönzésből készült számlát (amennyiben készült róla számla).
 2. Bevételezés – Fifo Lista jelentés módosítás
  A “Bevételezés – Fifo Lista jelentést” módosítottuk úgy, hogy a Bizonylat szám módosítás kizárólag akkor legyen elérhető, ha a jelentés elején a felhasználó a “Ne legyen összevonás” opciót választotta ki.
 3. Beszállítói Megrendelés: tétel törlés
  A Beszállítói megrendelés böngészésében a program engedi a tétel törlést, de csak akkor, ha a tételek száma nagyobb, mint egy. Ez azért van, mert az ügyviteli program nem engedi, hogy tétel nélküli ügyfél megrendelés maradjon. A törlés tényét a program naplózza.
 4. Számla tétel importálás Excelből
  A Számlázási ablak “Számla tételek importálása Excelből” új funkciója segítségével gyorsan be tudjuk importálni a tételeket Excelből. Jelenleg ezeket az adatokat várja a program: A.oszlop: Tétel neve B.oszlop: Tétel egységára C.oszlop: Mennyiség D.oszlop: Csom.egység E.oszlop: Áfa kulcs (ha nincs kitöltve, 27% lesz),F.oszlop: Tétel megjegyzés (nem kötelező a kitöltése). Az Egyéb menüpont alatt találhatjuk a számla tétel importálását.
 5. “Számla Lista – bővített” jelentés: e-számla
  A “Számla Lista – bővített” jelentés már megkülönbözteti, hogy a számla e-számlás, vagy sem.
 6. Számla készítés: automatikusan az e-mail küldés jelölőnégyzet
  Létrehoztunk egy új beállítást, a “Számla készítés: pipálja ki automatikusan az e-mail küldés jelölőnégyzetet?”. Ha fontos az, hogy minden ügyfélnek el szeretnék küldeni a számlát, akkor ezzel ki lehet küszöbölni a felhasználók figyelmetlenségét.
 7. Tárgyi eszköz nyilvántartó: számlaszám
  Most már a tárgyi eszköz számlaszámát is rögzíteni lehet a tárgyi eszköz nyilvántartó programban.
 8. Crm szoftver: Ügyfél információs ablak
  Az Ügyfél információs ablak már a Crm programból is meghívható.
 9. Beszállítói megrendelés: egyedi sorszámú termékek
  Módosítottuk a 3.1-es beszállítói megrendelés nyomtatványt úgy, hogy a hosszú egyedi sorszámú termékek is végi látszanak rajta.
 10. Szállítólevél: Bevételezés betöltése
  Az új ügyviteli szoftver szállítólevelébe már egy teljes bevételezés tételeit is be lehet tölteni. Akkor hasznos, ha egy bevételezés összes tételét ki is adjuk egy adott ügyfélnek. Az új funkció az Egyéb / Adatok betöltése menüpont alatt található.
 11. Számla Lista – bővített (stornó számlákkal):
  Megjelenítettünk egy új, “Nettó Összesen Ft.” nevű oszlopot is a “Számla Lista – bővített (stornó számlákkal)” jelentésben. Ez akkor hasznos, ha vegyesen vannak Forintos és  devizás számláink.
 12. Számla nyilvántartó: sorok rögzítése bruttóban is
  A Számla nyilvántartó modulban a Számlához kapcsolódó soroknál külön ablakban lehet megadni akár a nettó, akár a bruttó összeget. Az ügyviteli program egyikből kiszámolja a másikat (például, ha a bruttó összeget írjuk be, kiszámolja a nettó összeget.
 13. Mozgás böngészés: Bizonylatszám szerkesztés
  A Mozgás böngészés modulban át lehet szerkeszteni  a bizonylatszámot, akkor lehet hasznos, ha valaki elfelejtette kitölteni a bevételezéskor, vagy szállítólevél készítéskor.
 14. “Termék mennyiség lista” összérték
  A “Termék mennyiség lista” jelentés aljánt összesítettük a leltár értéket.
 15. ” Beszállítói megrendelés böngészés: Bevételezve?
  A Beszállítói megrendelés böngészés modulban jelölő négyzettel jelenítjük meg, hogy az adott megrendelés összes sora be lett-e töltve bevételezésbe.
 16. Számla böngészés: adatrács magasság beállítás
  A Számla böngészés ablakban a számlák táblázat alatt található a számla sorok táblázat (mely a kijelölt számla tételeit mutatja meg). A két táblázat közötti csúszkával lehet állítani a méreteket. Az új, “A két táblázat méretének mentése” menüpont segítségével el lehet menteni a beállított táblázatok magasságát, melyet a számlázó program megőriz és legközelebb már az elmentett állapotot tölti be. Az új menüpont az Egyéb  menü  “Ablak és adatrácsok” szakaszban található.
 17. Termék nyomtatás saját tervezésű etikettre: Készlet oszlop
  A Termék nyomtatás saját tervezésű etikettre modulban megjelenítettük a Készlet oszlopot is. Több raktáras verziónál az aktuális raktár készletét mutatja.
 18. Crm: esemény küldése emailben
  A Crm szoftver naptárában egy adott eseményt el lehet küldeni az elvégzőnek. Egér jobb gombbal kell rákattintani az eseményre, majd a “Esemény küldés e-mailben az elvégzőnek” menüpontra kell kattintani.
 19.  Bevételezés: Beszállítói megrendelés betöltés
  Módosítottuk a beszállítói megrendelés betöltését a bevételezésében: egyedi sorszámú termékek esetén a program ellenőrzi a betöltés pillanatában, hogy az adott egyedi sorszámú termék nincs-e raktáron. Ha raktáron van, nem adja hozzá a kosárhoz és figyelmezteti a felhasználót.
 20. Leltár gyorsítás, egyedi sorszámú termék esetén
  Felgyorsítottuk az egyedi sorszámú termékek hozzáadását a leltár kosár táblázatához. Az új ügyviteli program 46x gyorsabban töltötte be az egyedi sorszámú termékeket, mint az előző verzió (a különbség sok egyedi sorszám esetén látványos).
 21. Termék Fifo jelentés: Bizonylatszám módosítás
  A Termék Fifo jelentésben elérhető egy új menüpont: a Bizonylatszám módosítás. Segítségével a felhasználó utólag is módosíthatja a bizonylatszámokat.
 22. Proforma számla beemelés normál és előleg számlába
  Eddig a Proforma számla böngészésből lehetett a proforma számlából normál számlát készíteni. Most már közvetlenül a Számlázó ablakból is be lehet tölteni a proforma számlákat az “Adatok betöltése/módosítása” menüpont alatt levő “Proforma számla betöltése” parancsra kattintva. Betölti a proforma számla böngészés ablakot, ahol az adott proforma számla kiválasztása után a szokásos “Proforma számla -> Normál számra” menüpontra kell kattintani a betöltéshez. Előleg számla esetén is működik.
 23. Negatív kedvezmény adás
  Az ügyviteli programban az “Egyedi árak a termékekre – Vevőnként” modullal eddig csak pozitív kedvezményt lehetett adni, most már negatív kedveményt is lehet. Más szavakkal: bizonyos ügyfeleknek drágábban lehet adni a végfelhasználói árnál a beállított terméket. Hogy működik ez a gyakorlatban? Tegyük fel, hogy a terméknek 1 000 Ft a Végfelhasználói nettó eladási ára.
  ◉ Ha az adott ügyfélnek 10%-ot állítunk be erre a termékre, 900 Ft + Áfa áron fogja megkapni.
  ◉ Viszont ha -10%-ot adunk meg, akkor 1 100 Ft + Áfa összegért adjuk el neki a terméket, vagyis drágábban kapja meg, mint más ügyfél.
 24. Crm naptár: email küldés automatikusan az érintettnek
  Ha a “Küldjön emailt a program az esemény elvégzőjének?” új beállítást kipipáljuk, a Crm szoftver automatikusan emailt küld egy új esemény létrehozásánál, a feladat elvégzőjének.
 25. Bevételezés: Beszállítói megrendelés betöltés
  Amennyiben a bevétezesbe be szeretnénk tölteni egy Beszállítói megrendelés tételeit, az ügyviteli szoftver felajánlja, hogy “Az összes beszállítói megrendelést”, vagy “Csak a még be nem vételezett megrendeléseket” jelenítse meg.
 26. Szállítólevél: egyedi sorszámú termékek
  Ha Szállítólevél + Számla ablakban egyedi sorszámú terméket választunk ki, már 40 karakter hosszon mutatja az egyedi sorszámokat.
 27. Bevételezés betöltés a szállítólevélbe
  A Szállítólevél + Számla modulban megjelenítettük a külső Bizonylatszám oszlopot is a bevételezés kiválasztásánál.
 28. Szerviz szoftver: Gép fajták importálása
  A Szerviz szoftver “Szerviz – Géptípusok karbantartása” moduljában importálni lehet Excel állományból a gép típusokat.
 29. Szállítólevél – termék lista, üzletkötőre jelentés
  A Szállítólevél – termék lista, üzletkötőre jelentés varázslóját kibővítettük úgy, hogy le lehet szűkíteni a jelentés eredményét az alábbi választások egyikével:
  ◉ Csak a ki nem számlázott szállítólevelek
  ◉ Csak a kiszámlázott szállítólevelek
  Az Összes szállítólevél
 30. Hibaüzenet kilépéskor
  Ha az Ügyviteli program bejelentkezési ablakában a felhasználó azonnal kilépett (bejelentkezés nélkül), akkor egy pillanatra felugrott egy hibaüzenet ablak. Ezt javítottuk.
 31. Fejlesztési napló elérése a programból
  A fejlesztési napló (melyet jelenleg is olvas) már elérhető a Segítség / Fejlesztési napló menüpontra kattintva.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2022-Április

 1. Bevételezés: Word alapú nyomtatvány
  A Bevételezés modulban a Word alapú nyomtatvány kinyomtatása előtt ki lehet választani, hogy az ügyviteli program kerekítse-e a bruttó sor és végösszesen értékeket, vagy sem.
 2. Sarzs számos leltár: csoportos törlés
  Már csoportosan is lehet törölni a “Leltár készítés – Gyári szám és lejárati dátumra” modul kosár táblázatában.
 3. Termékek: Import és Export menü
  A Termékeknél – a jobb átláthatóság kedvéért – létrehoztuk az “Import és Export” almenüt (az Egyéb menüpont alatt). Ide áttettük az összes importálással és exportálással kapcsolatos parancsokat.
 4. Elmentett devizás számla visszatöltése
  Korábban ha valaki elmentett egy deviza számla piszkozatot és visszatöltötte, a program ugyan helyesen kitöltötte az árfolyamot, de a devizanemet nem. Ezt javítottuk.
 5. Extra adószám ellenőrzés
  Az ügyviteli szoftver az eddigi  adószám ellenőrzéseken felül a szüneteket is figyeli az adószámban.
 6. Bevételezés: Beszállítói megrendelés betöltés
  Felgyorsítottuk a Beszállítói rendelés betöltése funkciót a bevételezésben, valamint kibővítettük az egyedi sorszámú termékek kezelésére.
  Ez a funkció az Egyéb/Adatok betöltése / “Beszállítói rendelés betöltése” menüpont alatt található.
 7. Új jelentés: bevételezés és beszállítói rendelés összehasonlítás
  Elkészítettünk egy nagyon hosszú nevű jelentést: “Bevételezés egyedi sorszámú tételeinek összehasonlítása a kiválasztott Beszállítói megrendelések tételeivel”.
  Mint ahogy a neve is sugallja, az ügyviteli szoftver e jelentése az alábbiak szerint működik:
  -A felhasználó kiválaszt egy, vagy több Beszállítói megrendelést
  -A felhasználó kiválaszt egy, vagy több Bevételezést
  -A program összehasonlítja a kettőt és jelentésben megjeleníti azokat az egyedi sorszámokat, melyek megtalálhatók a beszállítói megrendelésben, de nem voltak benne a bevételezésben.
 8. Pénztár jelentés
  Elkészült a “Pénztár jelentés időintervallumra” jelentés, mely  a Pénztár modulból indítható (az Egyéb funkciók alól).
 9. Szállítólevél: Egyedi sorszámok kiadása vonalkód olvasóval
  Most már vonalkód olvasóval is ki lehet adni az egyedi sorszámú termékeket a szállítólevélből. Kattintsunk az ügyviteli szoftverben az Egyéb / Adatok betöltése / Egyedi sorszám kiadása  menüpontra.
  Egy felugró ablakba lehet beolvasni a sorszámot, mely Enter jel után rögzíti is a Kosár táblázatba, majd kéri a következő sorszámot. Célszerű úgy beállítani a vonalkód olvasót, hogy Enter jelet “adjon” automatikusan. Felvitel előtt vizsgálja, hogy létezik-e az egyedi azonosító, valamint azt is, hogy már nem adták-e hozzá korábban a Kosár táblázathoz.
 10. Megrendelve mező mennyiségének frissítése
  A Termékek ablakban létrehoztunk egy “Az összes termék Megrendelve mennyiségének frissítése” menüpontot (az Egyéb funkciók alatt), mely – mint ahogy az elnevezése is mondja – átnézi az összes olyan terméket, mely össze van kötve Ügyfél megrendeléssel és aktualizálja a Megrendelve mező értékeit.
 11. Másodszori számla készítés Mozgás Böngészésből
  Eddig az ügyviteli program csak egyszer engedett számlát készíteni a kiválasztott szállítólevélből. Ezt a funkciót módosítottuk úgy, hogy enged újabb számlát kiállítani, de kétszer rákérdez a felhasználóra a biztonság kedvéért. Ha a felhasználó úgy dönt, hogy folytatja a számlázást, a program rögzíti a tényt a naplózásba.
 12. Raktárkészlet jelentés egy adott napra: termék csoport szerint
  A “Raktárkészlet jelentés egy adott napra” jelentés már egy termék csoport kiválasztó ablakkal indul, ahol ki lehet választani egy, vagy több termékcsoportot. A jelentés csak a kiválasztott termék csoportok termékeit jeleníti meg. A Mégse gombra kattintva az összes termék megjelenik, ahogy a korábbi verziókban.
 13. Rejtse el az árakat a szállítólevélen
  Létrehoztuk a “‘Szállítólevél+Számla:rejtse el alapértelmezetten az árat a szállítólevél nyomtatványon?’” beállítást. Eddig csak “kézzel” lehet ezt bekapcsolni, most viszont a beállítás szerint automatikusan beállítja (persze, felül lehet bírálni menetközben). Azoknak a cégeknek hasznos, akik alapértelmezetten nem szeretnék megjeleníteni az árakat a szállítólevélen.
 14. Szállítólevél – termék lista, üzletkötőre módosítás
  A “Szállítólevél – termék lista, üzletkötőre” jelentésben az üzletkötő kiválasztás szakaszban már lehetőség van az “Összes” opciót is kiválasztani. Ilyenkor az ügyviteli program az összes üzletkötő tételeit megjeleníti, az üzletkötők neveivel együtt.
 15. Crm program: állomány csatolás betöltése
  A Crm szoftverben felgyorsítottuk a Megtörtént események állomány csatolás betöltését.
 16. Sarzs számos leltár: csak a raktáron levő gyári számokra
  A “Leltár készítés – Gyári szám és lejárati dátumra” modulban már lehetőség van egy kattintással a kosár táblázathoz adni kizárólag azokat a gyári számokat, melyek készleten vannak. Eddig csak a kiválasztott termékek összes gyári számát betette a kosárba (a nullára futott sarzs számokat is beleértve). Az ügyviteli szoftverben a felhasználó dönti el, hogy melyik módszert használja.
 17. Beszállítói megrendelés: email küldés
  A Beszállítói Megrendelés böngészéséből email küldhető a beszállítónak. A program csatolja a megrendelést az emailhez, Pdf formátumban.
 18. Számla stornózás: nyomtató kiválasztás
  A “Számla készítés: nyomtató kiválasztás véglegesítéskor?” beállítás értékét már a számla stornózás is figyelembe veszi: ha ki van pipálva ez a beállítás, a program felajánlja a nyomtató kiválasztás ablakot.
 19. Egy raktáras sarzs számos leltár
  Javítottuk azt a hibát, hogy bizonyos esetekben, ha egy raktáras verzióban használták a sarzs számos leltárat, nem frissítette rögtön a termék mennyiségeket a program. 
 20. Navnak el nem küldött számlák
  Számlakészítés után 5 percre az ügyviteli program lekérdezte és megjelenítette az elmúlt 60 napban el nem küldött számlákat. Néhány ügyfélnél a felugró ablak régi számlákat is tartalmazott, ezt javítottuk.
 21. Gyártási számos visszavételezés
  A Visszavételezés modulban a “Szállítólevél betöltés (Fejléc&Tételek)” kiválasztó ablak megjeleníti sarzs számos termékek esetén a gyártási számot és a lejárati dátumot.
 22. Szamlakozpont.hu: csatolások küldése
  Már csatolásokat is lehet küldeni az e-számlával, abban az esetben, ha a Szamlakozpont.hu szolgáltatót használjuk. Hogy működik? Az E-számla véglegesítéskor meg lehet adni egy, vagy több Pdf állományt az ügyviteli programnak, melyeket hozzácsatol az e-számlához. Az ügyfél a Szamlakozpont.hu felületén letöltheti a csatolásait.
 23. Kölcsönzés böngészés: Számlázva?
  A Kölcsönzés böngészésben “Számlázva?” jelölőnégyzettel jelenítjük meg a kiszámlázott kölcsönzéseket.
 24. Több raktár közti mozgás-> egy számla modul
  Elkészült egy új modul, a “Több raktár közti mozgás-> egy számla”. Akkor hasznos, ha a raktárak “mögött” valós ügyfelek vannak, és a raktár közti szállítóleveleket ki szeretnénk számlázni. A megadott raktár kiválasztása után a program felajánlja a kiszámlázatlan raktár közti szállítóleveleket, számlázásra. A számlázó ablakban a program a kiválasztott szállítólevelek tételeit előre rögzítí, így akár fél perc alatt elkészíthető egy számla.
 25. Számla küldés Pdf formátumban
  A számlázó ablakból meghívható “Küldjön részletes e-mailt az ügyfélnek véglegesítéskor?”  funkciót módosítottuk úgy, hogy a háttérben küldje el az emailt, így kevesebb erőforrást használ.
 26. Új Fifo jelentés
  Elkészítettük a “Termék Fifo jelentést”, mely a Jelentések/Termékek alatt található meg. Hasonló a “Bevételezés Fifo lista” jelentéshez, azzal a különbséggel, hogy míg a “Bevételezés Fifo lista” a mozgások felől közelíti meg az eredmény előállítását, addig a “Termék Fifo jelentés” a raktáron levő készletekből indul ki. Az ügyviteli program rákérdez, hogy az összes tételt jelenítse meg (a 0-sakat is), vagy csak a raktárkészleten levőket.
 27. Szállítási név
  Az ügyfeleknél már szállítási nevet is rögzíteni lehet a szállítási cím mellett. Bizonyos szállítólevél formátumokon jelenik meg és akkor érdemes kitölteni, ha a cég neve nem egyezik meg a szállítási névvel.
 28. “Számla Lista – bovített” jelentés módosítás
  A “Számla Lista – bővített” jelentéseket módosítottunk, mert bizonyos esetekben nagyobb intervallomot jelenített meg a beállítottnál.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2022-Március

 1. Számla nyomtatvány: angol nyelvű végösszesen
  Ha a számla devizás, akkor a számla nyomtatványon a végösszesen “blokk” nem csak magyarul, hanem angolul is megjeleníti az elnevezéseket (nettó, áfa, bruttó, áfa kulcsok, végösszesen).
 2. Projekt: termék cikkszám rögzítés
  Már a termék cikkszám mezőt is rögzíti a Projekt szoftver a Bevételek tételei táblázatban
 3. Bevételezés: Polc darabszám ellenőrzés
  Ha a felhasználó eldönti bevételezéskor, hogy egy adott tétel darabszámát helyben szétossza a polcok között, az ügyviteli program csak akkor engedi véglegesíteni, ha pont annyit oszott szét a polcok között, mint amennyi a tétel mennyisége (se többet, se kevesebbet nem enged szétosztani).
 4. Fa-struktúrás ablakok: Gyors keresés minden adatban
  A Fa-struktúrás ablakokba (például Polc karbantartás, Termék csoport karbantartás) betettünk egy gyorskereső ablakocskát, mely minden oszlopban keres egyszerre, úgy, hogy leszűri a rendelkezésre álló adatokat (a felesleges sorokat nem mutatja).
 5. Polc modul: polc hivatkozás törlése
  A Termék / Polc szétosztás modulban ki lehet törölni az adott termék polc hivatkozását, de csak akkor, ha az adott polcon levő termék mennyiség 0.
 6. Szállítólevél: MNB árfolyam lekérdezés induláskor
  Létrehoztunk egy új beállítást, melynek neve: “Szállítólevél: kérdezze le az MNB árfolyamot?”. Ha be van kapcsolva, az ügyviteli program minden szállítólevél készítéskor lekérdezi az MNB árfolyamot.
 7. Egyenlegközlő nyomtatvány
  Módosítottuk az Egyenlegközlő nyomtatványt a kiválasztott cégre.Eddig csak egy teljes kiválasztott évre lehetett kiválasztani a periódust. Az új ügyviteli programban opcionálisan ki lehet választani a kívánt hónapot is.
 8. Projekt szoftver: gyorsított tétel hozzáadás
  Módosítottuk a Projekt programban a bevételek hozzáadását: már nem csak egyesével lehet hozzáadni a tételeket, hanem a felugró ablakban, ha rákattintunk a “Hozzáadás a kosárhoz” gombra, akkor a projekt szoftver a háttérben megjegyzi és a végén, a Kiválaszt gombra kattintáskor az összes tételt egyszerre beteszi a kosárba. Attól sem kell félni, hogy véletlenül többször adjuk ugyanazt a tételt hozzá, mert a szoftver lekezeli (nem adja másodszor is a listához ugyanazt a terméket).
 9. Jelentés módosítás
  A “Szállítólevél – termék lista, üzletkötőre” jelentést kibővítettük a Raktár adatmezővel, így erre az adatra is lehet keresni, szűrni és rendezni.
 10. Számla: MNB árfolyam lekérdezés
  Már be lehet állítani, hogy az ügyviteli szoftver számlázásnál lekérdezze az MNB árfolyamot. Haszálatához be kell kapcsolni a “Számla: kérdezze le az MNB árfolyamot?” beállítást.
 11. Polc szétosztás: összes hivatkozás törlése
  A Termék / Polc szétosztás modulban egy utasítással ki lehet törölni az adott termék összes olyan polc hivatkozását, ahol a polcokon levő termék mennyiség 0.
 12. Átutalásos számla automatikus küldés emailen
  A “Küldje el automatikusan a számlát emailben átutalásos számla esetén?” beállítás kipipálása esetén az ügyviteli program automatikusan elküldi az átutalásos számlát az ügyfélnek, ha szállítólevélből készítették.
 13. Termék Excel import: 53x gyorsítás!
  Korábban az ügyviteli szoftver 100 terméket 16 másodperc alatt importált be (cikkszám, termék név, darabszám, ár), ezt levittük 0.3 másodpercre!
 14. Bevételezés: polc információ
  Ha a Bevételezés bármelyik tételénél rákattintunk a Polc szerkesztésre, egy felugró ablak tájékoztatja a felhasználót, hogy a jelenlegi termék milyen polcokra van szétosztva, elkerülve azokat a felhasználói hibákat, hogy véletlenül egy másik polcra bevételezi ugyanazt a terméket, mint korábban.
 15. Beszállítói Megrendelés: 0% Áfa
  Ha a Beszállítói megrendelés modulban olyan beszállítót választunk ki, akinek ki van töltve az EU adószáma, az ügyviteli program rákérdez, hogy a tételek rögzítését 0%-os áfával szeretné a felhasználó, vagy a termék törzsben rögzített áfa értékével.
 16. Fa-struktúrás ablakok átalakítása
  A Fa-struktúrás ablakokban (pl. termékek csoportosítása) lecseréltük a gombokat új, dinamikus menürendszerre.
 17. Általános ablakok: keresés és szűrés váltás
  Az Általános ablakok táblázataitaiban eddig is gyorsan lehetett keresési mezőt váltani az F1..F12 gombok lenyomásával, ahol F1 az első oszlopot jelölte ki, F2 a másodikat stb.
  Viszont ha a felhasználó elrejtette az első néhány oszlopot és lenyomta pl. az F2-t azt látta, hogy nem történik semmi, mert elfelejtette, hogy a 2-es oszlop láthatatlan.
  Az új ügyviteli szoftver kizárólag a látható gombokat veszi figyelembe: a fenti példánál maradva, ha a felhasználó lenyomja az F2 gombot, akkor a program a látható második oszlopot fogja figyelembe venni a kereséseknél és szűréseknél.
 18. Számla böngészés: letisztultabb felület
  A Számla böngészés ablak átlathatóbb, letisztultabb és egérhúzással könnyen módosíthatjuk a számla és a számla sorok táblázatok magasságát.
 19. Projekt: Excel importálás
  A Projekt szoftver bevétel tételeibe importálni lehet Excel formátumban. Az Excel két oszlopot dolgoz fel: az első oszlop a termék cikkszáma, a második pedig a darabszám.
  A program feldolgozza az Excel állomány tartalmát úgy, hogy rákeres a megadott cikkszámokra a termék törzsben.
  Egy varázsló bekéri a tételek nevét (ha ki van töltve, minden tétel neve a megadott lesz, ha nincs kitöltve, a termékekből veszi), valamint a főcsoport nevét. Elérhetőség: a Projekt részletes fülön ->Bevételek tételei / Parancsok / Importálás Excelből.
  Ha a Projekt program nem talál meg bizonyos cikkszámokat a termék törzsben, üzenetben figyelmezteti a felhasználót, felsorolva a hibás cikkszámokat.
 20. Crm szoftver: Tennivalók listák bővítése
  A Crm program Tennivalók listáiban megjelenítjük az események eltelt idejét percben és órában is. Mindkettőt alul külön összesítjük, így ha leszűrjük az adatokat bármilyen feltétel szerint, dinamikusan változnak az összesített idők is.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2022-Február

 1. Kölcsönző program: új státusz
  A Kölcsönző szoftverben bevezettük a “Lezárt” nevű, új státuszt. Akkor hasznos például, ha egy kölcsönzés lefoglalt státuszban van, de később visszamondják és nem viszik el.
 2. Beszállítói Megrendelés: vezérlők átrendezése
  A Beszállítói Megrendelés modulban átrendeztük a beviteli adatmezőket, hogy kevesebb helyet foglaljanak el.
 3. Szerviz szoftver számlázás: Ügyfél információs ablak
  Ha számlát készítünk a Szerviz szoftver munkalapjáról, akkor a számlázó ablakban elérhetjük az Ügyfél Információs ablakot.
 4. Belső szállítólevél
  Belső szállítólevél véglegesítés előtt az ügyviteli szoftver rákérdez, hogy valóban véglegesíteni szeretné a mozgást a felhasználó, elkerülve ezzel az esetleges félrekattintásokat.
 5. Szállítólevél nyomtatvány váltás menetközben
  Az ügyviteli program Szállítólevél moduljában már menetközben is át lehet váltani egy másik szállítólevél formátumra, ha úgy döntünk, hogy nem az alapértelmezett szállítólevél nyomtatványt szeretnénk használni.
 6. Új jelentés:Raktár közti szállítólevelek
  Elkészült a “Raktár közti szállítólevelek” jelentés a több raktáras raktár programhoz, mely a raktár közti szállítólevelek tételeit jelenítí meg.
 7. Belső szállítólevél: adatrács mentés
  Az ügyviteli program már a belső szállítólevél adatrácsait és ablak pozícióját el tudja menteni, felhasználóként, hasonlóan a többi ablakhoz.
 8. Kölcsönző szoftver: több információ, tétel kiválasztásnál
  A Kölcsönző program a tétel hozzáadás ablakban termékenként külön oszlopban mutatja, hogy az adott tételből hány szerepel ajánlaton és lefoglalt kölcsönzésben.
 9. Módosító számla: e-számla
  Módosító számla készítésnél az ügyviteli program figyelembe veszi ,hogy az eredeti e-számlás volt-e vagy sem és aszerint állítja be a módosító számla típusát.
 10. Raktár közti mozgás: előnézet
  Az ügyviteli szoftver nem engedi a Raktár közti mozgás előnézetét megtekinteni, ha nincs kiválasztva a cél raktár, valamint nincs legalább egy termék a Kosár táblázatban.
 11. Számlázás: Szolgáltatások hozzáadása
  A Számlázás ablakban külön menüpontra kattintva meghívhatjuk a Szolgáltatások ablakot, ahol egyszerre több szolgáltatást is hozzáadhatunk a számla tételeihez.
 12. Félbemaradt Beszállítói megrendelés mentés/visszatöltés
  Elkészült a megrendelés mentése / visszatöltése a Beszállítói megrendelés modulban. A Mégsem gombra kattintva az ügyviteli szoftver megkérdezi, hogy szeretné később folyatatni a megrendelést? Ha igen, akkor legközelebb at Egyéb menü / “Be nem fejezett megrendelés betöltése az adatbázisból” menüpontra kattintva a program megjeleníti az összes be nem fejezett beszállítói megrendelést, melyet vissza lehet tölteni.
 13. Kölcsönző program: lezárt státusznál módosítás tiltás
  Kölcsönző szoftver azonnal letiltja a tételek szerkesztését, amint a státusz “Vissszahozva”, vagy “Lezárt” státuszba került.
 14. Crm szoftver: Email küldése a tennivalókról
  A Crm program “Email küldése a tennivalókról” modulja már nem csak dátum szerint rendezi le a feladatokat az emailben, hanem az időpontot is figyelembe veszi (óra, perc, másodperc).
 15. Belső szállítólevél: nyomtatvány kiválasztás
  Már a belső szállítólevél is fel van készítve arra, hogy menetközben más nyomtatási szállítólevél formátumot válasszon ki a felhasználó, ha az alapértelmezetten beállított nyomtatvány nem felel meg.
 16. Kölcsönző szoftver: Számlázás
  Ha a Kölcsönző programból számlát készítünk, a számlakészítés ablakból elérhetjük az Ügyfél információs ablakot.
 17. Raktár közti mozgás: dátum módosítás
  A Raktár közti mozgásnál módosítani lehet a szállítólevél dátumát. Elérhetőség: Egyéb /”Egyéb szállítólevél adatok”/”Szallítólevél dátumának beállítása”.
 18. Beszállítói megrendelés: dátum módosítás
  A Beszállítói megrendelés modulban eddig a megrendelés dátuma az aznapi dátum volt, de ezt már felül lehet bírálni egy dátum kiválasztó ablakban.
 19. Jelentés bővítés felhasználói adatmezőkkel
  A Jelentések / Termékek / “Termék mennyiség lista” jelentést kibővítettük a Felhasználói adatmezőkkel.
 20. Bevételezés: tétel nettó ár szerkesztés
  Utólag is át lehet írni a bevételezés Kosár táblázatában a kiválasztott tétel egységárat.
  ◉ A bruttó árat és a bruttó összesen az ügyviteli szoftver gyorsabban számolja át, mely sok tétel esetén szembetűnő.
 21. Szállítólevél visszatöltés módosítás
  Ha a “Szállítólevél visszatöltése adatbázisból” funkciót használjuk, az ügyviteli program rákérdez, hogy az elmentett szállítólevél dátumát szeretné a felhaszáló alkalmazni, vagy a mai dátumot.
 22. Kölcsönző program: számlázás
  Ha a Kölcsönző programból készpénzes számlát állítunk ki, az ügyviteli program automatikusan elkészíti a pénztár bizonylatot.
 23. Szerviz program: számlázás
  Automatikusan elkészül a péntár bizonylat, ha a Szerviz szoftverből készpénzes számlát állítunk ki.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2022-Január

 1. Gyártás és Recept: van-e alapanyag?
  Gyártás előtt a Gyártás és Recept modul ellenőrzi, hogy a fő terméknek van-e alapanyaga. Ha nincs, az ügyviteli program nem engedi folytatni a gyártási folyamatot.
 2. Crm – Megtörtént események jelentés: ugrás az eseményre
  A Crm szoftverben a Jelentések fül alatt található Összes esemény (szűkített) és Összes esemény (bővített) jelentésekből közvetlenül rá lehet ugrani a kijelölt eseményre. Csupán az “Ugrás az eseményre” gombra kell kattintani. A Crm program kiválasztja az ügyfelet, majd aktívvá teszi az ügyfél adott eseményét.
 3. Termék csoport: táblázatban
  Elkészült a táblázatos megjelenítésű Termék csoport szerkesztés. Ugyanazokat az adatokat tartalmazza, mint a fa struktúrás termék csoport modul. Azoknak a felhasználóknak javasoljuk, akik nem bontják egymás alá a termék csoportokat (pl. “bútorok”/”konyha bútorok”/”konyha székek”).
 4. Beszállítói megrendelés: deviza használat
  A Beszállítói megrendelésben már devizát is ki lehet választani. A deviza kiválasztás automatikusan frissíti az árfolyamot a beállításokból, de felül lehet bírálni.
 5. Bejövő számlák: ügyfél kiválasztás gyorsítás
  Felgyorsítottuk az ügyfél kiválsztást a Számla nyilvántartó programban.
 6. Leltár nyomtatvány módosítás
  Módosítottuk a Leltár nyomtványt úgy, hogy a kinyomtatott lapon halvány szürke számokkal látszik a termékek ügyviteli programban található mennyisége. Így a felhasználót nem zavarja, miközben a leltár ívre rögzíti a valós mennyiséget, de ha szüksége van rá, megnézheti, hogy mennyinek kellene lennie az ügyviteli szoftver szerint.
 7. Termék adatrács mentés raktáranként külön-külön
  Normál esetben több raktáras üzemmódban ha a termékek oszlopainak sorrendjét és láthatóságát elmentjük, az minden raktárra vonatkozik. Az új “Termékek: adatrács mentés raktáranként(külön-külön)?” beállítással az ügyviteli program lehetővé teszi, hogy a termék adatrács mentés csak az aktuális raktárra vonatkozzon. Így a felhasználó raktáranként más és más kinézetet tud kialakítani.
 8. Projekt: állomány ráhúzás
  Optimalizáltuk a Projekt kezelő szoftver állomány csatolását, egér vonszolásra.
 9. Felhasználói adatmezők: automatikus összesítés
  A Felhasználók által létrehozott egyedi adatmezők a táblázatokban automatikusan összesítődnek (a táblázatok alján), ha szám, illetve kifejezés típusúak.
 10. Mozgás böngészés: szállítólevél össz. ár számolás
  Bizonyos esetekben (kedvezmény sorok esetén)a mozgás böngészés felső táblázatában a szállítólevél összesen ár néhány forint eltérést mutatott. Ezt korrigáltuk.
 11. Sarzs számos leltár: utolsó leltár időpont
  Eddig csak a normál termékek leltározása módosította a leltározásban részt vett termékek utolsó leltár időpontját. Az új ügyviteli szoftverben már a sarzs számos termékek leltározása is megteszi ezt.
 12. E-számla: plusz ellenőrzés
  Az E-számla modul ellenőrzi, hogy az adott ügyfélnek ki van-e töltve az email címe: ha nincs, nem engedi az e-számlázást kiválasztani.
 13. Ügyfél árajánlat: email küldés
  Optimalizáltuk az email küldés funkciót az Ügyfél árajánlatok (Árajánlat Vevőknek) modulban.
 14. Szállítólevél számra keresés
  A Mozgások böngészése modulban már rá lehet keresni szállítólevél számra. Kattintsunk a az “Egyéb funkciók” gombra és válasszuk ki a “Keresés: szállítólevél számra” menüpontot. Az ügyviteli program – ha megtalálta a szállítólevél számot – első lépésként kijelöli a naptárban a szállítólevél dátumát, majd ráfókuszál az adott szállítólevélre.
 15. Szállítólevél – termék lista, üzletkötőre jelentés módosítás
  A “Szállítólevél – termék lista, üzletkötőre” jelentést kibővítettük a “Sorszám” és a “Cikkszám” adatokkal.
 16. Kölcsönzés: tétel felvitel korlátozása
  A Kölcsönző program már nem enged tételt rögzíteni Kölcsönzött, vagy Visszahozott státuszú kölcsönzésben.
 17. Bejövő számlák: adószám mező
  Kibővítettük a Számla nyilvántartó program adatait a számlát kiállító cég adószámával. A számla nyilvántartó szoftver – az ügyfél kiválasztás után – automatikusan betölti az adószámot is, ugyanúgy, ahogy a többi adatot.
 18. Felhasználói adatmezők: Kifejezés mező tesztelés a termékeknél
  A Felhasználók által létrehozott egyedi adatmezők kifejezés mezőit már tesztelni lehet, éles adatokkal, külön képlet szerkesztővel. Elérhetősége: termék menü / “Ablak és Menü” / Oszlopok / “Kifejezés adatmező tesztelés”.
 19. Ügyviteli program – Netiroda összekötés: megtörtént események
  Ha a NetIroda és az Ügyviteli szoftver nem egy adatbázist használnak (a megszokottól eltérően), akkor ez a fejlesztés leszinkronizálja a Netiroda megtörtént eseményeit a Crm szoftver megtörtént eseményeibe.
 20. Adószám a szállítólevélen
  Lehetőség van az ügyfél adószám megjelenítésére bizonyos szállítólevél nyomtatványokon.
 21. Szerviz szoftver: cég ellenőrzés, számlázás előtt
  Ha a szerviz munkalap szoftverből számlát készítünk, a szerviz program számla készítés előtt megvizsgálja, hogy az adott cég még létezik-e. Ha nem létezik, figyelmezteti a felhasználót és nem engedi a számlázást. Korábban előfordult, hogy felhasználói figyelmetlenség miatt kitöröltek aktív ügyfeleket (ezek a bejegyzések természetesen az ügyviteli szoftver naplózásában megtekinthetők).
 22. Szállítólevél sor adatok automatikus másolása a Számla sorokba
  Akár egy lépésben készítünk szállítólevélből számlát, akár utólag (a Mozgások böngészéséből), az Ügyviteli program a Felhasználók által létrehozott egyedi adatmezők modulban létrehozott azonos nevű adatmezők tartalmát átmásolja. Mit jelent ez a gyakorlatban?
  Például, ha a szállítólevél sorok és a számla sorok is tartalmazzák a “Lóerő” nevű adatmezőt, akkor ha szállítólevélből számlát készítünk, a program automatikusan átmásolja a számla sorba a szállítólevélben korábban eltárolt értéket pl. a 120-as értéket.
 23. Gyártás és Recept modul: már a szétszerelést is tudja!
  A Gyártás és Recept modul az adott recept alapján legyártotta a végterméket és levonta az alapanyagokat. Az új ügyviteli program már a szétszerelést is tudja. Ilyenkor ellentétes folyamat zajlik le: a végtermék mennyisége csökken, míg az alapanyagok mennyisége megnövekszik.
  A Mozgás böngészés modult is kibővítettük, hogy utólag is meg lehessen tekinteni az ügyviteli szoftverben a szétszerelési mozgásokat.
 24. Számla készítés: ügyfél kiválasztás, legördülő listából
  Alapértelmezetten számlázáskor az Ügyviteli program egy felugró ablakban jeleníti meg kiválasztásra a cégeket, de lehetőség van úgy beállítani a programot a “Számla készítés: ügyfél kiválasztás” beállítás segítségével, hogy a számlázó legördülő listában jelenítse meg a cégeket.
  Ez a funkció, nem töltötte be kiválasztáskor az összes adatot (pl. e-számla beállítások) és ez hibákhoz vezetett. Ezt most javítottuk: teljesen egyenértékűen működik a külön ablakos kiválasztással.
 25. Crm – Előszűrő ablak a megtörtént események jelentésben
  A Crm szoftverben található “Összes esemény (bővített)” jelentés már előszűrő ablakkal rendelkezik: mezőnként be lehet írni akár szótördékeket is, így sok crm esemény esetén jelentősen felgyorsul a betöltődés, hiszen a szerverről eleve csak a végeredményt tölti be.
  Külön érdekessége, hogy a Crm program a korábban létrehozott Felhasználói adatmezőket is felajánlja az előszűrő ablakban!
 26. Beszállítói rendelés sorok: egyedi adatmezők
  Már a Beszállítói Megrendelés modul sorait is bővíteni lehet a Felhasználók által létrehozott egyedi adatmezőkkel.
 27. Kölcsönzés: e-számla cég aktualizálás
  Ha a Kölcsönző program kölcsönzéseiből számlát készítünk, a Kölcsönző program megnézi, hogy az adott cég e-számlás, vagy sem és aszerint állítja be a számlázó ablakot.

 28. Szerviz munkalap szoftver: figyelembe veszi az e-számlát
  A Szerviz szoftverből készült számlák átveszik az ügyfél e-számla beállítását: ha e-számlás az ügyfél, akkor a számla készítő ablak átveszi. Természetesen felül lehet bírálni.
 29. Kölcsönzés Böngészés színezés
  Gyorsabbá és könnyebben áttekinthetőbbé tettük a Kölcsönző szoftver színezését:
  Az Állapot cella színe aszerint változik, hogy a kölcsönzés milyen fázisban van (Árajánlat, Kölcsönözve, Visszahozva).
  Ha az Elutasítva jelölőnégyzet ki van pipálva, piros háttérszínnel jelzi a kölcsönző program.
 30. Utólagos számla, szállítólevélből
  Ha utólag készítünk szállítólevélből számlát (a Mozgások böngészése modulban), akkor az ügyviteli program itt is figyelembe veszi, ha az ügyfél e-számlás és ennek megfelelően átállítja a számla e-számla beállításait.
 31. Licenc felszabadítás
  Az ügyviteli szoftver kilépéskor azonnal felszabadítja maga után a licencet.
 32. Termék történet
  A szállítólevél és a bevételezés előnézeti nyomtatványa gyorsabban töltődik be a termék történetben.
 33. MNB árfolyam frissítés a Beszállítói megrendelésben
  A Beszállítói megrendelés modulban beállítható, hogy induláskor automatikusan frissítse az MNB árfolyamot. A “Beszállítói megrendelés: kérdezze le az MNB árfolyamot?” beállítással lehet ezt szabályozni.
 34. Beszállítói megrendelés betöltése Bevételezésbe
  Amikor Beszállítói megrendelés modul tételeit beemeljük a bevételezésbe, akkor az ügyviteli program már a beszállítói megrendelés egyedi adatmezőit is betölti a bevételezés sorokba – abban az esetben, ha a mező nevek megegyeznek.
 35. Gömbölyített ablak sarkok
  Legömbölyítettük az ablakok sarkait az Ügyviteli szoftverben.
 36. Bejövő számla sorok: Fordított Áfa %
  A Bejövő számlák nyilvántartása modulban, a számla tételek rögzítésénél már a fordított áfát is lehet rögzíteni (,Alanyi adómentes, Áfa mentes, Áfa törvény hatályán kívül, Tárgyi adómentes, FAD, Normál).
 37. Excel export: CSV formátumba
  Az Általános ablakok táblázatait már CSV formátumban is ki lehet exportálni.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2021-December

 1. Mozgások böngészése: összesítés
  Az ügyviteli szoftver már alul összesíti a Mozgások böngészése táblázatában a bizonylatok összes értékét. Például, ha a December 3-ai szállítóleveleket (vagy bevételezéseket) nézzük, akkor láthatjuk az összes December 3-ai szállítólevél végösszesenjét.
 2. Már betöltött ügyfél rendelés betöltése szállítólevélbe
  Ha be szeretnénk tölteni a szállítólevélbe az Ügyfél rendelés tételeit, akkor már lehetőség van korábban betöltött ügyfél rendelést is megjeleníteni a “Mutassa a már betöltött szállítóleveleket?” jelölőnégyzet segítségével.
 3. Szerviz szoftver: számlázás
  Ha munkalapokat számlázunk a szerviz programból, a számlázó program már átveszi az ügyfél csoportos adószámát
 4. Kiadás – Fifo Lista: már a belső szállítóleveleket is mutatja
  A Jelentések/ Szállítólevél/ “Kiadás – Fifo Lista” varázslója felteszi a kérdést, hogy csak a normál szállítóleveleket jelenítse meg (ez az alapértelmezett), vagy a belső szállítóleveleket is.
 5. Aktuális raktár: Minimum készlet rögzítés, Excelből
  Ez az új fejlesztés lehetővé teszi, hogy Excelből importáljunk minimumkészletet az aktuális raktárba.
  Lépések:
  ◉ Rákattintunk a menüpontra, itt megjelenik egy Excelhez hasonló ablak, az ügyviteli programon belül.
  ◉ Két választásunk van: vagy direktbe begépeljük az adatokat az adatrács celláiba, vagy betöltünk egy már előre elkészített Excel állományt.
  ◉ Az “A” oszlop celláiba a termék belső azonosítóját kell írni, a “B” oszlopba pedig a minimum készletet.
  Kattintsunk a Rendben gombraElérhetőség: Termék ablak / Termék menüpont / Több Raktár / “Aktuális raktár: Minimum készlet rögzítés, Excelből”.
 6. Kölcsönző szoftver: rugalmas számla mennyiség beállítás
  Létrehoztuk egy új beállítást a kölcsönző szoftverben, melynek neve “Kölcsönzés: számlázás viselkedés (mennyiség)”. Meghatározza, hogy a kölcsönző program hogy adja át a mennyiséget a számlázó programnak. Alapértelmezett értéke “Mennyiség=kölcsönzési mennyiség”, mely értelemszerűen a kölcsönzött tételek mennyiségét megfelelteti a számlán levő tétel mennyiséggel. Viszont ha a “Mennyiség=Napok száma” van beállítva, akkor a kölcsönző program a kölcsönzött napok számát küldi át a számlázónak a valódi mennyiség helyett.
 7. Szállítólevél ellenőrzés gyorsítás
  Az ügyviteli program beállítható úgy, hogy ne engedje mínuszba menni a tételek darabszámát. Ilyenkor a szállítólevél véglegesítés pillanatában újra ellenőrzi a darabszámot. Ezt az ellenőrzést gyorsítottuk fel: most körülbelül feleannyi idő alatt ellenőriz (igaz, hogy a különbség kevés tétel esetén nem észrevehető, de nagyon sok tételnél látványos).
 8. Jelentés: időperiódus megjelenítés a fejlécben
  A Jelentések/ Szállítólevél/ “Kiadás – Fifo Lista” , és a Jelentések/ Bevételezés/ “Bevételezés – Fifo Lista” jelentések ablakai fejlécében megjelenítjük az előzőleg kiválasztott dátum periódust. Hasznos lehet, ha kinyomtatjuk az eredményt.
 9. Termék csoportos árváltoztatás, képlet szerint
  Az új ügyviteli programban már el lehet menteni az “Az összes termék átárazása képlet alapján”, illetve az “Egy cikkcsoport termékeinek átárazása képlet alapján” modulok alapértelmett képletét. A képletet a Beállítások menüben lehet szerkeszteni, az “Alapértelmezett betöltési beállítások” fül alatt.
 10. Crm szoftver: automatikus naptár megnyitás
  Ha a “Nyissa meg a naptárat a Crm programmal együtt?” új beállítás be van jelölve, akkor a Crm program automatikusan megnyitja a bejelentkezett felhasználó naptárát. A naptár a háttérben jelenik meg, a Crm program ablaka mögött, de a naptár emlékeztető ablak elől jelenik meg.
 11. Szerviz szoftver: több berendezés hozzáadás egylépésben
  A Szerviz programban a Munkalap részletes ablakban már egyszerre több berendezést is ki lehet jelölni hozzáadásnál. Ilyenkor a szerviz szoftver az összes jelölőnégyzettel kijelölt berendezést hozzáadja a munkalaphoz.
 12. Projekt költségek
  A Projekt szoftver Költségek táblázatában megjelenítettük az Év, Hónap és Nap adatokat, így a felhasználó könnyen le tudja szűrni a költségeket bizonyos hónapokra, vagy akár napokra. Eddig is meg lehetett ezt tenni, de csak kezdő és záró dátum megadásával. Az új módszerrel közvetlenül a költségek táblázatból le lehet szűrni pl. 2021 Decemberre.
 13. Számlázás a Kölcsönző programból
  Már a Kölcsönző program is automatikusan kitölti a csoportos adószámot, ha az ügyfélnél ki van töltve.
 14. Ügyfél Rendelés részleges betöltése szállítólevélbe
  Amikor a szállítólevél modulban kiválasztunk egy megrendelést az Ügyfél rendelések közül, az ügyviteli program megnézi, hogy van-e olyan ügyfél megrendelés sor, melyet már korábban kiadtunk szállítólevélre. Ha van, akkor felteszi a kérdést a felhasználónak, hogy “Vonja le a korábban már betöltött mennyiséget?”. Igen válasz esetén a program csak a különbséget tölti be. Például, ha egy tételből 10 darab szerepel az ügyfél megrendelésen és 2-t már kiadtak korábban, akkor 8-ra változtatja a szállítólevél kosár táblázatában a mennyiséget. Ha a teljes mennyiséget beemelték korábban, akkor az ügyviteli szoftver kihagyja a tételt.
 15. Ügyfél kiválasztás, számlázásnál
  Felgyorsítottuk az ügyfél kiválasztási ablak betöltődését a számla és a proforma számla készítő ablakokban.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2021-November

 1. Pénztár: Excel export
  A Pénztár modul Excel exportja már XLSX formátumban exportál.
 2. Ügyfelek: egyedi adatmezők a részletes nézőpontban
  A felhasználók által létrehozott egyedi adatmezők már megjelennek az Ügyfeleknél a “Kiválasztott ügyfél” fülön. Eddig az ügyviteli szoftver csak a táblázatos formátumban jelenítette meg az egyedi adatmezőket.
 3. Felhasználók: belső azonosító megjelenítés
  A Felhasználók-Jogosultságok modulban lehetőség van a felhasználók belső azonosító számának a megjelenítésére. Mikor lehet hasznos? Például ha a Crm szoftverbe szeretnénk importálni és már rögtön az Excel állományban meg szeretnénk határozni, hogy mely ügyfélhez melyik saját ügyintézőnk tartozzon.
 4. Pénztár: Új menürendszer
  Lecseréltük a  Pénztár modul menürendszerét új, modern formátumra, a Termék és Ügyfelek modulok menüjéhez hasonlóan.
 5. Mozgások böngészése modul módosítás
  Az ügyviteli szoftver Mozgások böngészése moduljában az alábbi módosításokat végeztük el:
  Meg lehet jeleníteni egy új oszlopot, a “Belső azon. (termék)”-et, mely hivatkozik a termék belső sorszámára
  Megformáztuk a felső táblázat “Biz. össz.” oszlop értékét és összesítését (ezres csoportosítással)
  Létrehoztuk  az alsó táblázat “Összesen” oszlop összesítését és megformáztuk (ezres csoportosítással)
 6. Kölcsönzésből számlázás
  Ha a Kölcsönzési szoftverben számlát készítünk egy kölcsönzésről, akkor a kölcsönző program összeszorozza a tételek kölcsönzési árát a kölcsönzési napok számával.
 7. Crm szoftver: Irkafecni beszúrás a megtörtént eseménybe
  Most már a Crm szoftver megtörtént eseményébe is be lehet szúrni IrkaFecni szöveges sablont. Kattintsunk az “Egyéb” lenyíló gomb “Irkafecni beszúrás a leírásba” menüpontjára. A Crm program felajánlja az Irkafecni ablakot, ahol a megjelenő fa-struktúrában kiválaszthatjuk az előre megírt szöveges sablont. A zöld pipa gombra kattintva a Crm szoftver beszúrja az aktuálisan szerkesztett megtörtént esemény pozíciójába.
 8. Ügyfél modul módosítás
  Az Ügyfelek táblázatában megjelenítettük a módosítási időbélyeget is, valamint megnöveltük az oszlopok fejlécének a magasságát, hogy könnyebben átláthatóak legyenek a fejlécek szövegei.
 9. Termékek: névjegykártya nézet
  Vadonatúj névjegykártya nézetet készítettünk a termékekhez, mely segítségével struktúráltan szerkeszthetjük a termékeket. A felhasználók által létrehozott egyedi adatmezők is elérhetők ebben a nézetben.
 10. Pénztár: korábbi bejegyzések módosítása
  Pénztár modulban módosítani lehet a korábbi bevétel, illetve kiadás bejegyzéseket.
 11. Jelentés: időintervallum kiválasztás
  A Jelentések/ Szállítólevél/ “Kiadás – Fifo Lista” , illetve a Jelentések/ Bevételezés/ “Bevételezés – Fifo Lista” jelentéseket kiegészítettük egy időintervallum kiválasztó varázslóval, így az ügyviteli program csak a kiválasztott dátumtartományba tartozó adatokat jeleníti meg.
 12. Szállítólevél sorok: Ellenőrizve?
  A Mozgások böngészése modulban, megjelent az alsó, szállítólevél sorok táblázatában egy “Ellenőrizve?” jelölőnégyzet. Alapértelmezetten nincs bejelölve, itt lehet módosítani. A későbbi jelentéseknél lesz szerepe.
 13. Termék adatlap: egyedi adatmezők
  A termék adatlapján már a felhasználók által létrehozott egyedi adatmezők is látszanak és szerkeszthetőek. Az egyedi adatmezők abban a szegmensben látszanak, ahová a felhasználó helyezte őket (a Termék táblázatban)
 14. Több szállítólevél betöltése egyszerre
  A Szállítólevél+Számla modulban kibővítettük a Szállítólevél betöltés modult. Most már egyszerre több szállítólevelet is ki lehet jelölni (Ctrl+Klikk, vagy Shift+Klikk, illetve egyszerű jelölőnégyzetes kattintással). Az ügyviteli szoftver a kijelölt összes szállítólevél minden tételét egyszerre betölti a Kosár táblázatba.
  A menüpont itt érthető el: Szállítólevél menü/  Egyéb/Adatok betöltése/”Szállítólevél betöltése”
 15. Projektmenedzsment program: tételek elrejtése az ajánlaton
  A projektmenedzsment programban árajánlat készítésekor néha szükség lehet arra, hogy ne jelenítsük meg a tételeket (még). Ezt oldottuk meg: ilyenkor csak az ajánlat fejlécét láblécét jeleníti meg, a projekt program kihagyja a nyomtatandó dokumentumról a tételekhez tartozó részeket.
 16. Jelentés módosítás
  A “Szállítólevél – termék lista, üzletkötőre” jelentést kibővítettük úgy, hogy a jelentés eredményét tovább lehet szűkíteni a Mozgás böngészésben bejelölt sorok “Ellenőrizve?” értékével. Háromféle választást ajánl fel az ügyviteli program: ‘Nem elszámolva?’,’Elszámolva’,’Mind’.
 17. Program kinézet eltárolás: adatbázisban
  Eddig is volt lehetőség program kinézetet változtatni az ügyviteli szoftverben (több, mint 30 kinézet közül lehetett választani pl. “Karamell”,”Fekete”,”Áttetsző Óceán”). Eddig az ügyviteli program a kiválasztott kinézetet egy helyi állományban tárolta, hogy legközelebbi program indításkor be tudja tölteni a felhasználónak. Az új verzióban ezt megváltoztattuk: a kinézetet adatbázisba mentjük (felhasználónként külön-külön). Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy teljesen mindegy, hogy melyik számítógépet használjuk, ugyanaz a színvilág fogad, bejelentkezés után.
 18. Crm szoftver: Sorok törlése a megtörtént eseményekben
  Most már a kijelölt megtörtént esemény bizonyos sorait is képes kitörölni a Crm szoftver. Hogyan? Meg lehet adni, hogy milyen karakterekkel kezdődő sorokat töröljön ki, pl. “#”, vagy “*”. Hasznos lehet például, ha egy telefonálási forgatókönyvet töltünk be az eseménybe, felhívjuk az ügyfelet telefonon (puskaként használva a betöltött kérdéseket), majd kitöröjük e funkcióval a már felesleges kérdéseket (a begépelt válaszok ottmaradnak).
  Így érthető el: “Eddig megtörtént események” fül / “Egyéb” lenyíló gomb / “Leírás sorok törlése, szabály szerint”.
 19. Új jelentés: tételes üzletkötői jelentés
  A  “Szállítólevél – termék lista, üzletkötőre” jelentés varázslója az új ügyviteli programban felkínálja a választást, hogy vonja-e össze a tételeket (alapértelmezett), vagy sem. A végeredmény teljesen más lesz, mert a második esetben minden szállítólevélen szerplő tétel külön látszik.
 20. Jelentés módosítás
  Most már a szállítólevél sorok felhasználók által létrehozott egyedi adatmezőit meg lehet tekinteni (és szerkeszteni is lehet)a  “Szállítólevél – termék lista, üzletkötőre” jelentésben, abban az esetben, ha a felhasználó nem vonta össze a tételeket.
 21. Számlanyilvántartó program: egyedi adatmezők
  A Bejövő számlák modult (Számlanyilvántartó programot) is kibővítettük a Felhasználók által létrehozható egyedi adatmezőkkel. Most már a felhasználóink itt is rögzíthetik a saját, egyedi adataikat.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2021-Október

 1. Bevételezés: szűrés optimalizálás
  Az ügyviteli programban optimalizáltuk és felgyorsítottuk a szűrést, különböző oszlopokra.
 2. Excel export: XLSX formátumba
  Eddig az ügyviteli szoftver, Excel exportáláskor xls formátumban mentett. Most ezt lecseréltük a modernebb XLSX formátumra ezekben a modulokban: Általános ablakok, Termékek, Ügyfelek, Crm szoftver.
  Az Általános ablakoknál továbbra is lehetőség van xls formátumban is menteni (Egyéb menü / “Exportálás Excel Xls formátumba”).
 3. Crm szoftver: További adatok
  Módosítottuk a Crm programban a “Kijelölt ügyfél” / “További adatok” részt a következő módon:
  Létrehoztunk egy “További adatok” részt, mely alapértelmezésben be van zárva (hogy ne foglaljon helyet).
  Ezt kinyitva láthatjuk a korábbról megszokott Fő cím, Szállítási cím, Adószám, Adószám EU részt.
  Ez alá betettük a Cégbejegyzési szám és Bankszámlaszám adatokat.
  A “További címek” csoportot szintén bezártuk, mert ritkán használják az ügyfeleink, így ez sem foglal felesleges helyet.
 4. Projekt szoftver: tételek leírásainak az újra frissítése
  A Projekt szoftverben már lehetőség van a kijelölt tételek leírásait újrafrissíteni a termék törzsből. Csak a kijelölt sorokra vonatkozik ez a funkció(Ctrl + Egér klikk), így megtehetjük, hogy csak néhány sor leírását frissítjük a projekt programan.
  Elérhetőségek Parancsok menü/ Csoportos műveletek / “Leírások frissítése a termék törzsből”
 5. Jelentés bővítés
  Kibővítettük a “Tételek összesítése a szállítólevelekben” jelentést úgy, hogy a jelentés kezdetén be lehet állítani, hogy jelenítse-e meg az ügyviteli program a stornózott szállítóleveleket, vagy sem. Ha beállítjuk a program nem jeleníti meg sem az eredeti szállítóleveleket, sem pedig a belőlük készült stornó szállítóleveleket.
 6. Visszavételezés: Ügyfél kiválasztás
  Optimalizáltuk az ügyfél kiválasztó ablakot a Visszavételezés modulban.
 7. Crm szoftver: Feladatkezelők gyors elérése
  Eddig a Crm szoftver feladatkezelőit csak közvetlenül a Crm szoftver menüjéből lehetett elérni. Az ügyviteli szoftver crm menüpontját átalakítottuk “osztott” menüpontra úgy, hogy a felső részre kattintva továbbra is a Crm program jön be, de az alsó rész egy legördülő menü lett, melyből elérhetők a “Crm naptár: Saját elvégzett feladatok” és a “Crm naptár: Saját elvégzetlen feladatok” feladat kiosztó modulok.
  Így könnyen el lehet érni a feladat kiosztókat, a Crm program indítása nélkül is. A közeljövőben várhatóan további feladatkiosztó naptárakkal fogjuk bővíteni ezt a menüt.
 8. Visszavételezés: Munkaszám beemelés
  Ha visszavételezéskor be szeretnénk tölteni egy korábbi szállítólevelet a kosár táblázatba és az ügyviteli szoftver “észreveszi”, hogy a betöltendő szállítólevél munkaszámot is tartalmaz, akkor betölti a Visszavételezés munkalap mezőjébe. A felhasználót ilyenkor egy felugró ablakkal figyelmezteti.
 9. Számla készítése Szerviz munkalapból
  Módosítottuk a Szerviz szoftver számlázási részét úgy, hogy külföldi vevő esetén automatikusan kitölti az EU adószámot és beállítja a vevőknél rögzített Vevő adó státuszt is.

 10. Új jelentés: “munkaszámra, tételes bontással”
  Elkészült a “Jelentés: munkaszámra, tételes bontással”, mely a Munkaszám modulhoz kapcsolódik.
  A felhasználó kiválasztja az időintervallumot.
  ◉ A program megjeleníti tételenként az összes olyan szállítólevél, visszavételező szállítólevél és bevételezés sorokat, ahol ki volt
  töltve a munkaszám.

  Az eredmény táblázatban tovább lehet szűrni munkaszám és/vagy terméknév, cikkszám szerint
 11. Új segéd modul a Crm szoftverhez: Outlook szinkronizálás
  A Crm programunkat már egy új modul is kiegészítheti, az Outlook Naptár szinkronizálás, mely segítségével két irányban tudunk szinkronizálni a Crm program és az Outlook program között.
 12. Szállítólevél: Összes termék beszúrása a kosár táblázatba
  Az ügyviteli program szállítólevél modulját kibővítettük egy új funkcióval, mely az összes terméket beemeli a kosár táblázatba. Elérhetősége: Egyéb menü / Adatok betöltése /”Összes termék beszúrása a kosár táblázatba”.
 13. Crm program: Egy megtörtént esemény átmozgatása
  A Crm szoftverben már egy kijelölt ügyfél megtörtént eseményt is át lehet mozgatni egy másik ügyfél eseményei alá. (a megtörtént esemény nem ugyanaz, mint a naptár feladatkiosztó eseményei).
 14. Minimum készlet vizsgálás: Leltár véglegesítéskor
  Leltár véglegesítéskor az ügyviteli program  – ha egy beállítás be van kapcsolva – megvizsgálja, hogy a leltározott tételek között van-e olyan, mely elérte a minimum készletet. Amennyiben legalább egy ilyen tétel van, az ügyviteli program külön ablakban jeleníti meg ezeket, minden szükséges információval.
 15. Termék jelentések kategorizálása
  Olyan sok termékkel kapcsolatos jelentés van, hogy a nagyobb átláthatóság kedvéért kategorizáltunk az alábbiakra:
  ◉ Mozgással kapcsolatos
  ◉ Gyártási számmal kapcsolatos (Sarzs szám)
  ◉ Polccal kapcsolatos
  ◉ Recepttel kapcsolatos
  ◉ Bér raktározással kapcsolatos
  ◉ Vonalkóddal kapcsolatos
  ◉ Egyéb
 16. Szállítólevél: egy polc összes termékének a beemelése
  Kibővítettük a Szállítólevél+Számla modul Egyéb/Adatok betöltése menüpontot. A “Szállítólevél: Egy polc termékeinek betöltése a szállítólevélbe” menüpont segítségével egy kiválasztott polc összes termékeit egyszerre be lehet tölteni a Kosár táblázatba.
  Természetesen a Polcok kezelése modul szükséges a használatához.
 17. Projekt szoftverből számlázás: vevő adó státusz beállítás
  Ha a Projekt szoftverből számlát készítünk, külföldi vevő esetén az ügyviteli program beállítja az ügyfél adó státuszát pl.Külföldi adóalany, illetve kitölti az EU adószámát is.
 18. Crm program: Tömeges megtörtént esemény készítés
  Az új funkció segítségével egyetlenegy ügyfél eseményt kell megírnunk pl. “Hírlevél kiküldve 2021.10.27-én” és a Crm szoftvert az összes leszűrt ügyfélhez létrehozza egyszerre.
 19. Minimum készlet vizsgálás: Szállítólevél véglegesítéskor
  Az ügyviteli programot kibővítettük azzal az opcionális funkcióval, hogy a Szállítólevél + Számla modul véglegesítésekor megvizsgálja, hogy bármelyik, kosárban levő tétel minimumkészlet alá esett. Ha igen, akkor az ügyviteli szoftver megjelenít egy ablakot az adott tételekkel, részletezve a jelenlegi készletet és minimum készletet.
 20. Unas webáruház: automatikus feltöltés, bevételezés után
  Be lehet állítani, hogy a bevételezés végén töltse-e fel az ügyviteli program a bevételezés kosarában levő termékeket az Unas webáruházba.
 21. Crm program: Excel export a leszűrt ügyfelekre (cég és kontakt adatokkal)
  Egy nagyon hasznos jelentést készítettünk el a Crm programban: a leszűrt ügyfelek és a hozzájuk tartozó kontakt személyek adatait jeleníti meg, melyet ki lehet exportálni a szokásos módon Excel formátumba.
 22. Felhasználók által létrehozott egyedi adatmezők bővítés
  A Felhasználók által létrehozott egyedi adatmezők modul kibővült a Crm kontakt adatokkal. Most már a Crm program kontakt személyeit is ki lehet bővíteni egyedi adatmezőkkel!

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2021-Szeptember

 1. Gyártás modul: alapanyag kiválasztás
  A Gyártás modul alapanyag kiválasztásakor nem jelenítjük meg a fő terméket, mert bizonyos esetekben felhasználói hibák fordulhatnak elő.
 2. Crm program: Ablak és menü beállítások
  Letisztultabbá tettük a Crm szoftver beállításait: létrehoztunk egy “Ablak és menü” legördülő menüt a Beállítások fül alatt és ez alá helyeztük át az összes ablakkal, menüponttal és kinézet menedzserrel kapcsolatos beállításokat.
 3. Jelentés: Fifo modulra kihegyezve
  A “Raktárkészlet jelentés egy adott napra” jelentést teljes mértékben felkészítettük a Fifo modulra: adat rögzítéskor (mely automatikusan történik az Ügyviteli program kilépésekor) nem a termék utolsó bevételezési árral számol, hanem külön-külön összeadja a különböző árakon bevételezett azonos termékek árat, darabszámmal megszorozva.
 4. Több raktáras jog betöltés
  A több raktáras ügyviteli program verzióban, a Felhasználók/Jogosultságok modulban 95%-al felgyorsítottuk a jog betöltéseket. Mint ismeretes, itt raktáranként külön-külön lehet jogokat adni a különböző felhasználóknak.
 5. Új jelentés: Jogosultságok jelentés, felhasználóként
  Elkészítettük a “Jogosultságok jelentés, felhasználóként” jelentést, mely felhasználónként kilistázza, hogy milyen modulokra kapott jogokat. Többraktáras verzióban raktáranként külön-külön lehet a jogokat megtekinteni. A jelentés eredményét ki lehet nyomtatni, vagy Excel formátumba lehet kiexportálni. A jelentés elérhetősége: Jelentések / Egyéb / “Jogosultságok jelentés, felhasználóként”.
 6. Üzletkötő korlátozás: már a Crm szoftverben is
  Az üzletkötőknél be lehetett állítani – a Felhasználók/Jogosultságok modulban -, hogy csak a saját ügyfeleiket lássák. Most megoldottuk, hogy ez a Crm szoftverben is működjön! Nagyon hasznos lehet akkor, ha az üzletkötők a Crm programban rögzítik a saját ügyfeleikhez tartozó eseményeket, de nem láthatják a többi céget.
 7. Ablak visszaállítás normál méretre a Crm programban
  Előfordul, hogy a felhasználó addig állítgatja az ablak pozícióját, míg az ablak széle bekerül a fő ablak alá és nem tudja többé “megragadni”. Hasonlóképpen a Termékekhez, a Crm szoftverben is létrehoztuk az “Ablak normál méret” parancsot, mely visszaállítja az ablak méretét és pozicíóját. Ez a menüpont a a Beállítások fül alatt az “Ablak és menü” legördülő menüre kattintva érhető el.
 8. Pénztár: Előjeles mozgás
  Létrehoztunk egy Előjeles mozgás oszlopot a Pénztár modulban .
  Ugyanazokat a pénztár értékeket mutatja, mint a Mozgás összege oszlop, azzal a különbséggel, hogy a Kivét jelzésű sorokat mínusz előjellel mutatja. Az oszlop alul dinamikusan összesíti az értékeket, ezért ha leszűrjük a pénztárat egy adott értékre, akkor az összesítés már csak a leszűrt adatokra fog vonatkozni.
 9. Jelentés: extra csoportosítási lehetőségek
  Választási opciókkal bővítettük ki Jelentések/ Szállítólevél/ “Kiadás – Fifo Lista” jelentést. A felhasználó az alábbi összevonások (csoportosítások) közül választhat:
  ◉ Azonos termék
  ◉ Azonos termék és eladási ár
  ◉ Ne legyen összevonás
  Fontos tudni, hogy ez a jelentés csak akkor elérhető, ha aktív a Fifo modul.
 10. Termékek szám csoportosítás
  A termékek ablakban ezres tagolással jelenítettük meg az összes ár típusú adatot az ügyviteli szoftverben.
 11. Hosszban tárolt termékek: kiadási ablak
  Újra terveztük és modernizáltuk a hosszban tárolt termékek kiválasztási ablakát a Szállítólevél + Számla modulban.
 12. Csoportos adószám rögzítése
  Már csoportos adószámot is el lehet menteni a Vevők és Beszállítók modulban. A számlázáskor kiválasztott vevő csoportos adószámát automatikusan átveszi a számlázó program.
 13. Projekt szoftver: árak újrafrissítése
  Elkészítettünk egy új funkciót a Projekt szoftverben, mely újrafrissíti az projekt tétel árakat a termék törzsből. Akkor lehet hasznos például, ha újra el kell küldenünk egy ajánlatot, de közben megváltoztak az árak, vagy túl sokat módosítottunk a projekt tételeinek az árain és vissza szeretnénk állítani az eredetire.
  Ez a funkció csak a kijelölt sorokra vonatkozik (Ctrl + Egér klikk), így megtehetjük, hogy csak néhány sor árait frissítjük a projekt szoftverben. Elérhetőségek Parancsok menü/ Csoportos műveletek / Ár módosítás /Tételek árainak frissítése a termék törzsből
 14. Sarzs számos termékek selejtezés: extra ellenőrzés
  Ha a sarzs számos (gyári számos) termékeket akarunk selejtezni a Selejtezés modulban, akkor az ügyviteli szoftver ellenőrzi, hogy a felhasználó ne adhassa hozzá a kosár táblázathoz ugyanazt a gyári számot kétszer.
 15. Pénztár: Egyedi adatmezők
  Már a Pénztár modulban is alkalmazhatók a Felhasználók által létrehozott egyedi adatmezők. Le szeretné szűrni a pénztár sorokat saját feltétel szerint? Hozza létre az egyedi adatmezőt a pénztárhoz és az ügyviteli szoftver automatikusan felajánlja a szűrési, rendezési lehetőséget rá.
 16. Csoportos minimum készlet állítás
  A Termékek modulban a kijelölt termékek minimumkészletét egyszerre át lehet állítani egy megadott értékre. Elérhetőség : Termék menü / Egyéb funkciók / Csoportos műveletek / “Kijelölt termékek minimum készlet módosítása”
 17. Szállítólevél: egyedi sorszámú termékek, egyedi adatmezőkkel
  Megoldottuk a szállítólevél készítésnél azt, hogy ha egy termék egyszerre egyedi sorszámú és a felhasználói adatmezői is ki vannak töltve, akkor az ügyviteli program rögzíti az adatokat a szállítólevél sorokra is. Természetesen ez csak akkor működik, ha a szállítólevél sorok ugyanazokat az egyedi adatmezőket tartalmazzák, mint a termékek (de ez megoldható sima másolással is a Felhasználói adatmezők modulban)

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2021-Augusztus

 1. A Crm program násza az Ügyfelekkel
  Az ügyviteli szoftverben levő Crm programnak külön adatbázisa volt eddig: a crm programban levő ügyfelek és a normál ügyféltörzs között adatcsere folyt a háttérben. Az egész folyamatot leegyszerűsítettük oly módon, hogy az új ügyviteli programban a Crm szoftver adatbázisa egy az egyben közös az ügyfelekkel, így ha bármilyen dolgot módosítunk, valós időben a másik “oldalon is láthatjuk.
 2. Kölcsönző szoftver: könnyebb áttekintés
  A kölcsönzési ablakban részekre bontottuk a tételek táblázatát a Kölcsönző programban. Ezek a szakaszok: Fontos Adatok, Árak és Kiegészítő adatok. Mindhárom szakasz háttérszíne különbözik, hogy segítse a kölcsönző szoftver felhasználóját a gyors kezelésben.
 3. Számla nyilvántartó program
  A Számla nyilvántartó modulban, ha a Kimenő számláknál vevőt választunk ki, akkor már nem csak a vevőket ajánlja fel az ügyviteli program, hanem azokat a cégeket is, akik beszállítók és vevők is.
 4. Módosító számla
  Módosító számla készítésekor eddig az ügyviteli program nem rögzítette a felhasználó nevét, az új verzióban már ezt az adatot is elmenti.
 5. Projektből számlázás: cím adatok
  Eddig, ha számlát állított ki a felhasználó a Projekt szoftverből, nem lehetett átszerkeszteni a cím adatokat utólag, ezt most engedélyeztük.
 6. Crm program: Fő cím és szállítási cím
  A Crm programban létrehoztuk a “Fő cím” és “Szállítási cím” gombokat, melyekre kattintva kényelmesen, külön ablakban lehet szerkeszteni a címeket. A További címek táblázatban természetesen korlátlanul lehet egyéb címeket rögzíteni.
 7. Selejtezés: Sarzs számos termékek
  A Selejtezés modul eddig nem tudta lekezelni a sarzs számos (gyári számos) termékeket. Az ügyviteli szoftver észleli, ha sarzs számos terméket szeretne a felhasználó selejtezni és egy külön ablakban megjeleníti a rendszerben található gyári számokat, darabszámmal együtt.
 8. Jelentős gyorsítás a raktárak közötti váltásnál.
  A Több raktáras modulban felgyorsítottuk a raktárak közötti váltás idejét 94%-al. Ez a gyorsítás elsősorban nagy számú termék és Internetes kapcsolódás együttes használatakor szembetűnő.
 9. Selejtezés: kibővített nyomtatvány
  A “Selejtezés Formátum 02”-es nyomtatványt kibővítettük a Selejtezés modulban , így most már meg tudja jeleníteni a sarzs számos (gyári számos) termékek gyári számait és lejárati dátumait.
 10. Több Raktár: alapértelmezett polc
  A Több raktáras program verzióban optimalizáltuk a termékek alapértelmezett polcának betöltődését.
 11. Projektből számlázás: e-számla
  A Projekt szoftverből számlázás esetén bizonyos esetekben a program nem töltötte ki az ügyfél belső azonosítóját a számlában és emiatt az esetleges e-számla nem ment ki az ügyfélhez, ezt javítottuk.

 12. Crm program: Megtörtént Események
  A Crm program Megtörtént Események résznél betettünk egy “Automata szerkesztés” jelölőnégyzetet. Ezt kipipálva a Crm szoftver megtörtént esményei folyamatosan szerkesztési üzemmódban maradnak. Hasznos akkor, ha folyamatosan eseményeket módosítunk, például ha fél órán keresztül hívjuk az érdeklődőket és ennek eredményeit rögzítjük, mikozben kiegészítünk korábbi eseményeket.
 13. Automatikus Ügyviteli szoftver frissítés
  Ha a felhasználónak érvényes éves frissítése van és az ügyviteli programban be van állítva a “Keressen frissítést a program induláskor”, akkor a program induláskor ellenőrzi, hogy van-e újabb verzió és ha igen, megkérdezi a felhasználótól, hogy töltse-e le azt.
 14. Raktár közti mozgás: Fejlécek és láblécek szerkesztése
  A Több raktáras program verzióban már lehetőség van a fejléc és lábléc szerkesztésére menetközben. Elérhetőség: raktár közti mozgás ablak menü / Egyéb / Egyéb szállítólevél adatok / “Fejléc szerkesztés”, illetve “Fejléc szerkesztés”. Természetesen ez a menü is testre szabható, ezért az említett két menüpontot át lehet helyezni könnyebben elérhető helyre, ha gyakran használjuk.
 15. Ügyfelek: cím rögzítés, adószám szerint
  A “Cím rögzítés, adószám szerint” funkció akkor hasznos, ha már rögzítettünk egy ügyfelet az ügyviteli programban, de még nem rögzítettük a címet, vagy rossz a rögzített cím. Ha rákattintunk a menüpontra, lekérdezi a Nav szerveréről a cím adatokat és az eredménnyel felülírja a jelenlegi cím adatokat.
  Elérhetőség: Ügyfelek menü/ Egyéb funkciók/Adószám alapú műveletek/Cím rögzítés adószám szerint.
 16. Szerviz szoftver: Jelentés módosítás
  Naprakészre hoztuk a “Munkalap keresés ügyfél és tétel szerint” jelentést a Szerviz szoftverben.
 17. Crm program: új ügyfél
  Ha a Crm programban új ügyfelet hozunk létre, az automatikusan Vevői státuszt kap az Ügyfelek modulban.
 18. Cím rögzítés, adószám szerint az összes ügyfélre
  Ez a hasznos funkció az összes rögzített ügyfelünk címét frissíti úgy, hogy adószám alapján megkeresi a Nav adatbázisában az adott cég címét. Kihagyja azokat a cégeket, ahol nincs kitöltve az adószám.
  Elérhetőség: Ügyfelek menü/ Egyéb funkciók/Adószám alapú műveletek/”Az Összes cég cím rögzítése adószám szerint”.
 19. Felhasznált anyagok a Szerviz programban
  A a Szerviz szoftverben található “Felhasznált anyagok” adatrács oszlopait visszállíthatjuk az eredeti beállításokra. Elérés: egér jobb klikk az adatrácson, és a megjelenő menüben a “A táblázat oszlopainak visszaállítása” menüpontra kell kattintani. Korábban csak a Munkalap ablak összes táblázatát lehetett visszaállítani egyszerre. Ez a parancs kizárólag az aktuális szerviz szoftver felhasználóra vonatkozik, a többi felhasználót nem érinti.
 20. Kölcsönző program: gyorsított számolások
  A Kölcsönző program böngészésben és a megnyitott kölcsönzés sorok megjelenítésénél is felgyorsítottuk sor összesen és a sor nyereség információk kiszámolását.
 21. Ügyviteli szoftver nyomtatványok: sorszám megjelenítés
  Az ügyviteli program nyomtatványain (pl. szállítólevél, számla, bevételezés stb.) az új verzió kis betűvel megjeleníti az nyomtatvány belső sorszámát. A fő ok az, hogy az ügyviteli programban nagyon sok nyomtatvány közül lehet választani (például 39 számla nyomtatvány és 36 szállítólevél nyomtatvány van jelenleg) és időnként az ügyfeleink egyedi módosításokra kérnek meg bennünket. Ilyenkor fontos tudnunk, hogy mely nyomtatvány van az ügyfélnél beállítva alapértelmezettnek. Korábban ezt csak a Beállításokban tudta megnézni, de most már magán a nyomtatványon is szerepl, apró betűkkel. A részletes leírást, képernyőképekkel itt találja.
 22. Szállítólevél keresés
  Felgyorsítottuk a szállítólevél készítés ablakban a termék névre keresést az ügyviteli programban.
 23. Jelentés módosítás
  Átdolgoztuk és hatékonyabbá tettük a “Termékből (a megadott indőintervallumon belül) eladott mennyiség ” jelentést, mely a főmenü/Jelentések/Termékek alatt található.
 24. Polc modul módosítás – Bevételezésnél
  Korábban gondot okozhatott bizonyos esetekben bevételezésnél, ha két különböző raktárban azonos nevű polcok szerepeltek és egy ilyen polc volt megadva a bevételezett termék alapértelmezett polcának. Ezt javítottuk.
 25. Cím rögzítés adószám szerint
  Az “Új ügyfél rögzítés adószám megadásával” és a “Cím rögzítés adószám szerint” funkciókat módosítottuk úgy, hogy az ügyviteli program által lekérdezett cím adatok minden szavának első betűje nagy betű legyen, a többi pedig kicsi.
 26. Kedvezmény műveletek
  Az Ügyfeleknél létrehoztunk az “Egyéb funkciók” alatt egy “Kedvezmény műveletek” almenüpontot és ide mozgattuk az alábbi menüpontokat, a jobb áttekinthetőség miatt:
  • Termék kedvezmény: A jelenlegi ügyfél kedvezményeinek másolása
  • Termék kedvezmény: A kimásolt ügyfél kedvezményeinek bemásolása a jelenlegi ügyfél kedvezményeibe
  • Termék kedvezmény ügyfélre (összes)
  • Szolgáltatás csoport kedvezmény
  • Szolgáltatás kedvezmény
  • Szolgáltatás kedvezmény ügyfélre (összes)
 27. Ugrás a Crm-ből a Vevőkre és vissza
  Mint ismeretes, a Crm programban más jellegű adatokat tárolunk ugyanarról az ügyfélnél, mint a Vevőknél (illetve Beszállítóknál). Időnként szükség lehet mindkét oldalon rögzíteni adatokat. Ezért fejlesztettük ki a Crm szoftverben az “Ugrás az ügyfél törzsre” funkciót, mely a Crm szoftver “Egyéb funkciók” fülön található, illetve a Vevők modulban az “Ugrás a CRM-re” funkciót, mely az “Egyéb funkciók” menüpont alatt van. Az “Ugrás az ügyfél törzsre” megnyitja az ügyfeleket és kijelöli ugyanazt a céget, mely a Crm szoftverben ki volt jelölve, az “Ugrás a CRM-re” pedig ugyanezt teszi, a másik irányból: megnyitja a Crm modult és kijelöli azt az ügyfelet, mely aktív olt az ügyfeleknél.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2021-Július

 1. Kölcsönző szoftver
  A Kölcsönző szoftverben ha átállítjuk a kölcsönzés kezdő, vagy záró dátumát, a program megkérdezi, hogy “Állítsam be az összes tétel dátumát erre a dátumra?”. Megerősítő válasz esetén a kölcsönző program az összes tétel kezdő és záró dátumát átállítja.
 2. Pénztár
  A Pénztár modulban elkészítettünk egy “Pénztár jelenlegi egyenleg összesítő” nevű új nyomtatványt, mely kinyomtatja a pénztár jelenlegi összegét, pontos időbélyeget, átadó és átvevő nevét (aláírás hellyel).
 3. NAV Online számla
  Kiegészítettük a NAV Online számla modult: ritkán előfordul, hogy a NAV-nak elküldött számla után későn érkezik meg a NAV tranzakciós id száma, emiatt nem lehet rögtön lekérdezni  a számla státuszát.
  Ilyenkor a Számla Böngészés modulban el kell indítani a “NAV-nak elküldött számlák” menüpontot, a megjelenő ablakban ki kell választani az adott számlát és a “Tranzakciós ID újraolvasása állományból” gombra kell kattintani.
 4. Visszavételezés: szállítólevél példányszám
  Most már a visszavételezési szállítólevélnél is be lehet állítani a példányszámot a Beállítások / Szállítólevél példányszám menüpontban. Az ügyviteli szoftver alapértelmezetten beállítja a globális beállított példányszámra, de itt felül lehet bírálni.
 5. Kölcsönző szoftver
  Ha utólag átírjuk a kölcsönzési tételek darabszámát a Kölcsönző szoftverben , a program mennyiség ellenőrzést végez és nem enged nagyobb mennyiséget rögzíteni, mint a raktáron levő darabszám.
 6. Szállítólevél gyorsítás
  Felgyorsítottunk a szállítólevél modulban a tételek hozzáadását a kosár táblázathoz.
 7. Jelentés bővítés
  A Jelentések / Vevő / “Vevő jelentés (termékek vásárlása)” jelentést kiegészítettük a “Kiszámlázatlan és nem stornózott” opcióval.
 8. Szállítólevél működés kiegészítés
  A szállítólevél keresés  mindig visszaáll az alapértelmezett beállításra. Például, ha a termék megnevezés az alapértelmezett keresés, majd átváltunk vonalkódos keresésre és rákeresünk egy vonalkódra, az ügyviteli program visszaáll termék megnevezés szerinti keresésre, miután megtalálta és kosárba tette a tételt.
  Létrehoztunk a Szállítólevél Beállítások menü alá egy új menüpontot:”Ne állítsa vissza az alapértelmezett keresést, tétel hozzáadása után”, így megoldható az, hogy hiába pl. termék cikkszám az alapértelmezett keresés, az ügyviteli szoftver nem áll vissza rá, ha ez ki van pipálva.
 9. Visszavételezés
  A Visszavételezés modulban a kijelölt ügyfél kiválasztását az Enter gomb lenyomásával, vagy duplaklikkel is véglegesíteni lehet, felgyorsítva az adatrögzítést.
 10. Új Projekt Árajánlat nyomtatvány – kétszeres alábontással
  A Projekt szoftverben elkészítettünk egy új árajánlat nyomtatványt, mely teljes mértékben képes arra, hogy a projekt árajánlaton levő tételeket főcsoportra és azon belül árcsoportra bontsa.
  Hogy működik? Alap esetben a tételek mellett az alcsoportot szokták kijelölni a projekt szoftvert használók, például “Ház felújítás szolgáltatások”, vagy “Alapanyagok ház felújításhoz”. Ilyenkor a projekt program az árajánlaton automatkusan összesíti a “Ház felújítás szolgáltatások” és az “Alapanyagok ház felújításhoz” alá tartozó összegeket (természetesen a végösszesent is mutatja, ha ez be van kapcsolva).
  De hogy viselkedik a program egy bonyolultabb árajánlatnál?
  Mi történik, ha ugyanabban az árajánlatban kertépítést is szeretnénk szerepeltetni és azon belül külön kertépítési szolgáltatásokat és fákat, növényeket is??
  Ilyenkor jön képbe a főcsoport :-) . Az előzőleg említett tételek alcsoportjait nem változtatjuk meg, hanem beírjuk a főcsoporthoz minden sorba, pl. hogy “Ház” (másolni is lehet).
  Majd felvisszük a kertépítési szolgáltatásokat, “kert” főcsoportba és az árajánlaton szereplő növényeket szintén a kert főcsoportba, “növények” alcsoportba.
  Az árajánlatot így jeleníti meg majd a Projekt kezelő program:

  • Tételesen megjeleníti a Ház felújítás szolgáltatásokat, árakkal, majd a végén összesíti őket
  • Tételesen megjeleníti az alapanyagokat, árakkal, majd a végén összesíti őket
  • Összesíti a teljes “Ház” összegeket (ház felújítások+alapanyagok)
  • Tételesen megjeleníti a kertépítési szolgáltatásokat, árakkal, majd a végén összesíti őket
  • Tételesen megjeleníti a növényeket, árakkal, majd a végén összesíti őket
  • Összesíti a teljes “Kert” összegeket (kertépítési szolgáltatások+növények)
  • A Végösszesenben mindent összesít
 11. Jelentés bővítés
  Kibővítettük a Jelentések/Szállítólevél/”Tételek összesítése a szállítólevelekben” jelentést. Opcióként a felhasználó bejelölheti, hogy nem csak a normál szállítóleveleket, hanem a Raktár közötti kiadási szállítóleveleket is látni szeretné az összesítésben.
 12. E-Számlázás: Gyorsítás
  Az Elektronikus számla (e-számla) modulunkat https://www.szamlakozpont.hu/ kezelő részét most már külön szálon futtatjuk, hogy hatékonyabbá tegyük az ügyviteli program működését.
 13. Sarzs számos termékek: Leltár
  A Sarzs számos termékek leltározásánál eddig csak a darabszámot lehetett módosítani, most már át lehet írni magát a sarzs számot is.
 14. Árajánlat árainak aktualizálása
  Egy új menüpontot hoztunk létre az Árajánlat vevőknek modulban. Az Egyéb/”Árajánlat árainak aktualizálása” menüpontra kattintva az ügyviteli szoftver újraszámolja az összes tétel árait. Mikor hasznos ez?
  -Ha a felhasználó nem a megfelelő ügyfelet választotta ki és az új ügyfél kiválsztása után aktualizálni kell az árakat, az új ügyfél kedvezményeivel.
  -Ha a felhasználó átírta az árajánlat árait, de úgy dönt, hogy vissza akar mindent állítani az eredetire.
 15. Beszállítói rendelés gyorsítás
  Gyorsítottunk a Beszállítói megrendelés betöltődésén.
 16. Pénztár
  A Pénztár modulban kibővítettük a számla sorszáma adatmező hosszát 30 karakterre, mert a Bejövő számlák nyilvántartása használatakor előfordul, hogy hosszabb számlaszámokat is rögzítenek. A két modul között az az összefüggés, hogy a Bejövő számlák modulban a kijelölt számlát egy kattintással be lehet tenni a pénztárba.
 17. Bevételezés menüpont átrendezése
  Átrendeztük a Bevételezés menüjét, hasonlóan a Szállítólevél+Számla modul menüjéhez: létrehoztunk egy “Adatok betöltése” menüpontot, mely egy helyen tartalmazza az összes importálási lehetőségeket. Így az ügyviteli program felhasználója könnyebben átlátja a lehetőségeket.
 18. Árajánlat gyorsítás
  Gyorsítottunk az Árajánlat Vevőknek modul betöltődésén.
 19. Ügyfél rendelés / Foglalás
  Az Ügyfél rendelés/Foglalás böngészés moduljában korábban bizonyos szituációkban nem működött jól az érvénytelenítés funkció, ezt most javítottuk.
 20. Sarzs számos termékek leltározása
  A Sarzs számos termékek leltározása eddig nem engedte a “nullás” készletű sarzs számok leltározását, a jelenlegi ügyviteli szoftver már engedi.
 21. Beszállítói rendelés : beszállító kiválasztás
  Optimalizáltuk a beszállító kiválasztását a Beszállítói megrendelés modulban.
 22. Árajánlat duplikálás: árak aktualizálása
  Árajánlat duplikálása után az ügyviteli program felteszi a kérdést a felhasználónak, hogy át akarja-e számolni a tételek árait. Mikor lehet hasznos ez a funkció?
  -Ha a felhasználó egy régi árajánlatot duplikált és közben megváltoztak a tételek alap eladási árai
  -Ha a felhasználó egy másik ügyfél árajánlatát duplikálta (mivel hasonló tételeket visz az új ügyfél) és aktualizálni kell az árakat.
 23. Fifo kezelés: Szállítólevél nyomtatvány
  Fifo kiadás esetén, ha a 30-as számú szállítólevél formátumot használta a felhasználó és utólag meg szerette volna nézni a szállítólevél képét a Mozgások böngészésében, akkor egy hibaüzenet jelent meg, hogy nem találja a program a kiegészítő megjegyzést (ettől függetlenül megjelenítette). Ezt javítottuk.
 24. Bevételezés véglegesítés gyorsítás
  Gyorsítottunk a Bevételezés véglegesítési folyamatán. A gyorsulás elsősorban távoli adatbázishoz kapcsolódás esetén látványos.
 25. Proforma számla duplikálás
  Az ügyviteli szoftver Proforma számla böngészésében lehetőség van egy meglévő proforma számla duplikálására. A duplikálás nem másolta át a közterület jellegét. Ezt módosítottuk.
 26. Szerviz szoftver
  A Szerviz szoftver Tartozékok adatai, csak akkor töltődnek be, ha valóban szüksége van rá a felhasználónak, ezzel is gyorsítottunk a Szerviz program betöltődésén.
 27. Sms Sámán: direkt Sms küldés a Crmből
  Megoldottuk, hogy a Crm szoftverből direkt sms küldhető az Sms Sámánt használó ügyfeleinknek.
 28. Bevételezés:importálás Excelből
  Kifejlesztettünk egy hasznos funkciót a Bevételezésben: Excel állományból be lehet importálni a bevételezendő tételeket. A részletes leírás itt érhető el.
 29. Crm szoftver: megtörtént események jelentés
  A Crm programban kibővítettük a megtörtént események jelentést úgy, hogy időintervallumot lehet kiválasztani (az alapértelmezett egy hónap a mai naptól visszafelé számolva), valamint meg lehet határozni az események maximális számít. Például le lehet kérdezni az utóbbi két hétben az utolsó 50 eseményt. A jelentés elérhetősége: Crm menü / Jelentések fül / Esemény jelentések / Összes esemény(szűkített), illetve Összes esemény(bővített)

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2021-Június

 1. Kölcsönző szoftver
  Eddig az új kölcsönzés készítés folyamatában automatikusan felugrott a kölcsönzés adatlapja, melyben rögzíteni lehet a kölcsönzés főbb adatait. Ezt módosítottuk úgy, hogy a kölcsönző szoftver felhasználója beállíthatja, hogy felugorjon automatikusan, vagy sem. Természetesen az adatlapot utólag is bármikor meg lehet hívni.
 2. Szerviz szoftver
  Felgyorsítottuk a szerviz munkalapokhoz tartozó felhasznált alapanyagok betöltődését és sor összesen kiszámolását.
 3. Általános Ügyviteli szoftver
  Az összes általános ablaknál kifejlesztettük, hogy minden felhasználó külön-külön testre szabhatja a saját menüjét (átmozgatás, átnevezés stb.) az Ügyviteli szoftver főmenüjéhez hasonló módon.
  Olyan általános modulok használják, mint például az összes jelentés, Megrendelés beszállítótól böngészés, Ügyfél Rendelés / Foglalás – böngészés,Kölcsönzés böngészés.
 4. E-Számlázás : új szolgáltató
  Az Elektronikus számla (e-számla) modulunkat kibővítettük a https://www.szamlakozpont.hu/ szolgáltatóval, így már két e-számla szolgátatóval tud az ügyviteli programunk együttműködni.
 5. Kölcsönző szoftver – szigorúbb ellenőrzés
  A Kölcsönző program – tétel hozzáadásakor- figyelmeztette a felhasználót, ha nem volt elegendő mennyiség raktáron, de a felhasználó ettől függetlenül folytathatta a műveletet. Most új beállítást hoztunk létre, melyben beállítható, hogy a kölcsönző program csak figyelmeztessen, vagy ne engedje a tételt rögzíteni.
 6. Számla Fizetési felszólítás: visszajelzés
  A Számla böngészés menüben levő “Felszólító email küldése a kijelölt számlára” menüpontra kattintva az ügyviteli szoftver egy információs ablakot jelenít meg, amikor elküldi az emailt. Az információs ablak néhány másodperc múlva elhalványul és eltűnik.
 7. Több raktáras raktár szoftver: aktív raktár szín állítása
  A Több raktáras raktár szoftvert kibővítettük úgy, hogy raktáranként egyedi színt lehet kiválasztani. Az ügyviteli szoftver újraindítása után ha kiválasztunk egy raktárat, a raktár kiválasztó legördülő menü háttere olyan színű lesz, mint amit korábban beállítottunk neki. Nagy előnye, hogy első pillantásra látszik, hogy melyik az aktív raktár.
 8. Kölcsönző szoftver
  A Kölcsönző programban eddig is be lehetett állítani a kölcsönzés kezdő és záró időpontját, valamint – opcionálisan – tételenként külön-külön be lehetett állítani a kezdő és záró időpontokat. Ebben a fejlesztésben megoldottuk, ha a kölcsönző szoftver észreveszi, hogy valamelyik kölcsönzési sor kezdő időpontja kevesebb, mint a teljes kölcsönzés kezdő időpontja, illetve, ha kölcsönzési sor záró időpontja nagyobb, mint a teljes kölcsönzés záró időpontja, akkor figyelmezteti a felhasználót és felajánlja az alábbi választási lehetőségeket:
  1.”A kölcsönzési sor dátum legyen a kölcsönzés dátuma”
  2.”A kölcsönzés dátuma legyen a kölcsönzési sor dátuma”
  3.”Majd én kézzel beálítom”
 9. Számla Fizetési felszólítás: számla csatolás
  A Számla fizetési felszólítás (emailben) már a teljes számla pdf-et is csatolja az emailhez.
 10. Woocommerce webáruház összekötés – raktáranként
  Eddig az ügyviteli program egy woocommerce áruházat engedett összekötni a raktár modullal. Kibővítettük a több raktáras program verziót úgy, hogy raktáranként külön-külön webáruházat lehessen megadni, így minden külön virtuális raktár az ügyviteli szoftverben összekapcsolható egy webáruházzal.
 11. Több termék törlése egyszerre
  Ha az ügyviteli programban a felhasználó egyszerre kijelölt több terméket és rákattintott a törlés gombra, korábban is figyelmeztetett a program, de ezt most megváltoztattuk úgy, ha több, mint egy termék van kijelölve, kétszer kérdez rá a program. Ennek az az oka, hogy többször is előfordult, hogy bizonyos felhasználók figyelmetlenségből kitöröltek nagyobb mennyiségű adatot.
 12. Új jelentés készült
  Elkészítettünk egy új jelentést az ügyviteli szoftverben, melynek neve “Egy ügyfél kintlévő termékei, szállítólevél és visszavételező szállítólevél alapján”. Ez a jelentés a kiválasztott ügyfél szállítólevelei és visszaévételezési szállítólevelei tételes mennyiségét mutatja meg.
  Elérhetősége: “Jelentések > Szállítólevél> “Egy ügyfél kintlévő termékei, szállítólevél és visszavételező szállítólevél alapján”.
 13. Bejövő számla-> Pénztárba
  Amikor egy bejövő számlából Pénztár bizonylatot készítünk, akkor a pénztár bizonylatban hasonlóan tölti ki az ügyviteli szoftver a Számla sorszáma, Eredet és Szöveg mezőket, mint a készpénzes kimenenő számlák esetén.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2021-Május

 1. Általános Ügyviteli szoftver
  Lecseréltük az adatbázis kapcsolódási motort a legújabbra, emiatt a program felgyorsult, elsősorban a sok adatot érintő lekérdezéseknél.
 2. Szerviz szoftver: Felesleges menüpont törlése
  Kivettük a “Hiba rövid leírásának szerkesztése” menüpontot a Szerviz programból. Felesleges volt, mert a hiba leírása elérhető a Kiválasztott munkalap fülről is.
 3. Ügyfél megrendelés: Szállítólevelet készít azonnal
  A Vevői megrendelés böngészés modulban eddig isegy kattintással szállítólevelet lehetett készíteni a kiválasztott vevői rendelésről. Ugyan másodszorra az ügyviteli program már nem engedte, hogy újabb szállítólevelet készítsen a felhasználó, nem frissített azonnal.
  Ez a módosítás azonnal frissíti az adott megrendelés státuszát, így kivédtük azt a felhasználói hibát, hogy tévedésből egymás után kétszer kattint a szállítólevél készítés menüpontra.
 4. Mező szintű Jogosultság kezelés: már a Számla böngészésben is működik
  A Mező szintű Jogosultság kezelés  modul már a Számla böngészésben is működik: csak az arra jogosult felhasználók írhatják át a számla megfelelő adatmezőit (pl. mikor fizetett, mennyit fizetett az ügyfél).
 5. Szerviz szoftver: Munkalap betöltés
  Felgyorsítottuk a munkalap modul betöltését a Szerviz szoftverben.
 6. Számla nyomtatvány módosítás
  Módosítottuk az angol/magyar nyelvű “Számla Formátum 18”-as nyomtatványt, mert milliós nagyságrendnél megtörte a sor bruttó végösszeget.
 7. Szerviz szoftver: Oktató videók
  Aktualizáltuk a Szerviz szoftverből elérhető oktató videókat, valamint elkészítettünk egy új szerviz programmal kapcsolatos videót: “A Szerviz program használatba vétele, törzs adatok beállítása” témában.
 8. Összeállítás (gyártás) : sarzs számos végtermék
  Az Összeállítás (gyártás) termékekből recept szerint modul eddig csak normál típusú végtermékkel működött. Ez a fejlesztés lehetővé teszi, hogy sarzs számos végtermékre is működjön a gyártás. A gyártás végén – ha sarzs számos termékről van szó – felugrik egy ablak, melybe a felhasználó rögzítheti az új, legyártott termék sarzs számát és lejárati dátumát.
 9. Vevők: Ügyfél információs ablak
  A Szállítólevél+Számla modulban megszokott Ügyfél információs ablakot betettük a Vevők és Beszállítók modulokba is.
 10. Szerviz szoftver: Menü módosítás
  Átrendeztük a Szerviz szoftverben menüjét, hogy logikusabb legyen a felhasználók számára. Néhány változás, a teljesség igénye nélkül:

  • A Karbantartás menüt átneveztük Törzs adatok-ra
  • A Szerviz ügyfelek menü átkerült a Törzs adatok alá, kiemelt színnel
  • Az Egyéb menüpont alá létrehoztunk egy Munkalap menüt és ez alá csoportosítottuk az összes munkalappal kapcsolatos parancsot
  • Bizonyos menüpontok ikonjait lecseréltük
 11. Számla készítés: opcionális cégnév ellenőrzés
  Számla készítéskor a NAV Online adatszolgáltatás modul eddig is ellenőrizte, hogy valós-e az adószám, belföldi adóalany esetén.
  Az új ügyviteli programban létrehoztunk egy “Számla készítés: ellenőrizze a cégnevet, adószám alapján?” nevű beállítást, mely ha be van kapcsolva, számlázáskor azt is ellenőrzi, hogy a Számla modulban megadott adószám és cégnév egymáshoz tartozik-e. Mit jelent ez? Előfordulhat, hogy a cégnév jó, de egy másik létező cégnév adószámát adták meg, vagy fordítva, az adószám jó, de nem jó az adószámhoz beírt cégnév. Mindkét esetben – ha a fenti beállítás ki van pipálva – a program figyelmeztet és nem engedi véglegesíteni a számlát.
 12. Összeállítás (gyártás) : sarzs számos alkatrészek
  Korábban csak normál termékeket lehetett alkatrészként megadni az  Összeállítás (gyártás) termékekből recept szerint modulban. Most már az ügyviteli szoftver képes a sarzs számos alkatrészek lekezelésére is. Gyártás véglegesítéskor a program egyenként feldolgozza az alkatrészeket és ha sarzs számos termékről van szó, felugrik egy külön ablak, melyben a felhasználó meghatározza, hogy a rendelkezésre álló sarzs számos termékekből hogyan szeretnék kiadni a mennyiségeket.
 13. Számla böngészés: Böngészésben kiválasztott számlák
  A Számla böngészés modulban elérhető “Böngészésben kiválasztott számlák” jelentést kibővítettük a pénznem oszloppal.
 14. Korábbi Szállítólevél betöltés gyorsítás
  A Szállítólevélben korábban is lehetőség volt egy korábbi Szállítólevél tételeinek a betöltésére. Felgyorsítottuk a folyamatot, kevesebb, mint fele idő alatt töltődnek be a tételek a kosár táblázatba.
 15. Számla böngészés: “Kijelölt számla ➜ Pénztárba”
  A “Kijelölt számla ➜ Pénztárba” modul végrehajtás előtt ellenőrzi, hogy a kijelölt számláról készült-e már korábban pénztár bizonylat és ha igen, nem engedi pénztárba tenni.
 16. Termékek betöltésének gyorsítása
  Felgyorsítottuk a Termékek sorainak a betöltését a Termék karbantartás ablakban.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2021-Április

 1. Visszavételezés : Ár elrejtése a nyomtatványon
  A  Visszavételezés modulban el lehet rejteni a visszavételezés nyomtatány árát, hasonlóképpen, mint a Szállítólevél és a Bevételezés moduloknál.
 2. Szerviz szoftver: új munkalap gyorsítás
  Felgyorsítottuk az új munkalap létrehozásának idejét a Szerviz szoftverben . Ez a gyorsulás főleg akkor szembetűnő, ha interneten keresztül (távoli adatbázissal) használják a szerviz programot.
 3. Szállítólevél : új nyomtatvány
  Elkészítettük  egy új szállítólevél nyomtatványt, mely egy letisztult, árat nem tartalmazó nyomtatvány. Ez már a harminchatodik szállítólevél formátum az ügyviteli programban!
 4. Ügyviteli szoftver gyorsítás, betöltődéskor 
  Az egy raktáras verzióban felgyorsítottuk a jogok betöltésének a folyamatát.
 5. Bevételezés: Kereső táblázat
  A Bevételezés kereső táblázatát kibővítettük a Termék megjegyzés és az Utolsó beszállító oszlopokkal.
 6. Visszavételezés : menü átrendezés
  Átrendeztük a Visszavételezés menü struktúráját, hogy hatékonyabban kezelhessék az ügyviteli program felhasználói.
 7. Szállítólevél : Egyedi sorszámú termékek
  Szállítólevél készítéskor, ha egyedi sorszámú terméket szeretnénk kiadni, Control+egérkattintással egyszerre több sort is ki tudunk jelölni, hogy hozzáadjuk a szállítólevél kosár táblázatához.
 8. Szerviz szoftver: Kiválasztott Munkalap kiemelés
  A Szerviz szoftverben a Munkalapok és “Kiválasztott Munkalap” fül közötti váltás nem volt minden új felhasználónknak egyértelmű, ezért élénk színnel kiemeltük az aktív fület. Elősegíti a gyorsabb váltást, hiszen nem kell “megkeresni”, mert a felhasználó szeme rááll az adott színre.
 9. Unas webáruház: automatikus frissítés
  Az Unas webáruház modulnál be lehet állítani, hogy milyen gyakran frissítsen az ügyviteli szoftver. Lehetséges értékek: Nincs frissítés, 10 percenként, 30 percenként, 1 óránként, 2 óránként. Emellett be lehet állítani, hogy melyik felhasználó bejelentkezése alatt frissítse az adatokat az Unas webáruházzal. A frissítés alatt az ügyviteli program feltölti a termékek mennyiségét és árait, valamint letölti az elmúlt 4 nap Unas webáruház megrendeléseit.
 10. Visszavételezés :nyomtatvány fejléc és lábléc szerkesztés
  A Visszavéltelezés modul Egyéb/Egyéb visszavételezés adatok menüjében lehetőség van a visszavételezés fejlécét és láblécét szerkeszteni (mely a nyomtatványon is megjelenik). Az ügyviteli szoftver megjeleníti a korábban rögzített fejléc, illetve lábléc sablonokat, így egy kattintással ki lehet őket választani, felgyorsítva a program kezelését. Természetesen a sablon betöltése után a szöveget tovább lehet szerkeszteni.
 11. Szerviz szoftver: Feladatok táblázat mentés
  Szerviz szoftver nem töltötte vissza a felhasználó által elmentett Feladatok táblázat oszlop sorrendjét; ezt korrigáltuk.
 12. Számlázz.hu számla kiállítás a Szerviz munkalapokból
  A Szerviz szofverből már ki lehet állítani számlát a számlázz.hu-n keresztül. Működés: ki kell jelölni a számlázandó munkalapokat a szerviz szoftverben (egér+kattintással), majd rá kell kattintani az Egyéb / Számlázás / “Számla készítés a kijelölt munkalapokról” menüpontra.
  A Szerviz program összegyűjti a munkalapok felhasznált anyagait, szolgáltatásait, munkadíját és kiszállási költségeit és felküldi az aktuális munkalap ügyfél adataival a számlázz.hu rendszerének. A számlázz.hu rendszertől visszakapott számlaszámot tárolja a kijelölt munkalapok Számla sorszám adat mezőjébe, így rögtön látszik, hogy mely munkalapokból készült számla és melyekből nem.
  Természetesen csak akkor működik, ha aktiválva van a számlázz.hu modul az ügyviteli programban.
 13. Kölcsönző szoftver: Kaució
  A Kölcsönző szoftver az új tétel hozzáadásnál átveszi a termék karbantartásban beállított Kaució mező tartalmát (melyet természetesen felül lehet bírálni)
 14. Szerviz szoftver: új jogosultság
  A Szerviz szoftverben levő felhasználó által szerkeszthető munkalap nyomtatványok meghívása mostantól joghoz kötött: csak az arra jogosult felhasználók használhatják.
 15. Unas Webáruház: variáns termékek
  Az Unas webáruház Variáns termék modulját kibővítettük egy plusz ellenőrzéssel: bezáráskor az ügyviteli szoftver megnézi, hogy vannak-e olyan variáns termékek, melynél a felhasználó elfelejtette kitölteni a “Termék variáns mezői” adatot, és ha igen, akkor hibaüzenetet ad és nem engedi bezárni az ablakot.
 16. Beállítások
  A Vonalkód minimum hossza és a Vonalkód maximum hossza beállításoknál már csak számot lehet rögzíteni. Egy felhasználónk – figyelmetlenségből – egy betűt is rögzített, mely gondokat okozott és nem szeretnénk, hogy másoknál is hibát okozzon.
 17. Jelentés módosítás
  Kibővítettük a “Jelentések > Vevő> “Vevő jelentés (termékek vásárlása)” jelentést. Az ügyviteli program varázslója rákérez, hogy a felhasználó szeretné-e megjeleníteni a Raktár közti kiadásokat is a jelentésben. Igen válasz esetén a program külön oszlopban jelzi a mozgás típusát (Szállítólevél | Raktár közti szállítólevél) és megjeleníti a raktár közti kiadásokat is. Ez a plusz funkció értelemszerűen csak a több raktáras verzióban működik.
 18. Szállítólevél: Kereső táblázat
  A Szállítólevél kereső táblázatát kibővítettük a Termék megjegyzés és az Utolsó beszállító oszlopokkal.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2021-Március

 1. Szerviz szoftver – Munkalap összekötése a Mező szintű Jogosultsággal
  A Szerviz szoftver Munkalap táblázatát összekötöttük a Mező szintű Jogosultság kezelés modullal. Ez azt jelenti, hogy a Több felhasználós rendszerben – amennyiben megvan a Mező szintű Jogosultság kezelés modul – jogosultságot tudunk adni felhasználónként, hogy törölhet, szerkeszthet, vagy éppen felvihet új munkalapot a szerviz szoftverben.
 2. Visszavételezés : eddig visszavételezett darabszám
  A Visszavételezés modulban a “Szállítólevél betöltés (Csak tételek)” menüpontban, gombnyomásra ki lehet jelölni az összes tételt, hogy egyszerre hozzáadjuk a visszavéltelezés kosár táblázatához.
 3. Felhasználók Által létrehozott egyedi adatmezők : Kifejezés mezők
  A Felhasználók Által létrehozott egyedi adatmezők modult kibővítettük kifejezés mezőkkel. Ezek nem valódi mezők, hanem számolt mezők pl. [Készlet]*[Súly]. Segítségével az Ügyviteli szoftver most már még rugalmasabban tudja kezelni a felhasználói adatmezőket.
 4. Szerviz szoftver – Lezárt munkalapok
  Ha lezárunk egy munkalapot a Szerviz szoftverben, a Berendezések fülön elérhetetlenek lesznek a “Berendezés hozzáadása”,”Eltávolít”, “Berendezés szerkesztése” és “Tartozékok karbantartása” gombok.
 5. Unas webáruház kapcsolódás: különböző feltöltési opciók
  Az Unas webáruház modul termék feltöltését kibővítettük az alábbi választható opciókkal (termékenként való feltöltésre vonatkozik):

  • Termék mennyiség,csoport,ár,leírások
  • Termék mennyiség,csoport,ár
  • Termék mennyiség,ár.
   Az utóbbi választás akkor kézenfekvő, ha az Unas webáruházban visszük fel a terméket, kezeljük a képeket és a leírásokat, de azt szeretnénk, hogy az Ügyviteli szoftver frissítse – kizárólag – a raktárkészlet mennyiséget és az eladási árat.
 6. Visszavételezés : Menü mentés
  Megoldottuk a menü teljes átrendezésének és elmentésének a lehetőségét a Visszavételezés modulban is, ugyanúgy,mint az ügyviteli szoftver főbb moduljaiban. Természetesen minden felhasználó külön-külön beállíthatja a saját menüjét.
 7. Webáruház kezelése
  A Webáruház kezelése modul (Virtuemart és WooCommerce webáruházak esetén) már átadja az ügyviteli programnak a NAV áfa szerinti státuszt is (Belföldi áfaalany, Nem áfaalany, Külföldi áfaalany, Egyéb).
 8. Jelentés módosítás
  Módosítottuk a “Jelentések > Vevő> “Vevő jelentés (termékek vásárlása)” jelentést. Eddig termék név szerint csoportosított, ami nem is okozott gondot, hiszen szinte minden ügyfelünknél úgy van beállítva az ügyviteli program, hogy ne engedjen két azonos nevű terméket rögzíteni. Ennek ellenére mégis vannak olyan ügyfelek, ahol szükség van arra, hogy több terméknek azonos neve legyen. Ezért a fenti jelentést úgy módosítottuk, hogy a termék belső azonosítója szerint csoportosítson.
 9. Visszavételezés : “Szállítólevél betöltés (Csak tételek) bővítés”
  Az ügyviteli program rákérdez betöltés előtt a kijelölt termékek mennyiségére. Lehetőségek:

  • 0-s darabszámmal tölti be a kiválasztott tételeket.
  • 1-es darabszámmal tölti be őket.
  • “Fennmaradt mennyiség”: ilyenkor a kiadott és visszavételezett mennyiség különbségét tölti be. Például, ha egy termékből 9-et vitt el összesen az ügyfél és 4-et hozott eddig vissza, akkor 5-öt tölt be az ügyviteli szoftver a visszavételezés kosár táblázatába
 10. Általános ablakok – Láblécek ki és bekapcsolása
  Az általános ablakoknál lehetőség van ki és bekapcsolni a láblécet és a csoport láblécet. Elérhetősége: “Egyéb” menü / Kinézet / “Lábléc Ki/Be”, illetve “Egyéb” menü / Kinézet / “Csoport Lábléc Ki/Be”
 11. Visszavételezés gyorsítás
  Gyorsítottunk a Visszavételezés betöltődésén.
 12. Szerviz szoftver
  Szerviz szoftver Esedékes karbantartások ablakaiba megjelenítettük a szerviz gépekhez tartozó felhasználók által létrehozott egyedi adatmezőket is, kibővítve az eddig megjelenített ügyfél adatmezőket.
 13. Visszavételezés: két új beállítás
  Az Alapértelmezett betöltési beállításokban két új beállítás jelent meg, mely befolyásolja a visszavételezés működését: a “Visszavetélezés:Készítsen számlát véglegesítéskor?” és a “Visszavetélezés:nyomtasson szállítólevelet véglegesítéskor?”. Természetesen továbbra is mindkét beállítást felül lehet bírálni az aktuális Visszavételezés ablakban.
 14. Termék karbantartás – Struktúrált szerkesztés
  A Termék karbantartás struktúrált (névjegykártya-szerű) szerkesztés esetén külön ablakban jelenik meg, megkönnyítve az áttekintést
 15. Általános ablakok – Alsó ablak csoportosítás
  Mindig is volt lehetőség bármilyen oszlop szerint becsoportosítani az általános ablakok táblázatát. Vannak olyan esetek azonban, amikor két táblázatot jelenítünk meg egymás alatt (szülő-gyermek kapcsolattal) az ügyviteli programban, például a Vevői megrendelés modulban. Az új fejlesztésnek köszönhetően az ügyviteli szoftverben az alsó táblázat oszlopait is lehet csoportosítani, a sárga csoportosítás részre húzással. A bekapcsoláshoz kattintsunk az “Egyéb” menü / Kinézet / “Alsó táblázat csoportosítás Ki/Be” menüpontra.
  Ez a menüpont csak akkor látszik, ha két táblázatos üzemmódban van az ablak.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2021-Február

 1. Bejövő számla összegzés
  A Bejövő számla modulban összesítettük az ablak alján az “Össz.Nettó HUF” és “Össz.Áfa HUF” oszlopok értékeit.
 2. Szállítólevél + Számla : Információ: Kosár összesen (Áfa kulcsonként)
  A Szállítólevél + Számla modulban egy új menüpont látható az Egyéb menüpont alatt : “Információ: Kosár összesen (Áfa kulcsonként)”.
  Rákattintva az ügyviteli program megjeleníti a nettó, áfa és bruttó végösszegeket áfa kulcsokra bontva (a teljes összesítés alul látható).
  Innen egy kattintással el lehet indítani a szállítólevél véglegesítését.
  További részletek itt találhatók.
 3. Jelentés módosítás
  A “Vevői jelentés : szállítólevél összesítés ” jelentést kibővítettük úgy, hogy a jelentés kezdetekor az ügyviteli szoftver felhasználója ki tudja választani, hogy az összes szállítólevél jelenjen-e meg a jelentésben, vagy csak a kiszámlázatlan és nem stornózott szállítólevelek.
 4. Árajánlat Vevőknek : Be nem fejezett árajánlat visszatöltése
  Az Árajánlat vevőknek modult kibővítettük egy hasznos funkcióval:

  • A Mégse gombra kattintva a program felajánlja a “Bezárom az ajánlatot, de később folytatni szeretném a szerkesztését” opciót
  • Később, ha vissza akarjuk tölteni az ajánlatot, nyissunk meg egy új ajánlatot, majd kattintsunk az Egyéb menüpont alatt a “Be nem fejezett árajánlat visszatöltése adatbázisból” menüpontra és a megjelenő ablakban válasszuk ki a korábbi ajánlatot.
  • Akkor is hasznos a fenti funkció, ha interneten keresztül használjuk az ügyviteli programot és az árajánlat készítés közben megszakad az internet kapcsolat. A program menet közben menti a tételeket és ugyanúgy be lehet tölteni később egy új ajánlatba.
 5. Projekt szoftver módosítás
  A Projekt szoftver “Bevételek tételei” sorait kibővítettük az Áfa kulcs módosításának a lehetőségével. Az ügyviteli program a tétel kiválasztása után automatikusan módosította a megfelelő áfa kulcsot, most azonban lehetőség van ennek a felülbírálására a “Bevételek tételei” táblázatban
 6. Általános ablakok – Ablak rács visszatöltés
  Az általános ablakok adatrácsainak a tulajdonságát eddig is el lehetett menteni, illetve vissza lehetett tölteni eredeti állapotba.
  Most viszont betettünk egy új lehetőséget az ügyviteli szoftverbe az “Ablak rácsainak visszatöltése az elmentett állapotba”. Ez akkor hasznos, ha a felhasználó – miután megjeleni neki a korábban testre szabott ablak – módosítja az oszlopok sorrendjét (pl. egy jelentés miatt), majd vissza akarja állítani a korábbira, anélkül, hogy bezárná és újra megnyitná az ablakot.
 7. Több számlázási cég egy programban – Projekt összekötés
  A Több számlázási cég egy programban modult összekötöttük a projekt szoftverrel. Az összes projekt nyomtatványon az ügyviteli szoftver lecseréli a központi saját céggel kapcsolatos adatokat a kiválasztott saját cégre.
 8. NAV Online számla
  Módosítottuk a NAV Online számla felküldést úgy, hogy az ügyviteli program külön “szálon” kérdezi le és írja vissza a Nav által visszaadott eredményt és tehermentesítse a program többi részét.
 9. Jelentés módosítás
  A “Termék mennyiség lista ” jelentés betöltődésén gyorsítottunk több raktáras üzemmód esetén.
 10. Induláskor lefutó modul kiválasztása
  Kibővítettük az “Induláskor lefutó modul kiválasztása” lehetőségeit. Most már a “Leltár készítés – Hosszban tárolt termékekre” és a “Leltár készítés – Gyári szám és lejárati dátumra” modulokat is be lehet úgy állítani, hogy rögtön elinduljanak az ügyviteli szoftver betöltése után.
 11. Leltár
  A Beállításokban be lehet állítani, hogy leltározáskor, a tétel kosárhoz hozzáadása után az ügyviteli program automatikusan ráfókuszáljon-e az Extra keresés ablak keresés mezőjére, vagy sem.
 12. Jelentés módosítás
  Felgyorsítottuk a “Raktárkészlet jelentés egy adott napra ” jelentés betöltődését.
 13. Sarzs számos leltár
  Sarzs számos leltár esetében beállítható, hogy a tétel kosárhoz hozzáadása után a program automatikusan aktívvá tegye-e a keresés mezőt.
 14. Bevételezés
  A bevételezésnél az ügyviteli szoftver külön ablakban figyelmeztetett, ha a beszerzési ár százalékos arányban megváltozott a korábban eltárolt beszerzési árhoz képest. Most be lehet állítani, hogy ez az ablak a képernyő mely részén jelenjen meg. Lehetőségek: Középen (alapértelmezés),Bal felső sarok,Jobb felső sarok,Bal alsó sarok, Jobb alsó sarok.
 15. Vevők : adószám ellenőrzés
  A program alapértelmezetten ellenőrzi, hogy a felhasználó ne rögzíthessen egy olyan új ügyfelet, melynek az adószáma már szerepel egy másik korábbi ügyfélnél. Azonban – mint kiderült – lehetnek olyan extrém esetek, amikor szükség van arra, hogy két cég bejegyzést vigyenek fel, ugyanazzal az adószámmal. Az “Ügyfél törzs: ne engedjen duplikált adószámot rögzíteni” új beállítással szabályozhatjuk az ügyviteli szoftver viselkedését.
 16. Sarzs számos leltár
  Sarzs számos leltárat kibővítettük egy hasznos funkcióval: a felhasználó ki tud választani tetszőleges számú sarzs számú terméket a keresőtáblázatban (jelölőnégyzettel, vagy egér + Ctrl gombbal), majd egy kattintásra az ügyviteli program felviszi a kijelölt termékekhez tartozó összes sarzs számot a kosár táblázatba. Kijelölés után a “Kijelölt termékek hozzáadása” gombra kell kattintani.
 17. Jelentés módosítás
  Felgyorsítottuk a “Vevői jelentés : szállítólevél összesítés ” betöltődését, a korábbi betöltési sebességhez képest.
 18. NAV Online számla
  Ha az ügyviteli program nem találja meg a NAV által visszküldött állományt, vagy az állományban a transactionId bejegyzést, akkor üzenetet küld a program felhasználójának, hogy: “Nem sikerült elérni a NAV szerverét! Néhány perc múlva próbálja meg felküldeni a számlát a NAV-nak a Számla Böngészés modulból.”
 19. Szerviz szoftver
  A Szerviz szoftver Munkalap ablaka 7 különböző táblázatot tartalmaz (Munkalapok, Berendezések,Felhasznált anyagok,Szolgáltatások,Berendezés tartozékok, Feladatok, Egyéb költségek). Az “Ablak rácsai tulajdonságainak és az ablak pozíciójának mentése” menüpont segítségével minden felhasználó elmenthette a 7 táblázat oszlopainak a beállításait. Kiderült, hogy ez mindegyikre működött, csak a Szolgáltatások táblázatra nem, ezt javítottuk.
 20. Visszavételezés : eddig visszavételezett darabszám
  A Visszavételezés modulban eddig is lehetőség volt betölteni egy szállítólevelet (melynek bizonyos tételeit vissza szeretnénk vételezni).
  Az ügyviteli program – hála a jelenlegi módosításnak – már a szállítólevél kiválasztó ablakban tételenként megjeleníti, hogy mennyit vételeztünk már vissza eddig. Például lehet, hogy eredetileg 50 darabot adtunk ki az adott ügyfélnek, ebből visszavételeztünk 5-öt. Legközelebb, ha újra visszavételezünk, látszik ez az 5 darab és ha visszavételezünk további 3-at, akkor ez a szám 8-ra változik. Így a felhasználó mindig “képben lesz”, hogy mennyit vételezett vissza összesen az adott tételből.
 21. Szerviz szoftver
  Kitöröltünk egy már felesleges beállítást a Szerviz szoftverből.
 22. Polc importálás
  A Polcok kezelése modulhoz kifejlesztettük az Excel importálás funkciót.
 23. Visszavételezés gyorsítás
  Gyorsítottuk a Visszavételezés véglegesítének folyamatá

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2021-Január

 1. NAV Online számla
  Elkészítettük a NAV Online számla 3.0 változatot az ügyviteli programban és más, olyan programjainkban, melyek használják a számlázó modulunkat.
 2. Jelentés módosítás
  Módosítottuk a Jelentések / Számla / “Számla Lista – Munkalapokra” jelentést, mert bizonyos esetekben nem jelenített meg minden számlát az adott időintervallumban.
 3. Jelentés kibővítés
  Módosítottuk a Jelentések / Vevő/ “Vevő toplista (számlákból)” jelentést:

  1. A jelentés indításakor meg lehet határozni, hogy hány top vevőt szeretnénk megjeleníteni. Például ha 10-et írunk be, akkor a top 10 vevőt jeleníti meg, ha 50-et, akkor a top 50-et stb.
  2. Felgyorsítottuk a jelentés betöltését
  3. Az ügyviteli program helyesen megjeleníti minden vevő mellett a számlák darabszámát (a korábban kiválasztott időintervallumban)
 4. Kölcsönző szoftver
  A Kölcsönző szoftver visszahozott tételeinek a mennyiségét már nem csak “egyben” lehet beírni, hanem részletekben. Például ha egy ügyfél egy kölcsönzési lapon elvitt 50 darab terméket, és először visszahozott belőle 11-et, majd további 5-öt, külön-külön rögzíteni lehet és a Kölcsönző program automatikusan számolja a visszahozott mennyiséget.
 5. Projekt szoftver
  Most már a Projekt szoftver tétel kiválasztó ablakában nem csak egy tételt lehet hozzáadni, hanem bármennyit. Control + egérkattintással, Shift + egérkattintással, illetve jelölőnégyzettel is ki lehet jelölni a projekthez hozzáadandó tételeket.
 6. Kölcsönző szoftver
  Új beállítást hoztunk létre a Kölcsönző programban , hogy még rugalmasabbá tegyük a működését. A “Kölcsönzés:Visszahozott mennyiség alapértelmezett értéke” beállítás lehetővé tegye, hogy beállítsuk a visszahozott tétel mennyiség alapértelmezett értékét. Választás szerint vagy 0 (ez az alapértelmezett érték), vagy az Elvitt mennyiség értéke.
 7. Új szállítólevél nyomtatvány készítés
  Elkészítettük a harmincötödik szállítólevél formátumot. Ez a nyomtatvány 40 mm-es tekercses blokknyomtatóra készült és egyszerűsített formátuma van.
 8. Projekt szoftver
  Kibővítettük a tétel kiválasztását a Projekt szoftverben. Le lehet szűrni és csoportosítani a kiválasztó ablakban a termékeket és a szolgáltatásokat, felgyorsítva ezzel a projekt kezelő szoftver tétel rögzítését.
 9. Jelentés módosítás
  A “Vezetői jelentések / Eladási érték és árrés jelentés – Termék beszerzési árból” jelentés bizonyos esetekben hibaüznenetet adott, ezt javítottuk.
 10. Kölcsönző szoftver: Új jelentés
  A Kölcsönző szoftverhez elkészítettünk egy új jelentést, a “Kölcsönzés jelentés : kint lévő termékek, ügyfelenként”. Megjeleníti az összes tételt (elvitt, visszahozott,fennmaradó mennyiségeket), mely “Kölcsönzött” státuszú kölcsönzésekben szerepel. Lehetőség van meghatározni, hogy az összes cégre, vagy csak egy kiválasztott cégre szeretnénk az eredményt látni. Az ügyviteli programban megszokott módon az eredményt ki lehet nyomtatni, illetve ki lehet színesen, formázottan Excelbe exportálni.
 11. Termék címkék importálása Excelből
  A Termék importálás kibővült egy új lehetőséggel: most már termék címkéket (tag-eket) is be lehet importálni. Videó itt: https://youtu.be/ZqM3IVpARB8
 12. Kölcsönző szoftver: Visszavételező szállítólevél fejléc
  A Kölcsönző szoftver visszavételező szállítólevél készítésekor automatikusan átveszi a kölcsönzés megjegyzését és elhelyezi a szállítólevél fejlécébe.
 13. Termék csoportos kép feltöltés
  Az Ügyviteli szoftver új funkciója a csoportos kép feltöltés, létező termékekhez. A szoftver feldolgozza a kijelölt könyvtár képeit (a képek elnevései a megadott termékek cikkszámai kell legyenek) és hozzárendeli a megfelelő termékekhez úgy, hogy nem csak a képeket, hanem a bélyegképeket is legenerálja.
 14. Kölcsönző szoftver: Ár elrejtés
  A Kölcsönző szoftverben már be lehet állítani, hogy a Visszavételező szállítólevélen az Ügyviteli szoftver rejtse el az árakat.
 15. Mozgások Böngészése modul bővítés
  Eddig a Mozgások Böngészése modulban eddig 9 mozgás típust tekinthettünk meg az Ügyviteli programban de most kibővítettük a “Kölcsönzés: Visszavételező szállítólevél” mozgással. Így most már 10 mozgás típust láthatunk ebben a modulban:

  1. Bevételezés beszállítótól
  2. Kiadas vevőnek (Szállítólevél)
  3. Belső szállítólevél
  4. Bevételezés más raktárból
  5. Kiadás más raktárba
  6. Visszavételezés vevőtől
  7. Kiadás (szerviz)
  8. Bevételezés (összeszerelés)
  9. Kiadás (összeszerelés)
  10. Kölcsönzés: Visszavételező szállítólevél
 16. Egyenlegközlő nyomtatvány bővítés
  Az “Egyenlegközlő nyomtatvány a kiválasztott cégre” nyomtatvány – mely a Számla Böngészés modulban található – eddig a kiválasztott ügyfél összes számláit megjelenítette. Ezt módosítottuk úgy, hogy lehet választani az “Összes számla”, illetve a “Csak a kifizetetlen számlák” között
 17. Recept összeállítás modul
  A Recept modul gyártás összeállítását kibővítettük úgy, hogy a gyártás táblázatban az eddigi adatok mellett megjelentek a Saját cikkszám, Utolsó beszállító, Termék megjegyzés és Beszerzési nettó ár oszlopok.
 18. Mozgások böngészése
  Hatékonyabbá tettük a Mozgások böngészése modulban a “Számlát készít szállítólevélből” parancsot, ha be volt állítva a “Mozgás böngészésből utólagos számla: Engedjen tételt hozzáadni a felső táblázatból?” opció.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2020-December

 1. Ügyfelek
  Betettünk egy extra adószám ellenőrzést : nem számít, hogy a felhasználó csak számokat írja be az adószámból, vagy a kötőjeles formát, az Ügyviteli program nem engedi elmenteni, ha már korábban rögzítettek egy másik céghez ilyen adószámot.
 2. Szerviz szoftver
  Az “Email küldés – vállalkozónak” modult úgy módosítottuk a Szerviz szoftverben, hogy alkalmas legyen az egy munkalap -> több gép lekezelésére.
 3. Szállítólevél + Számla modul, Szállítólevélből számla
  Létrehoztunk egy “Szállítólevélből számla: vegye át a fejlécet?” új nevű beállítást a “Számlázási beállítások” alatt. Ha ezt a jelölőnégyzetet bekapcsoljuk, akkor akár egy lépésben, akár utólag számlát készítünk egy szállítólevélből, az Ügyviteli programban automatikusan megfelelteti a számla fejlécét a szállítólevél fejlécével (persze, ezt át lehet szerkeszteni). Mikor jó ez a funkció? Ha mindig ugyanazokat az információkat szeretnénk megjeleníteni a szállítólevélen és a belőle készült számlán például munkaszám, ügyfél megrendelési szám stb.
 4. Szerviz szoftver
  Az “Email küldés – ügyfélnek” modult modernizáltuk, valamint megoldottuk, hogy az emailt a háttérben küldje el, így az email küldés alatt tovább lehet használni a szerviz szoftvert.
 5. Két új Számla nyomtatvány készítés
  Akinek nem volt megfelelő nyomtatvány sem az eddigi 37 féle számla formátumunkból, jó hírünk van: elkészítettünk két újabbat :-). Ebből az egyik A5 formátumú, így megfelelő lehet annak, aki takarékoskodni szeretne a papírral.
 6. Szerviz szoftver
  Új jelentést készítettünk: Jelentések / Számla / “Számla Lista – Munkalapokra”. Az ügyviteli progam szerviz szoftvere a megadott időszakban elkészült munkalapokból készült számlákat jeleníti csak meg.
 7. Számla fizetési felszólítás
  Módosítottuk a számla fizetési felszólító modulját úgy, hogy a háttérben küldje el az emailt, így nem okoz időkiesést annak megvárása, hogy az ügyviteli szoftver elküdje a felszólítást.
 8. Szerviz szoftver
  Eddig, ha egy felhasználónak volt joga a Szerviz programhoz, le tudta zárni a munkalapokat. Az új fejlesztés lehetővé teszi, hogy külön jogot lehessen adni a munkalap lezárásra, így megoldható, hogy valaki rögzíthessen és szerkeszthessen munkalapot, de nem zárhatja le. Az új jogosultság neve: “Szerviz – Lezárhat munkalapot?”
 9. Új árajánlat nyomtatvány készítés
  Elkészítettünk egy új árajánlat formátumot, így már összesen 17 árajánlat formátum közül választhat az ügyviteli program kezelője az Árajánlat Vevőknek modulban .
 10. Új ügyfél megrendelésnyomtatvány készítés
  A Vevői megrendelés modulhoz kifejleszettük egy új nyomtatvány formátumot, a tizediket.
 11. Emlékeztető ablakocskák szerkesztése – Bejövő számlák
  A Emlékeztető ablakocskák szerkesztése modult kibővítettük egy új lehetőséggel, a “Bejövő számla mentése” sorral. Így a Bejövő számlák modulban lehetőség van arra, hogy ha a felhasználó felvisz egy új számla sort, megjelenjen a képernyő közepén az előre beállított emlékeztető pl. “Ne felejts el pénztárbizonylatot készíteni!”
 12. Új szállítólevél nyomtatvány készítés
  Elkészítettük a harmincnegyedik szállítólevél formátumot. Ennél a formátumnál az átvevő aláírása alatt előre definiált hely van a személyi igazolvány számnak és az “anyja neve” résznek.
 13. Számlázás és Proforma számlázás
  Betettünk egy Duplikálás gombot a számlázó és proforma számlázó modulokba, mely leduplikálja a kijelölt tételt. Nagyon felgyorsítja az adatrögzítést, különösen a Szabad szövegű számla esetében.
 14. Leltár
  Megjelenítettük a Méret adatmezőt a Leltározás felső, kereső táblázatában és az alsó kosár táblázatban is. Ritka, de vannak olyan ügyfelek, ahol több termék van azonos névvel és cikkszámmal és ilyenkor csak a méret segít megkülönböztetni a termékeket.
 15. Jelentés módosítás
  A “Jelentések > Szállítólevél > “Tételek összesítése szállítólevelekben” jelentés kibővítése egy új oszloppal: egy raktáros verzióban az aktuális készletet mutatja, több raktárosban pedig az aktuális raktár készletét.
  Természetesen erre az oszlopra is ugyanúgy lehet rendezni, szűrni és keresni, mint a többiben.
 16. Szállítólevél
  Több raktáras verzióban, ha egy tétel több tizedes mennyiséget tartalmazott pl. 2.87 és be volt állítva az ügyviteli programban, hogy ne mehessen mínuszba a raktárkészlet, azonos kiadandó mennyiség esetén a program rosszul hasonlította össze a két mennyiséget. Ezt korrigáltuk.
 17. Beszállítói rendelés
  A Beszállítói megrendelés böngészésében nem működött a státusz váltás több raktáras verzióban. Ezt javítottuk.
 18. Saját fizetési módok modul megszüntetése
  Megszüntettük a “Saját fizetési módok” modult, mert a kötelező Nav számla beküldés miatt értelmét vesztette.
 19. NAV Online számla
  A Vevők modulban létrehoztunk egy “ÁFA szerinti státusz” adatmezőt, ahol vevőnként be lehet állítani, hogy az adott vevő belföldi áfaalany, nem áfaalany (magánszemély), külföldi áfaalany, illetve egyéb.
 20. Projekt szoftver
  A Projekt szoftverben átrendeztük, átláthatóbbá tettük a Bevétel tételek parancsait: a “Csoportos műveletek menü” alá tettük az “Ár növelés” menüpontokat és  a “Mennyiség növelés” menüpontot.
 21. Projekt szoftver nyomtatványok
  A Projekt szoftverben módosítottuk az összes nyomtatványt úgy, hogy ha a felhasználó el szeretné rejteni a tétel árakat, mindegyiknél működjön.
 22. NAV Online számla
  A Számlázás ablakban és a Vevők karbantartásban is létrehoztunk egy Ország kód mezőt, ahol rögzíteni lehet a vevő ország kódját, ha külföldi a vevő. A vevő kiválasztása automatikusan átemeli a vevő országkódját a számlába. Az ország kód alapértelmezetten HU értékű.
 23. Recept összeállítás modul
  A Recept modul kinézetét átláthatóbbá tettük, a gombokat lecseréltük modernebbre.
 24. NAV Online számla
  A Számlázás ablakban megjelenítettük az EU adószámot is. A NAV online számla esetében ez akkor fontos, ha uniós tagállamba tartozik az ügyfelünk.
 25. Több számlázási cég egy programban
  A Több számlázási cég egy programban modulban a cégek beállításait kibővítettük a közösség adószám rögzítésével, hogy kompatibilis legyen a 3.0 NAV Online számla felküldésével, több cég esetén.
 26. Induláskor lefutó modul kiválasztása
  Az “Induláskor lefutó modul kiválasztása” modult kibővítettük azzal, hogy megjelenítettük a modul kategóriákat (Általános / Jelentések) és lehet szűrni, keresni, rendezni kategóriákra is.
 27. Jelentés módosítás
  A “Jelentések > Szállítólevél > “Szállítólevél: Tételek listája” jelentést kibővítettük úgy hogy megjelenítse a szállítólevél sorokhoz tartozó felhasználói egyedi adatmezőket, valamint direktben szerkeszteni lehessen ezeket, közvetlenül a jelentésből.

Ügyviteli szoftver fejlesztési napló: 2020-November

 1. Szállítólevél + Számla modul
  Menürendszer átcsoportosítása, hogy könnyebben kezelhető legyen.
 2. Tárgyi eszköz nyilvántartó program
  Módosítás : Helyek karbantartása modul betöltésének optimalizálása a Tárgyi eszköz nyilvántartó programban.
 3. Ügyviteli program : Több céges számlázás modul
  Az Ügyviteli szoftver optimalizálása a Proforma számla modul meghívásakor.
 4. Crm szoftver
  Naptár és feladatkiosztó optimalizálása a Crm szoftverben.
 5. Raktár program
  Hibajavítás : A “,” jel letiltása a Bevételezésben, a sarzs számos termékek rögzítésekor, mert hibákat okozott a Szállítólevél modulban.
 6. Kupon modul kifejlesztése.
 7. Jelentés kibővítés
  Cikkszám oszlop megjelenítése a “Jelentések / Termékek / Összes termék Összes termék kiadási mozgásai” és a “Jelentések / Termékek / Összes termék szállítólevél mozgásai – bevételezési adatokkal”
 8. Beszállítói megrendelés
  Raktár név hosszának a kibővítése 40 karakter hosszra a Beszállítói megrendelésben.
 9. Jelentés kibővítés
  A “Jelentések > Szállítólevél> Tételek összesítése szállítólevelekben” jelentés kibővítése a “Nettó beszerzési ár egy darabra” oszloppal
 10. Kupon modul
  A Kupon modul
  kibővítése úgy, hogy ügyfelenként is korlátozni lehet, hogy hányszor használhatja az adott kupont az Ügyviteli szoftverben.
 11. Jelentés kibővítés
  A “Crm egyedi adattáblák Crm fő adatokkal” jelentés optimalizálása, hogy gyorsabban töltődjenek be az Ügyviteli szoftverben az egyedi adatattáblák adatai.
 12. Projekt szoftver
  A “Bevétel tétel leírás forrása” új beállítással be lehet állítani, hogy ha a Projekt szoftver bevétel oldalára felviszünk egy a Termék karbantartásban már létező terméket, akkor a normál termék leírást másolja be, vagy a termék rtf formázott leírást használja.
 13. NAV Online számla
  Az Ügyviteli szoftver kilépéskor megnézi, hogy van-e olyan számla, mely valamilyen ok miatt nem került felküldésre a Navhoz, és ha talál ilyet, megpróbálja felküldeni a Navnak. Korábban előfordult, hogy Internet kapcsolódási hiba, vagy Nav szerver hiba esetén nagyon sokáig kellett várakozni ilyen esetben. Ez a módosítás maximum harmincszor próbálja meg a kapcsolódást és ha nem sikerül, folytatja a következő kilépési folyamattal.
 14. Szállítólevél + Számla modul
  Felgyorsítottuk az Adatok betöltése/Szállítólevél betöltése modul betöltését. Ez a menüpont arra szolgál, hogy megjeleníti a kiválasztott ügyfél korábbi szállítóleveleit egy ablakban, majd egy kattintással be lehet tölteni (újra) a jelenlegi, nyitott szállítólevélbe. Ezzel a funkcióval gyakorlatilag le lehet duplikálni bármilyen korábbi szállítólevelet az Ügyviteli programban.
 15. Szállítólevél + Számla modul
  Gyorsítottunk a szállítólevél kereső táblázatának a betöltésén.
 16. Szerviz szoftver
  Ha több kijelölt szerviz munkalapból egy számlát készítünk, akkor a szerviz program az összes kijelölt munkalapnál kitölti a számla sorszámot.
 17. Ügyviteli program : Több céges számlázás modul
  Számla stornózáskor a stornó számlában rögzíti a saját cég hivatkozását, így utólag is fel lehet a Navnak küldeni a stornó számlát.
 18. Crm szoftver
  A Keresés lenyíló menüt áthelyeztük a Crm szofver ablak fejlécének a bal felső sarkába: így bárhonnan elérhető lett és,tekintve, hogy a főmen része lett, testre lehet szabni a gombokat
 19. Crm szoftver
  Felgyorsítottuk a Telefonszámra keresés, Kontakt személyre keresés és Email címre keresés funkciókat.
 20. Crm szoftver
  Új gombot hoztunk létre, “Ablakot bezár és Ugrás az ügyfélre” a Telefonszámra keresés, Kontakt személyre keresés és Email címre keresés funkciókban, ezáltal egy lépéssel rá tudunk ugrani a kiválasztott ügyfél Crm adatlapjára
 21. Szállítólevél + Számla modul
  Gyorsítottunk a szállítólevél tétel adatok új számlába töltésén
 22. WooCommerce és VirtueMart webáruház szinkronizálás
  Új beállítást hoztunk létre, a “Tiltsa le a szerver oldali szkripteket termék feltöltésnél?”, mely biztosítja azt, hogy az Ügyviteli program ne írjon ki hibaüzenetet, ha a webáruház programozója nem készítette fel a webáruházat a megfelelő kommunikálásra az ügyviteli programmal.
 23. Árajánlat ügyfélnek modul
  Ha egy termék neve dupla idézőjelet tartalmazott, rosszul rögzítette a tétel soroknál az Árajánlat ügyfélnek modul és ez gondot okozott a későbbiekben az Ügyfél rendelés / Foglalás modulba betöltéskor. Ez a módosítás megoldja a fenti problémát.
 24. Ügyfél rendelés / Foglalás modul
  Felgyorsítottuk az Árajánlat betöltését az Ügyfél rendelés / Foglalás modulba. Az adatok 27x gyorsabban töltődnek be, mint korábban. A gyorsulás főleg nagy tételszám esetén látványos.
 25. Több felhasználós rendszer, jogosultságokkal
  A Rendszergazda felhasználót eddig sem lehetett kitörölni a Több felhasználós rendszer, jogosultságokkal modulban. Néhány furfangos felhasználó kicselezte a programot billenytyűzet kombinációs törléssel. Ezt a lehetőséget letiltottuk.
 26. Termék karbantartás
  Átalakítottuk a termék karbantartás menüjét:
  1. Az almenüket egymás alá csoportosítottuk.
  2. Az almenük zöld színűek, hogy az Ügyviteli program felhasználója könnyen fel tudja ismerni őket, keresgélés nélkül.
 27. Összeállítás (gyártás) termékekből recept szerint
  Az Összeállítás (gyártás) termékekből recept szerint ablak bezárásakor automatikusan frissíti a termék törzs darabszámát
 28. Kupon modul
  Kupon modul átalakítása úgy, hogy kupon bekéréskor a felhasználó a kupon begépelése helyett kiválasztja a megfelelő kupont egy felugró ablakból, megelőzve az esetleges elgépeléseket.
 29. Összeállítás (gyártás) termékekből recept szerint
  Az Összeállítás (gyártás) termékekből recept szerint modul a fő termék legyártásakor jól mutatta a legyártandó termékek aktuális mennyiségét egy raktáras modulban de a több raktáras ügyviteli programban nem volt eddig ilyen információ.
  Ez a módosítás lehetővé tette, hogy a véglegesítési ablakban a felhasználó pontos képet kapjon az alkatrészek jelenlegi raktárkészletéről.
 30. Beszállítói megrendelés
  A Beszállítói megrendelés böngészésben a Bevételezés készítése funkciót optimalizáltuk. Ez a funkció egy kattintásra megnyitja a bevételezés ablakot és az ügyviteli szoftver automatikusan kitölti a beszállítói adatokat és a tételeket, így nagyon sok időt takaríthat meg a felhasználó.
 31. Bevételezés
  Az “Egyedi sorszám bevételezése” kibővítettük úgy, hogy ha az adott egyedi sorszámú terméknek van alapértelmezett polc kiválasztva a Termék karbantartásban, akkor automatikusan beteszi a bevételezési mennyiséget az alapértelmezett polcra. Ez természetesen utólag módosítható a felhasználó által, a bevételezés véglegesítése előtt.
 32. Árajánlat ügyfélnek
  Felgyorsítottuk az Árajánlat ügyfélnek modul böngészésének a betöltődését
 33. Vevői megrendelés
  Hatékonyabbá tettük a Vevői megrendelés mennyiség ellenőrzésének az algoritmusát (akkor fut le, ha be van kapcsolva az “Ügyfél rendelés:csak raktárkészleten lévő terméket engedjen megrendelni” beállítás)
 34. WooCommerce és VirtueMart webáruház szinkronizálás
  Lehetővé tettük, hogy az Ügyviteli program titkosítva és más porton töltse fel az adatokat a távoli webáruházba, Ftp kapcsolaton keresztül.
 35. Vevői megrendelés
  Ha az Ügyviteli program termék ártárolása bruttóra van beállítva, a Vevői megrendelés nyomtatványon nem jelenítjük meg a nettó, áfa kulcs és áfa érték oszlopokat.
 36. Ügyviteli program (globális)
  Adatbázis kapcsolat megszakadása esetén az ügyviteli program megjelenít egy üzenetet: “Megszakadt a kapcsolat az adatbázissal.Megpróbál újra csatlakozni?”. Igen válasz esetén újraépíti a kapcsolatot, így nem kell kilépni és újra belépni az ügyviteli szoftverbe.
  Adatbázis kapcsolat szakadás akkor fordulhat elő, ha az adatbázis nem a helyi hálózaton van, hanem egy távoli szerveren és nem stabil az Internet kapcsolat.
 37. Több szállítólevél – Egy számla
  A Több szállítólevél egy számla modul szállítólevél kiválasztási ablakában megjelenítettük a szállítólevél fejlécét, így arra is lehet szűrni, keresni.
 38. Jelentés kibővítés
  A “Jelentések > Vevő> “Vevő jelentés (termékek vásárlása)” jelentés kibővítése az alábbi módon:
  1. Meg lehet határozni, hogy az összes ügyfélre vonatkozzon, vagy csak egy kiválasztott ügyfélre
  2. Amennyiben a felhasználó az előző lépésben meg szerette volna jeleníteni a fejlécet, egy kis ablakban meg lehet adni azt a fejlécet (vagy csak a fejléc egy töredékét), melyre szűrni szeretne. Ha kitöltötte ezt a mezőt, az Ügyviteli program csak azokat a szállítóleveleket jeleníti, meg, melyek tartalmazzák a beírt szöveget.
 39. Jelentés kibővítés
  A “Jelentések > Vevő> “Vevő jelentés (szállítólevél összesítés)” jelentésben a Bruttó összesen oszlopot alul összesítettük, mely rugalmasan változtatja az értékét, attól függően, hogy a felhasználó milyen adatokat szűr le.
 40. Számla nyomtatvány módosítás
  Módosítottuk a 25-ös Számla nyomtatvány formátumot. Ha a lábléc több soros volt, jól jelent meg a papír nyomtatványokon, de a Pdf másolatban a második sor nem volt teljesen olvasható.
 41. Házipénztár
  A készpénzes számla eddig is automatikusan létrehozott egy bevételezési pénztárbizonylatot. Most a Házipénztár modult kiegészítettük azzal, hogy a Számla böngészésből az átutalásos számlákat utólag is be lehet tenni pénztárba, akár részletekben is. Az Ügyviteli program figyeli, hogy ne tehessenek vissza többet, mint az aktuális számla bruttó összege. Például egy 12 000 bruttó összeget vissza lehet tenni három részletben: 5 000, 5 000, 2 000. Mikor van erre szükség? Ha az ügyfél a számla kiállítása után később meggondolja magát és mégis készpénzben fizet. A funkció elérhetősége: Számla böngészés modul, Műveletek menü / “Kijelölt számla ➜ Pénztárba”